Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Νίκος Αντωνιάδης: Όσο βουλευτές της Χρυσής Αυγής παραμένουν προφυλακισμένοι, το Δίκαιο εξακολουθεί να παραμένει «προφυλακισμένο»

Νίκος Αντωνιάδης: Όσο βουλευτές της Χρυσής Αυγής παραμένουν προφυλακισμένοι, το Δίκαιο εξακολουθεί να παραμένει «προφυλακισμένο»
Δήλωση του δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη για την αποφυλάκιση του Συναγωνιστή, Αρτέμη Ματθαιόπουλου : 
"Είναι αυτονόητο ότι όσο βουλευτές της Χρυσής Αυγής παραμένουν προφυλακισμένοι, το Δίκαιο εξακολουθεί να παραμένει «προφυλακισμένο». Δεν είναι δυνατόν, όμως, να μην αναγνωρίσουμε το τεράστιο βήμα της Δικαιοσύνης με το γενναίο βούλευμα αποφυλάκισης του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, την οποία (δίκαιη αποφυλάκιση) είχα την ιστορική ευκαιρία και την τιμή να ζητήσω κατ’ εντολήν του από το Δικαστικό Συμβούλιο.
Δικαιούμαι να δηλώσω ότι αυτό που ήταν εξαρχής η πάγια θέση μου, ως γόνος δικαστικής οικογένειας, ότι δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία των λειτουργών της Δικαιοσύνης αντιτίθεται σε αυτό που συμβαίνει σε βάρος της Χρυσής Αυγής το τελευταίο έτος και ότι σύντομα θα βιώναμε στην πράξη την αντίδραση αυτή, δικαιώθηκε με το βούλευμα αποφυλάκισης του Αρτέμη Ματθαιόπουλου.
Πρέπει να σημειώσω ότι ποτέ δεν είναι αργά για όσους σχεδίασαν αυτή τη δίωξη, αντί να εξακολουθούν να επιχειρούν να επιστρατεύουν τη Δικαιοσύνη για την αντιμετώπιση του πολιτικού αντιπάλου τους, να εγκαταλείψουν αυτήν την προσπάθεια, που μόνο δεινά προκαλεί στη Δικαιοσύνη και στη Δημοκρατία, και να τον αντιμετωπίσουν επιτέλους με καθαρούς πολιτικούς όρους.
Το έχω δηλώσει κατ’ επανάληψη: Η συντριπτική πλειοψηφία των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών είναι άριστοι και δίκαιοι νομικοί, έντιμοι και ακέραιοι άνθρωποι. Θα αντιδράσουν. Ήδη αντέδρασαν. Δεν μπορούν να ανεχθούν προκλητικές δικαστικές αντιφάσεις.

Δεν μπορούν να ανεχθούν ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής να έχει διωχθεί (και προφυλακιστεί) χωρίς άρση ασυλίας και οι βουλευτές του 2014 να έχουν διωχθεί με αίτημα άρσης ασυλίας, αλλά η Ανάκριση, που αυτή η ίδια έκρινε ότι απαιτείτο η άδεια της Βουλής για τη δίωξη, να μη δικαιώνει παρά ταύτα τον κ. Μιχαλολιάκο που αιτήθηκε την αυτή δικονομική αντιμετώπιση (με βάση τη θέση της ιδίας της κ. Ιωάννας Κλάπα περί ΜΗ διαρκούς-αυτόφωρου εγκλήματος), ένας Γενικός Γραμματέας που έχει οργανώσει ένα κόμμα, οι δημοκρατικές διαδικασίες του οποίου όχι απλά συναγωνίζονται αλλά μακράν απέχουν από όλα τα άλλα κόμματα (με δημοκρατικά συνέδρια, με δημοκρατικό καταστατικό –το νόμιμο και αποδεκτό από τον Άρειο Πάγο με την τελευταία 65/2014 απόφασή του– και όχι του δημοσιογράφου Δ. Ψαρρά που ευτέλισε Ανάκριση και Δικαιοσύνη αρνούμενος να προσκομίσει το δήθεν «πρωτότυπο» του δήθεν «καταστατικού»), με διαδικασίες που προβλέπουν την –κυριολεκτικώς– «για πλάκα» αντικατάσταση του γενικού γραμματέα του, του κατά τα λοιπά fuerer, δηλαδή, του, κατά τα λοιπά, … αναντικατάστατου αρχηγού).
Δεν μπορούν να ανεχθούν τον ευτελισμό της Δικαιοσύνης από τον δημοσιογράφο Δημήτρη Ψαρρά που αρνήθηκε να προσκομίσει το «πρωτότυπο» του δήθεν καταστατικού που το … κρατά κρυφό από τη Δικαιοσύνη, δεν μπορούν να ανεχθούν τις συνεχείς διαρροές ανακριτικού υλικού προς τα Μ.Μ.Ε. και τηνεγκληματική παραμονή στη δικογραφία ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων του βουλευτή και εντολέα μου Ηλία Κασιδιάρη, για τη δημιουργία αρνητικού κλίματος σε βάρος των κατηγορουμένων βουλευτών, των οποίων τα δικονομικά δικαιώματα έχουν βάναυσα τσαλαπατηθεί, δεν μπορούν να ανεχθούν την κατάλυση του Συντάγματος με την εισαγγελική άρνηση στους προφυλακισθέντες βουλευτές να ασκούν τα βουλετικά δικαιώματά τους, ωσάν να τους έχουν αφαιρεθεί, δεν μπορούν να ανεχθούν να προσέρχεται στην Ανάκριση «αυτοβούλως», μόλις λίγες ώρες πριν τις απολογίες των βουλετών τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, ο πρώην υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Σταύρου (για την «προετοιμασία και πάλι της κοινής γνώμης να αποδεχθεί τις νέες προφυλακίσεις ή άλλους απαράδεκτους και αντισυνταγματικούς όρους), να «ομολογεί» τη συμμετοχή του στην «εγκληματιή οργάνωση», να παραδίδει παράνομα πολεμοφόδια (!) στην Ανάκριση, και εν συνεχεία, απλώς να λαμβάνεται μία κατάθεση, να συντάσσεται μία έκθεση κατασχέσεως, να ανταλλάσσει ευχές για «καλό Καλοκαίρι» με τις κυρίες Ανακρίτριες, και να αποχωρεί ανενόχλητος, χωρίς χειροπέδες, και ακόμη και έως και σήμερα, εξ όσων γνωρίζω, να μην του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη (όπως συνέβη και με τον διαπράξαντα απείθεια του 169 Π.Κ. δημοσιογράφο-μάρτυρα Δημήτρη Ψαρρά), αλλά εντός ολίγων ωρών να «αξιοποιείται» ως δια μαγείας η κατάθεσή του στα Μ.Μ.Ε. ως «κατάθεση φωτιά-καταπέλτης» ή δεν θυμάμαι τί άλλο κατά της Χρυσής Αυγής, όπως δεν μπορούν οι έντιμοι δικαστές να ανεχθούν την άμεση διαρροή στον Τύπο του σκεπτικού του εντάλματος προσωρινής κράτησης σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη, όταν εγώ, ως συνήγορός του, έλαβα αντίγραφο αυτού την επομένη ημέρα.
Και εν προκειμένω, δεν είναι μόνο η διαρροή αυτή καθ’ εαυτή που προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα (αλλά και θα απασχολήσει τον εξαίρετο Δικαστικό κ. Ανδρέα Ξένο που διενεργεί τη σχετική πειθαρχική έρευνα), αλλά και το γεγονός ότι πολλές σελίδες σκεπτικό κατέστη δυνατό να συναχθούν σε περίπου … τριάντα λεπτά…από την απόφαση προφυλάκισης.
Δεν μπορούν να ανεχθούν την προφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ ήταν ελεύθερος για τη βασική κατηγορία της «εγκληματικής οργάνωσης», για μία λειόκανη καραμπίνα σκοποβολής με άδεια (εγγεγραμμένος στην Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος από το 2000!!) επειδή «τους ξέφυγε» τον Οκτώβριο του 2013 και δεν προφυλακίστηκε για την «εγκληματική οργάνωση» (εδώ, δηλαδή, που όλος ο νοήμων κόσμος έχει καταλάβει ότι επειδή «τους ξέφυγε» να τον προφυλακίσουν για «φόνο», τον προφυλάκισαν ένα χρόνο μετά επειδή … «παραβίασε ένα STOP» –που ούτε αυτό έχει παραβιάσει…).
Δεν μπορούν να ανεχθούν να βρίσκεται στη φυλακή ο Χρήστος Παππάς, ένας άνθρωπος – λάτρης του κοινοβουλετισμού, πρώτος σε ερωτήσεις στη Βουλή, στην οποία Βουλή είχε αδιάλειπτη παρουσία, με ήπιο, ποιοτικό, κάθετα ενάντιο στη βία πολιτικό και ανθρώπινο λόγο, που είχε προαναγγείλει τις χειροπέδες ΠΡΙΝ μόνος του παρουσιαστεί στη ΓΑΔΑ, αλλά παρέμεινε στη χώρα για να αποδείξει την αθωότητά του (όπως και όλοι, ο γενικός γραμματέας και οι υπόλοιποι βουλευτές που ήταν ενήμεροι για τις χειροπέδες: ετοιμαστείτε για καταλυτικές αποκαλύψεις επ’ αυτού).
Δεν μπορούν να ανεχθούν να παραμένει στη φυλακή ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, που ΟΛΟΙ όσοι τον γνωρίζουν ξέρουν ότι δεν έχει πειράξει ούτε μυρμήγκι στη ζωή του, ο οποίος είναι φυλακή επειδή δήθεν έστελνε ηλεκτρονικά μηνύματα στα «τάγματα εφόδου», τα οποία, όμως, μηνύματα ΔΕΝ υπάρχουν (ναι: δεν υπάρχουν!) στη δικογραφία, αλλά προοφυλακίστηκε στις 11 Ιανουαρίου, λίγες μόλις ημέρες αφότου ήρθε στον κόσμο το παιδάκι του, με τη σύζυγό του να καταρρέει έξω από το ανακριτικό γραφείο (που ίσως κάποτε να γίνει τόπος επισκέψεων, όπως άλλοι τόποι στον κόσμο…: ο νοών νοείτο…).
Η ονομαστική αναφορά σε βουλευτές είναι ενδεικτική. Επαναλαμβάνω: Η Δικαιοσύνη έκανε ήδη ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης της έννομης τάξης. Έπονται τα επόμενα βήματα μέχρι την ολοκληρωτική αποκατάσταση της νομιμότητας και την πλήρη θεραπεία της βαρύτατης πληγής του κύρους της Δικαιοσύνης, που, όμως, θα βγει νικήτρια από αυτήν την θλιβερή ιστορία και θα ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών σε αυτήν, όπως πραγματικά της αξίζει, αλλά και πρέπει, για το καλό της χώρας και της Δημοκρατίας της."
Αθήνα, 9 Αυγούστου 2014
Νίκος Ι. Αντωνιάδης


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/dhlwsh-tou-dikhgorou-nikou-antwniadh-gia-thn-apofulakish-tou-sunagwnisth-ar#ixzz3A4248HfX