Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΔΙΑΓΚΩΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΩΝ



     Η Ευφροσύνη Μπουλούτα είναι εκπαιδευτικός στο Κολλέγιο Αθηνών εδώ και 21 έτη. Η κυρία Μπουλούτα έκανε ένα λάθος, έκανε το καθήκον της! Κατα την διάρκεια των προαγωγικών εξετάσεων έπιασε τον υιό του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να αντιγράφει και του μονόγραψε την κόλλα.
     Το σχολείο την απέλυσε μετά από λίγους μήνες με την δικαιολογία της ανικανότητας. 21 χρόνια δίδασκε, τώρα ανακάλυψαν την ανικανότητα. Η απολυμένη είναι φυσικός. Ο κλάδος αυτός μπορεί να διδάξει ένα σωρό «δευτερεύοντα» μαθηματα όπως γεωγραφία και βιολογία. Αλλά εν πάσει περιπτώσει ,πόσο ανίκανος μπορεί να είναι ένας πτυχιούχος  να διδάξει φυσική σε μαθητές γυμνασίου όταν μάλιστα εδίδασκε ήδη επί 21 χρόνια; 
Την απόλυση ενέκρινε και το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Κ.Υ.Σ.Δ.Ε.). Συνεδρίασε χωρίς την συμμετοχή των αιρετών. (σημ. Σε κάθε υπηρεσιακό συμβούλιο συμμετέχουν και εκπρόσωποι των εργαζομένων οι οποίο επιλέγονται με εκλογές, είναι οι καλούμενοι αιρετοί). Όλα αυτά για τον υιό του ... Θεμιστοκλέους βεβαίως βεβαίως. 

     Εκτός του ότι η γυναίκα του καίσαρα δεν πρέπει να είναι τιμία αλλά και να φαίνεται τιμία, το περιστατικό είναι μία αφορμή να δούμε πώς ασκείται η εξουσία στην Ελλάδα, σε κάθε τομέα και προς κάθε κατεύθυνση. Η εξουσία δεν ασκείται άθλια μόνο από πάνω προς τα κάτω αλλά και από κάτω προς τα πάνω. Δηλαδή στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν αποκλείεται το γεγονός άνθρωποι διορισμένοι από κόμματα και φατρίες να διεγκωνίζονταν για να δείξουν την πίστη και την υποταγή στα άτυπα αφεντικά τους. Αυτό διαπερνά όλη την κοινωνία, εξηγεί την κατάντια της κοινωνίας αλλά και τον βρώμικο πόλεμο από καλοθελητές εναντίον της Χρυσής Αυγής.

Απόστολος Τζαρός. 
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ-ΘΕΟΛΟΓΟΣ