Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Ελληνική οικογένεια

     Η Ελλάδα των μνημονίων μετράει τις πληγές της σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η ελληνική οικογένεια τα τελευταία χρόνια έχει δεχθεί αλλεπάλληλα χτυπήματα με πρόσχημα την «σωτηρία της χώρας». Πώς είναι δυνατόν να θέλεις να σώσεις μια χώρα καταστρέφοντας το πολυτιμότερο συστατικό της, την οικογένεια;
 

     Η υπογεννητικότητα, η ανεργία, τα ναρκωτικά, η επιβολή προτύπων ζωής ξένων προς τα ελληνικά ιδεώδη, ο εκμαυλισμός των ηθών, η λαθρομετανάστευση και η βίαιη αλλοίωση του πληθυσμού, η εγκληματική διαστρέβλωση της πραγματικής ιστορίας, η ανθελληνική εκπαίδευση στα σχολεία, είναι μόνο μερικοί τρόποι με τους οποίους προσπαθούν να διαλύσουν τον θεσμό της οικογένειας στην Ελλάδα.



     Η οικονομική δυσπραγία είχε σαν αποτέλεσμα οι Έλληνες να μην γεννούν, η υπογεννητικότητα είναι πλέον γεγονός και αν συνεχιστεί σε λίγα χρόνια θα είμαστε μια μικρή μειοψηφία μέσα στην ίδια μας την χώρα. Τα παιδιά στην Ελλάδα του 2013 αποτελούν πλέον τεκμήριο διαβίωσης, τα επιδόματα καταργούνται ή μειώνονται, η ανεργία και η ακρίβεια καλπάζουν. Μάνες αφήνουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα για να έχουν το καθημερινό τους φαγητό, άνθρωποι ψάχνουν στα σκουπίδια, κοιμούνται σε δρόμους και παγκάκια και όλα αυτά με φόντο την ανάπτυξη! Οι ψυχοκοινωνικές δομές στήριξης, χτυπημένες και αυτές από την κρίση προσπαθούν να βοηθήσουν με ό,τι μέσα διαθέτουν και είναι κοινή παραδοχή ότι ψυχολογικά προβλήματα όπως κατάθλιψη, αυτοκτονίες, παραβατική συμπεριφορά, έχουν αυξηθεί κατά πολύ τα τελευταία χρόνια και συντελείται μια πολύπλευρη ανθρωπιστική κρίση, πρωτοφανή για τα σημερινά δεδομένα.


     Μέσα σε όλα αυτά έχουμε και την «προοδευτική» διάσταση της υπόθεσης, ξενόφερτη και ξενόδουλη όπως καθετί αντίστοιχο. Η προσπάθεια επιβολής του «τρίτου φύλου» από τα ΜΜΕ, η νομιμοποίηση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών, η υιοθέτηση και ανατροφή παιδιών από αυτούς, οι διάφορες πολύχρωμες gay παρελάσεις που οργανώνουν κάποιοι δήμαρχοι της χώρας μας, τα σύμφωνα συμβίωσης, όλα αυτά είναι ένα ακόμα χτύπημα στον θεσμό της οικογένειας, που έχει σαν στόχο την ισοπέδωση των αρχών και των αξιών και την δημιουργία διαστρεβλωμένων προτύπων στα παιδιά και στους νέους, έτσι ώστε να είναι ελεγχόμενοι.


     Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι τα τελευταία χρόνια δεχόμαστε τον πιο ύπουλο, βρώμικο, ανελέητο και χυδαίο πόλεμο σαν έθνος. Έχει συμβεί και στο παρελθόν, αλλά με άλλη μορφή. Η ελληνική οικογένεια αποτελεί το πιο ζωντανό και υγιές κύτταρο μεταλαμπάδευσης ιδεών, αρχών και αξιών, θεματοφύλακας της ελληνικής φυλής. Και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά εντός και εκτός των τειχών. Όσο μεγαλύτερο πόλεμο δεχόμαστε, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η αντίδραση και η αντίσταση μας.