Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Μαθήματα Ποινικής Δικονομίας από τον συνάδελφο κ. Καρπενάρο (Β. Καπερνάρος: Οι κατηγορίες δεν είναι ικανές για προφυλακίσεις)



     Στο βίντεο ο  συνάδελφος κ. Καρπενάρος παραδίδει μαθήματα στοιχειωδών γνώσεων Ποινικής Δικονομίας και Ποινικού Δικαίου.
Τα λεγόμενά του αυτονόητα, απλούστατα, κατανοητά και  αποδεκτά ακόμα και για έναν πρωτοετή φοιτητή νομικής.
     
     Τα ακριβώς αντίθετα έπραξαν οι δικαστικοί λειτουργοί που χειρίστηκαν την υπόθεση των κατηγορούμενων βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

     Ως πότε οι ενώσεις των Δικαστικών Λειτουργών και οι Δικηγορικοί Σύλλογοι ανά την Επικράτεια  θα συντελούν διά της σιωπής τους στον εξευτελισμό της νομικής επιστήμης και στον βιασμό της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης,χάριν της εξυπηρέτησης των  μικροκομματικών σκοπιμοτήτων της Νέας Δημοκρατίας;
     Γιατί δεν λέτε τα αυτονόητα, κ.κ. συνάδελφοι δικηγόροι και αξιότιμοι κ.κ. δικαστές; Βρείτε  το θάρρος και πείτε δημόσια, αυτά που όλοι εν κρυπτώ ψιθυρίζετε: Το ότι στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής διαπράττονται δικαστικά πραξικοπήματα, υπό την ένοχη σιωπή και ανοχή - πλην ελαχίστων, φωτεινών εξαιρέσεων - των ταγών του δικαιικού μας συστήματος. Οφείλετε όλοι να λάβετε ευθαρσώς θέση υπέρ του Δικαίου. Και να διασώσετε, έστω και τώρα, στο παρά πέντε, το κύρος του νομικού μας πολιτισμού.

Γιώργος Χασιώτης
Δικηγόρος