Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Η νομοτελειακή επικράτηση του Εθνικισμού

Η νομοτελειακή επικράτηση του Εθνικισμού

Πολλάκις έχει τονιστεί ότι ο Εθνικισμός είναι η νιότη του κόσμου, η υγιής κατάσταση στην οποία μοιραία επανέρχεται ο άνθρωπος μετά από μία εποχή παρακμής. Μετά την συνειδητοποίηση της έννοιας της εθνικότητας, δηλαδή της κοινής καταγωγής, από τους αρχαίους Έλληνες, η ανθρωπότητα έχει γνωρίσει πολλές εναλλαγές μεταξύ της υγείας της εθνικής συνειδητοποίησης και της παρακμής που σημαίνει η πολυφυλετική κοινωνία.


Από την παρακμή της Ρώμης, μέχρι τα κακόφημα σοκάκια των σημερινών μεγαλουπόλεων, έχει επιβεβαιωθεί πολλές φορές ότι ο κυριότερος κοινωνικός συνεκτικός δεσμός είναι η κοινή καταγωγή, η οποία επάγει όλα τα σημεία που οριοθετούν και καθορίζουν την έννοια του Έθνους.


«Τὸ Ἑλληνικὸν ἐὸν ὅμαιμόν τε καὶ ὁμόγλωσσον καὶθεῶν ἱδρύματά τε κοινὰ καὶ θυσίαι ἤθεά τε ὁμότροπα», έγραφε ο Πατέρας της Ιστορίας, Ηρόδοτος, τον 5ο προ Χριστού αιώνα, για να σημειώσει εξομολογητικά ο Ένγκελς ότι «η μετανάστευση διαιρεί τους εργάτες σε δυο ομάδες, στους ντόπιους και στους ξένους, και οι τελευταίοι χωρίζονται σε Ιρλανδούς, Γερμανούς και πολλές άλλες μικρές ομάδες, η κάθε μια από τις οποίες καταλαβαίνει μόνο τον εαυτό της. Για να σχηματίσεις από όλους αυτούς ένα ενιαίο κόμμα απαιτούνται ασυνήθιστα μεγάλες δυνάμεις. Έχουμε συχνά κάποια βίαια ξεσπάσματα, αλλά η μπουρζουαζία δεν έχει παρά να περιμένει υπομονετικά και αυτά τα ανομοιογενή στοιχεία της εργατικής τάξης θα διαχωριστούν και πάλι...».


Κοινώς, όποιο κοινωνικοπολιτικό σύστημα και αν σκαρφιστούν οι φιλόσοφοι, οι ιδιοτελείς και οι οικονομολόγοι, ο κόσμος μοιραία θα επιστρέφει και θα επιστρέψει στην έννοια του Έθνους. Αυτό σε πείσμα της παγκοσμιοποίησης που προάγει ένα μαρξιστικό – πολυφυλετικό μοντέλο υπό μίας «θείας παγκόσμιας διακυβέρνησης», όπως γράφει ο Κίσινγκερ στο τελευταίο του βιβλίο “World Order”  και προπαγάνδιζε ο Τζέφρυ Παπανδρέου.


Αυτή την φριχτή παραδοχή κάνουν και οι Financial Times σε άρθρο τους, όπου προσπαθούν να σχολιάσουν την παγκόσμια άνοδο του Εθνικισμού, επ’ αφορμή σχολιασμού του δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας της Σκωτίας. Στο άρθρο τους αυτό, οι Financial Times, αφότου παραθέτουν το «όραμα» της παγκοσμιοποίησης για την «παρωχημένη» έννοια της εθνικής κυριαρχίας, αρχίζουν και εξιστορούν τα αίτια της αποτυχίας των κάθε λογής Κίσινγκερ, παρότι, όπως ομολογούν, «οι οικονομικές και τεχνολογικές δυνάμεις ωθούν» προς την παγκοσμιοποίηση.


Παρότι, λοιπόν, οι ταγοί της παγκοσμιοποίησης, οι οποίοι είναι ταυτοχρόνως και οι διεθνείς τοκογλύφοι, αρχικαπιταλιστές, προωθούν την κατάργηση των εθνικών κρατών πάση θυσία, όπως στήσανε την σκευωρία εναντίον της Χρυσής Αυγής, ο Εθνικισμός είναι μοιραίο να επικρατήσει. Η παραδοχή που περιέχεται στο άρθρο των Financial Times είναι θεμελιώδους σημασίας, αφού καταδεικνύει την απόσταση που μοιραία έχουν όλοι αυτοί οι θιασώτες της παγκοσμιοποίησης με τους Λαούς, τους οποίους επιβουλεύονται τα αφεντικά τους.


«Μια απάντηση είναι ότι οι προφήτες της παγκοσμιοποίησης υποτιμούσαν πάντα τη δύναμη του εθνικισμού. Όταν περνάς τη ζωή σου σε διεθνείς συνόδους, ξεχνάς ότι οι ζωές των περισσοτέρων ανθρώπων είναι ριζωμένες σε έναν συγκεκριμένο τόπο.»


Σε 35 λέξεις, το άρθρο των Financial Times, αναδεικνύει στην ολότητά τους τους λόγους για τους οποίους οι σκευωροί μοιραία θα αποτύχουν, ενώ αντιθέτως η Χρυσή Αυγή θα υπερκεράσει τις δυσκολίες, εν τέλει επικρατώντας. Όλοι αυτοί οι αρχικαπιταλιστές, οι πολιτικάντηδες υπάλληλοί τους και τα δημοσιογραφικά τσιράκια τους, είναι εκτός και ενάντια της Κοινωνίας, αρνούμενοι και μη δυνάμενοι να αντιληφθούν την ουσία της υπέροχης έννοιας του Εθνικισμού, όπως και της έμφυτης τάσης των Λαών προς αυτόν.


Αναλίσκονται, λοιπόν, σε φαύλες και άσκοπες αναλύσεις επί αναλύσεων, προκειμένου να εντοπίσουν και να ξεριζώσουν τα αίτια του Εθνικισμού στην εκάστοτε κοινωνία. Δεν αντιλαμβάνονται, όμως, ότι το ξερίζωμα του Εθνικισμού απαιτεί, μοιραία, το ξερίζωμα ενός ολόκληρου Λαού, γεγονός στο οποίο εν τέλει αποσκοπούν μέσω της λαθρομετανάστευσης, όμως αυτή είναι εν μέρει και ο λόγος της ανόδου του Εθνικισμού, μαζί με πολλά άλλα.


Ας μην κουράζονται λοιπόν οι προδότες και οι ανθέλληνες. Η Χρυσή Αυγή συμβολίζει την βούληση του Ελληνικού Λαού για Ελευθερία, Εθνική Ανεξαρτησία και Αξιοπρέπεια και αυτό ΔΕΝ μπορούν να το καταπολεμήσουν με ΤΙΠΟΤΕ!

Διαβάστε περισσότερα: