Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Αλλά οι οχτροί δε φάνηκαν...

     Παγωμένο βράδυ του Γεναριού σ' ένα μικρό, αλλά εξόχως σημαντικό νησί του Αιγαίου. Ο διοικητής, πάνω ψηλά στον ξύλινο εξώστη του μοναστηριού που στεγαζόταν το διοικητήριο, άναψε τσιγάρο. Η αναφορά ότι είχε ολοκληρωθεί, άπαντες, εξόν τις ενέδρες, παρόντες. Ξερόβηξε και φώναξε "Γιοι μου!" απευθυνόμενος στους φαντάρους του που ήταν παραταγμένοι κάτω στο πλακόστρωτο. Η σιωπή που 'πεσε ήταν λες κι είχε φουντάρει τριαξονικό από γέφυρα. Μια τζούρα ακόμα κι επανέλαβε, "Γιοι μου!" και συνέχισε με τρεμάμενη φωνή, "απόψε είσαστε όλοι σας οι γιοι που θα 'θελε να 'χει κάθε πατέρας" κι έπειτα κι άλλη σιωπή, μεγάλη σιωπή. "Ρε μαλάκες, κλαίει", είπε ο Κρητίκαρος στους διπλανούς του, "ο δίκας κλαίει" κι έπειτα είδαν την πορτοκαλιά καύτρα να φουντώνει και πάλι απο 'κει πάνω ψηλά. "Απόψε, το λοιπόν, είμαι ο πατέρας σας και σεις παλικάρια μου είστε ο Λεωνίδας, ο Παλαιολόγος, ο  Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης, ο Παπαφλέσσας, ο Νικηταράς, ο Βελισσαρίου, διαλέχτε και πάρτε, φτάνουν για όλους σας. Σαν πατέρας σας, λοιπόν, ΕΝΑ μονάχα σας ζητάω: τρέχτε όσο δεν τρέξατε ποτέ, φροντίστε ο ένας τον άλλον όπως δεν φροντίσατε τον εαυτό σας τον ίδιο, σημαδέψτε σαν να 'ναι κάθε σφαίρα η τελευταία. Με 2 λεξεις: ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ!"

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΙΜΙΑ 2014: Οι Έλληνες Εθνικιστές δεν ξεχνούν τους Ήρωες



     Επί 17 συναπτά έτη οι Έλληνες Εθνικιστές δίνουν το παρόν και το κέντρο των Αθηνών μετατρέπεται μαγικά στην απέραντη ελληνική λίμνη του Αιγαίου μας.

     Εκεί όπου 3 Έλληνες Αξιωματικοί έπεσαν κατά την εκτέλεση του Εθνικού Καθήκοντος περισώζοντας την Τιμή ενός ολόκληρου Έθνους, όπως πράττουμε σήμερα Εμείς!

     Επί 17 έτη οι Έλληνες Εθνικιστές δίνουν το παρόν και το κέντρο των Αθηνών πλημμυρίζει από Πίστη.

    Ψηλά οι Σημαίες μας! 

     Και το κέντρο των Αθηνών, φωτίζεται από τις Δάδες μας, οι ψυχές των Ηρώων και Μαρτύρων μας!

     Ένα Έθνος σύσσωμο, εγείρεται. Εμπρός μας παρελαύνει η Ελληνική Νεολαία και πίσω μας ακολουθούν οι Αγέννητοι κι οι Νεκροί!

     Στον καιρό των δειλών και των προσκυνημένων Εμείς διαθέτουμε ΜΙΑ ΠΙΣΤΗ, ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ, ΕΝΑΝ ΑΡΧΗΓΟ!

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014, Λεωφόρος Βασ. Σοφίας, έμπροσθεν Λέσχης Αξιωματικών, Μνημείο Ιμίων 


ΠΗΓΗ:  ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Σαν σήμερα περνά στο Πάνθεον των Ηρώων ο Γεώργιος Γρίβας Διγενής

Σαν σήμερα περνά στο Πάνθεον των Ηρώων ο Γεώργιος Γρίβας Διγενής 

     Εν αντιθέσει προς τους μαρξιστές μυθοπλάστες και απατεώνες οι οποίοι επιδίδονται στη χάλκευση των ιστορικών γεγονότων προκειμένου να κατασκευάσουν ψεύτικους ήρωες, ο Ελληνικός Λαϊκός Εθνικισμός έχει το ιδεολογικό προνόμιο να καταμετρά μια σειρά σπουδαίων προσωπικοτήτων, των οποίων η ζωή, λόγω και έργω, αποτελεί το φωτεινό παράδειγμα για τις σημερινές και τις μελλούμενες γενιές Εθνικιστών. Μία εξ αυτών των μορφών, η οποία αναμφισβήτητα πρωταγωνίστησε τον περασμένο αιώνα, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο μεγάλωμα της Εθνικής Ιδέας είναι ο Γεώργιος Γρίβας, ο θρυλικός Διγενής.

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

“Ξαναζούν ο Μπέρια και ο Βισίνσκι” - Μια ξεκάθαρα πολιτική δίωξη - Άρθρο του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου

“Ξαναζούν ο Μπέρια και ο Βισίνσκι” - Μια ξεκάθαρα πολιτική δίωξη - Άρθρο του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου

     Φυλακές Κορυδαλλού, ημέρα Δευτέρα της 13ης Ιανουαρίου 2014 και σε ένα κελί δίπλα ήλθαν κρατούμενοι του καθεστώτος της Χούντας του μνημονίου οι Συναγωνιστές βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γερμενής Γιώργος και Ηλιόπουλος Παναγιώτης.

       Κρίθηκαν και αυτοί προφυλακιστέοι ως «διευθυντές της εγκληματικής οργανώσεως» μετά από μία πολύωρη ανάκριση, η οποία δεν είχε καμμία σχέση, καμμία αναφορά στα δήθεν εγκλήματα της Χρυσής Αυγής. Στις… 13 (!) συνολικά ώρες που διήρκησε η ανάκρισή τους, οι ερωτήσεις είχαν καθαρά ιδεολογικό και πολιτικό χαρακτήρα. Η όλη διαδικασία δεν είχε να ζηλέψει τίποτε από τις τηλεδίκες με τους ψευδομάρτυρες, που είχαν στήσει τα κανάλια χωρίς αντίλογο. Μαρξιστές εμπαθείς και ανθέλληνες φιλελεύθεροι στην υπηρεσία του καθεστώτος της κλεπτοκρατίας στήνουν μία σταλινικού τύπου δήθεν δικαστική διαδικασία. Δεκάδες, εάν όχι εκατοντάδες οι νομικοί, δικηγόροι, δικαστές, καθηγητές, οι οποίοι στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους εκφράζουν την άποψη ότι όλη αυτή η διαδικασία είναι παράνομη, ότι δεν υπάρχουν στοιχεία, ότι είναι νομικά αστήρικτη κτλ. Τις πρώτες ημέρες κάποιοι τόλμησαν και είπαν κάποια μισόλογα, τώρα σιωπή… Η ένοχη σιωπή της δειλίας και της υποταγής σε ένα διεφθαρμένο καθεστώς γεμάτο σκάνδαλα και υπόγειες διαδρομές.

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

«Αγωνιζόμαστε για τους Νεκρούς, τους Γεννημένους και τους Αγέννητους!»‏

 

     Η αγάπη μας για την Πατρίδα είναι το πάθος μας που μας ωθεί για το κοινό καλό, να αγωνιζόμαστε με δημοκρατικά μέσα για τα δικαιώματα των συμπολιτών μας, να αντιστεκόμαστε στις βάναυσες και άδικες πολλές ϕορές επιθέσεις των «εξωτερικών» και «εσωτερικών» εχθρών της δημοκρατικής πολιτείας, να καταπολεμούμε την διαϕθορά.

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Γελοιότητες αναρχοκομμουνιστών:Αιτούνται προς τον Δ.Σ.Θ. την απαγόρευση συμμετοχής της Κίνησης Εθνικιστών Δικηγόρων στις δικηγορικές εκλογές !!!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     Οι συνοδοιπόροι των δολοφόνων της ΜΑΡΦΙΝ και κάθε λογής ακροαριστερού τρομοκράτη έχουν το θράσος να αιτούνται επίσημα από τον Δ.Σ.Θ  την απαγόρευση συμμετοχής της Κίνησης Εθνικιστών Δικηγόρων στις επικείμενες δικηγορικές εκλογές.

     Παραθέτουμε αυτούσια την συγκεκριμένη αίτηση της "Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας Δικηγόρων " ,η οποία βρίθει ανοησιών και συκοφαντικών αναφορών ,ώστε να αντιληφθούν όλοι οι δικηγόροι τις..."δημοκρατικές ευαισθησίες"  των  εν λόγω "συναδέλφων".

     Επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας ,τόσο προσωπικά,ως δικηγόροι-μέλη της Κ.Ε.Δ., όσο και συλλογικά.Αναμένουμε επίσης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την αντίδραση των υπολοίπων δικηγορικών παρατάξεων  σε αυτήν την σταλινικού τύπου απόπειρα κατάργησης των δημοκρατικών διαδικασιών και της ελευθερίας του λόγου. 

Θεσσαλονίκη, 22-1-2014 
Γραφείο Τύπου

ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Ακολουθεί το κατάπτυστο κείμενο των πολιτικών σπόρων του ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ:





Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Τα ντοκουμέντα της ντροπής (σ.σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ): ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ η φυλάκιση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής


     Η ανακρίτρια Κλάπα είχε υπογράψει τις αποφάσεις προφυλάκισης των βουλευτών Γερμενή, Ηλιόπουλου και Μπούκουρα από τις 9 Ιανουαρίου, ενώ οι απολογίες ελήφθησαν στις 11 και 12 Ιανουαρίου. Δημοσιεύουμε τα σχετικά έγγραφα που αποτελούν νόμιμο αποδεικτικό υλικό και τεκμηριώνουν το μεγαλύτερο πολιτικό έγκλημα στην σύγχρονη Ιστορία της χώρας μας. Η περίπτωση το έγκλημα να τελέστηκε "εκ παραδρομής" αποκλείεται, καθώς είναι αδύνατο να κάνεις το ίδιο λάθος δύο φορές το Σάββατο και τρίτη φορά την Κυριακή.

 

     Καταθέσαμε μηνύσεις για παράβαση καθήκοντος στις ανακρίτριες Κλάπα και Δημητροπούλου, καθώς και στον εισαγγελέα Ντογιάκο. Οι δικαστικοί που θα αναλάβουν να διερευνήσουν αυτή την εθνική πλέον υπόθεση, ευελπιστούμε πως θα τιμήσουν τον όρκο τους και θα διαφυλάξουν το κύρος της Δικαιοσύνης, που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από επίορκους και υποχείρια της διεφθαρμένης και ανθελληνικής κυβέρνησης.

     Δημοσιεύουμε εκτός από τα ντοκουμέντα της ντροπής με τις υπογραφές της Κλάπα (που στοιχειοθετούν το έγκλημα της παράβασης καθήκοντος) και ολόκληρο το κείμενο της μηνύσεως.

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Μαθήματα Ποινικής Δικονομίας από τον συνάδελφο κ. Καρπενάρο (Β. Καπερνάρος: Οι κατηγορίες δεν είναι ικανές για προφυλακίσεις)



     Στο βίντεο ο  συνάδελφος κ. Καρπενάρος παραδίδει μαθήματα στοιχειωδών γνώσεων Ποινικής Δικονομίας και Ποινικού Δικαίου.
Τα λεγόμενά του αυτονόητα, απλούστατα, κατανοητά και  αποδεκτά ακόμα και για έναν πρωτοετή φοιτητή νομικής.
     
     Τα ακριβώς αντίθετα έπραξαν οι δικαστικοί λειτουργοί που χειρίστηκαν την υπόθεση των κατηγορούμενων βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

     Ως πότε οι ενώσεις των Δικαστικών Λειτουργών και οι Δικηγορικοί Σύλλογοι ανά την Επικράτεια  θα συντελούν διά της σιωπής τους στον εξευτελισμό της νομικής επιστήμης και στον βιασμό της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης,χάριν της εξυπηρέτησης των  μικροκομματικών σκοπιμοτήτων της Νέας Δημοκρατίας;

Οι ναυτικοί και ο Σαμαράς


      Οι περισσότεροι Έλληνες ναυτικοί που επισκέπτονταν χώρες τις ανατολικής Ευρώπης έχουν να διηγηθούν το εξής περιστατικό. Όταν πήγαιναν στα «κορίτσια», έπαιρναν μαζί τους ένα γυναικείο εσώρουχο συνθετικής ίνας. Ανέβαιναν σε ένα σκαλοπάτι ή ένα κασόνι, κουνούσαν με σηκωμένο το χέρι το εσώρουχο και όποια κοπέλα πηδούσε και το έπιανε του προσέφερε τις υπηρεσίες της για ένα βράδυ.


      Πρόσφατα ο Έλλην πρωθυπουργός δήλωσε ότι από το πρωτογενές πλεόνασμα που δημιουργείται ένα μεγάλο ποσοστό, άνω του 50% θα δοθεί σε αυτούς που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση. Αυτά βέβαια γίνονται εν όψει εκλογών.  Ο πρωθυπουργός, ως άλλος ναύτης  για να του προσφέρει την ψήφο του ο λαός, του κραδαίνει τα ποσά του πλεονασματικού προϋπολογισμού. Μόνον που στην περίπτωσή μας ο λαός έχει πληρώσει και το κυλοτάκι.  

Απόστολος Τζαρός

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014



Μήνυση Χρυσής Αυγής σε Σαμαρά για εσχάτη προδοσία

Ο βουλευτής Αχαΐας, Συναγωνιστής Μιχάλης Αρβανίτης κατέθεσε σήμερα ως εκπρόσωπος της  Χρυσής Αυγής μήνυση κατά του πρωθυπουργού Σαμαρά για εσχάτη προδοσία.
          


Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της μήνυσης:

ΕΓΓΡΑΦΑ «ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ» ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΑΡΙΣΤΕΡΗ» ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΚΛΑΠΑ


     Κατά της εφέτη ειδικής ανακρίτριας Ιωάννας Κλάπα, που διενεργεί την κύρια ανάκριση στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, στρέφονται οι βουλευτές τους κόμματος με την καταγγελία ότι είναι σύζυγος του ιδρυτικού στελέχους της ΔΗΜΑΡ, Παναγιώτη Κλάπα.

 dimaristera1



Πρετεντέρης: «Νόμιμο να δικάζει η σύζυγος στελέχους της ΔΗΜΑΡ την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»!


     Άλλη μια απόδειξη του μονόλογου, της παραπληροφόρησης, της εμπάθειας και της λασπολογίας ήταν η χθεσινή εκπομπή του Πρετεντέρη, με την ανήθικη και παράνομη δίωξη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ να αποτελεί το κυρίαρχο ζήτημα της κουβέντας που έκαναν ανάμεσά τους διάφοροι τύποι του «συνταγματικού τόξου».
 
     Μια ακόμη συζήτηση, λοιπόν, για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, χωρίς η τελευταία να έχει το παραμικρό δικαίωμα να παρέμβει και να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Αντιθέτως, το κρεσέντο της κατασυκοφάντησης συνεχίστηκε τόσο από τον Πρετεντέρη όσο και από τους υπόλοιπους καλεσμένους.

Παναγιωτόπουλος (Μέγκα - Μπομπολιστάν): Στελεχάρα της Δημάρ ο σύζυγος της Κλάπα!

     Από την βιασύνη τους να διαψεύσουν (;) οποιαδήποτε σχέση της ανακρίτριας Ιωάννα Κλάπα - Χριστοδουλέα με τον πολιτικό χώρο της Δημάρ, τα παπαγαλάκια του Μέγκα στην ουσία επιβεβαίωσαν την σύνδεση με τον κομματικό χώρο του Κουβέλη του συζύγου της ανακρίτριας Παναγιώτη Κλάπα, αλλά και του αδερφού του Μιλτιάδη Κλάπα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Κουρουμπλής δηλώνει: "Κανένα νομικό επιχείρημα στη διώξη της Χρυσής Αυγής... Είναι καθαρά πολιτική"







     Τον προβληματισμό του, σχετικά με τις προφυλακίσεις των τριών Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, εξέφρασε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον Alpha 96,5 F.M. Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή “Φαύλος κύκλος” του Αντώνη Κουμιώτη.

Άλλος ένας Νομικός λέει τα αυτονόητα...

Συνταγματολόγος Δρόσος: Η Χρυσή Αυγή θα κατέβει κανονικά στις ευρωεκλογές

 

     Είναι εμφανές ότι το ανθελληνικό καθεστώς που εξουσιάζει την πατρίδας μας προσπαθεί με κάθε παράνομο και αντισυνταγματικό τρόπο να βγάλει εκτός εκλογών τον Λαϊκό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή. Εδώ και μερικές μέρες τα παπαγαλάκια του Μαξίμου προαναγγέλλουν το σκοτεινό σχέδιο της κυβέρνησης για αποκλεισμό του ψηφοδελτίου της Χρυσής Αυγής από τον Άρειο Πάγο.
     Μάλιστα στην χθεσινή εκπομπή ο Πρετεντέρης γνωστός υβριστής του Εθνικιστικού κινήματος προσπάθησε με την σειρά του να περάσει την γραμμή που έχουν δώσει τα υπόγεια του Μαξίμου. Ρώτησε λοιπόν τον συνταγματολόγο κ. Δρόσο αν ο Άρειος Πάγος θα εγκρίνει το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής.

Μέχρι και ο Χατζηνικολάου παραδέχεται την σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής

Μέχρι και ο Χατζηνικολάου παραδέχεται την σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής - ΒΙΝΤΕΟ
     Ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου έχει εκφράσει δημόσια την αντίθεση και την εμπάθεια προς την Χρυσή Αυγή. Αυτό όμως που συμβαίνει τον τελευταίο καιρό με την ολοφάνερη σκευωρία και τις πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από τις αντισυνταγματική δίωξη της Χρυσής Αυγής έχει εξοργίζει ακόμα και τους αντιπάλους μας.

Άλλος ένας Νομικός δηλώνει το αυτονόητο...

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ... Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ ΓΙΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ!

     Τη νομική άποψη ότι “αυτή καθ’ αυτή η κατηγορία δεν είναι ικανή για να προφυλακιστεί κάποιος”, εξέφρασε κληθείς να πει την άποψή του για την... προφυλάκιστη των τριών Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος, μιλώντας στον Alpha 96,5 F.M. Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή “Φαύλος κύκλος” του Αντώνη Κουμιώτη.

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΙΛΑΤΕ;



     Άλλη μια «πρωτιά» κατέκτησε η Χώρα μας, χάριν της πολιτικής της ηγεσίας η οποία τα τελευταία σαράντα χρόνια δεν κάνει τίποτα άλλο, από το να “επιτυγχάνει” μοναδικές “διακρίσεις” και “επιτυχίες”.

Ποιες είναι αυτές;

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

"Κάνουν Πολιτική Μέσα Από Την Δικαιοσύνη..."

     Ο Αλέξης Κούγιας για την προφυλάκιση του Βουλευτή της Χρυσής Αυγής Στάθη Μπούκουρα: «ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ. ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» 

 

               

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Η Στιγμή Έφτασε




     Περιμέναμε καρτερικά την κατάλληλη στιγμή… Από τότε που αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε τον εαυτό μας και σταδιακά να αξιολογούμε τις καταστάσεις γύρω μας, γίναμε δέκτες της αλητείας και της αλαζονείας σας. Ίσως κάποτε το νεαρό της ηλικίας μας να μην μας επέτρεπε να κατανοούμε επακριβώς το κάθε γεγονός, ωστόσο το ένστικτο μας ποτέ δεν έκανε λάθος. Φαίνεται πως η δική μας πνευματική αφύπνιση είχε αρχίσει να συντελείται από πολύ νωρίς, χαράζοντας την μετέπειτα, ξεχωριστή πορεία που ήταν προκαθορισμένη να ακολουθήσουμε. Από τότε είχε έρθει η στιγμή μας. Μόνο που χρειαζόταν υπομονή, επιμονή και πίστη, μέχρι να συναντήσουμε το πεπρωμένο μας.

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

  Νέα και ειδήσεις τα οποία αφορούν στους 'Ελληνες δικηγόρους.

 

Oι προθεσμίες υποβολής των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ τελευταίου τριμήνου 2013

20 Ιανουαρίου 2014 - Χρεωστικό υπόλοιπο
Υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ με Χρεωστικό υπόλοιπο μέσω του ειδικού δικτύου TAXISnet, Επιτηδευματίες με βιβλία Α',Β'  κατηγορίας, Ανεξαρτήτως ΑΦΜ. Η Περιοδική ΦΠΑ υποβάλλεται για συναλλαγές του προηγούμενου ημερολογιακού τριμήνου. Επίσης Σύμφωνα με το άρθρο 3 της ΠΟΛ. 1060/18.4.2006: Υποβολή σε ημέρα αργίας: Σε περίπτωση γενικής ή τοπικής αργίας, ή τοπικά μη εργάσιμης ημέρας οι παραπάνω προθεσμίες υποβολής μετακυλίονται ανάλογα. Η παράγραφος αυτή ισχύει και την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης.
31 Ιανουαρίου 2014 - Πιστωτικό ή μηδενικό υπόλοιπο
Υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ με πιστωτικό ή μηδενικό υπόλοιπο μέσω του ειδικού δικτύου TAXISnet, Επιτηδευματίες με βιβλία Α',Β' κατηγορίας, Ανεξαρτήτως ΑΦΜ. Η Περιοδική ΦΠΑ υποβάλλεται για συναλλαγές του προηγούμενου ημερολογιακού τριμήνου.
Επίσης Σύμφωνα με το άρθρο 3 της ΠΟΛ.1060/18.4.2006: Υποβολή σε ημέρα αργίας: Σε περίπτωση γενικής ή τοπικής αργίας, ή τοπικά μη εργάσιμης ημέρας οι παραπάνω προθεσμίες υποβολής μετακυλίονται ανάλογα. Η παράγραφος αυτή ισχύει και για την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης.

ΠΗΓΗ: http://legalnews24.blogspot.gr/

  Νέα και ειδήσεις τα οποία αφορούν στους 'Ελληνες δικηγόρους.

 

 

Η εγκύκλιος για την ηλεκτρονική υποβολή των μισθώσεων

ΠΟΛ. 1013/7-1-2014: Υποβολή δήλωσης πληροφοριακών στοιχείων μισθώσεων ακίνητης περιουσίας με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου.


Προς τους «συναδέλφους» του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών



Από τον διαδικτυακό Τύπο της Πέμπτης 9 Ιανουαρίου 2013…



«…Μία δικαστής στην Πάτρα καταφέρθηκε απαξιωτικά εναντίον των μεταναστών λέγοντας ότι ο μόνος σκοπός για τον οποίο βρίσκονται στην Ελλάδα είναι για να κλέβουν…» «…Να πάτε στις πατρίδες σας, είστε εδώ μόνο για να κλέβετε...», είπε από έδρας η δικαστής στην νεαρή που βρισκόταν στο εδώλιο και η οποία δικαζόταν γιατί αφαίρεσε δυο γυναικείες μπλούζες από πολυκατάστημα. Δικηγόροι οι οποίοι εκείνη την ώρα βρίσκονταν στην αίθουσα όπου εκδικαζόταν η δίκη κατήγγειλαν το γεγονός στον Δικηγορικό Σύλλογο ζητώντας να υπάρξει άμεση αντίδραση. Ανάρμοστη και έξω από τα ειωθότα χαρακτήρισαν την συμπεριφορά της γυναίκας μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου σε σημερινή τους συνεδρίαση. Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Τύπου το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου προτίθεται να προχωρήσει σε δημόσια αντίδραση για την συμπεριφορά της δικαστή…»

Κυβέρνηση – Απατεώνες: Ίδια Συμπεριφορά



     Εύχομαι να είστε λίγοι οι αναγνώστες που πέσατε θύματα απάτης. Οι υπόλοιποι ίσως γνωρίζετε παρόμοια γεγονότα από το περιβάλλον σας, ίσως και από τον τύπο. Η τέχνη της απάτης βασίζεται στο ότι ο απατεώνας προτείνει στο θύμα ένα εύκολο τρόπο κέρδους (νόμιμο τις περισσότερες φορές) και τον πείθει για αυτό. Το θύμα από την άλλη έχει την προσδοκία του εύκολου και γρήγορου κέρδους (π.χ. τοποθέτηση χρημάτων με απόδοση 15% το εξάμηνο). Όταν ο απατεώνας ενθυλακώσει τα χρήματα το σχέδιό του πέτυχε. Όταν περάσει το εξάμηνο το θύμα ρωτάει για τα χρήματά του και ο απατεώνας αρχίζει. 

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Όταν Συγκρίνεις Κοπριές Με Πάστες


     Πριν από 18 έτη συγκλόνισε το Βέλγιο η υπόθεση Ντυτρού, από το όνομα ενός παιδεραστή που είχε βασανίσει και σκοτώσει παιδιά. Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το Βέλγιο και είχε τραβήξει την προσοχή της παγκόσμιας ειδησεογραφίας. Εδώ θα σημειώσω απλά ότι στις 23 Απριλίου 1998 ο εν λόγω εγκληματίας, δραπέτευσε, κατά την μεταγωγή του στο δικαστήριο. Συνελήφθη πέντε ώρες αργότερα. Το αποτέλεσμα: Για να σωθεί η βελγική κυβέρνηση από το σκάνδαλο και την παραίτηση, παραιτήθηκαν ο υπουργός δικαιοσύνης Στέφανος Ντε Κλερκ, ο υπουργός εσωτερικών Ιωάννης Βάντ Λα Νοτ καθώς και ο αρχηγός της αστυνομίας.

Η σοφιστεία που μας τιμά: Η σύγκριση της Χρυσής Αυγής με την εκκλησία

     Από τότε που το εθνικιστικό κίνημα εμφανίστηκε στην βουλή και άρχισε να γίνεται γνωστό το κοινωνικό μας έργο άκουγα πολλών ειδών κακόβουλα σχόλια. Ορισμένες μάλιστα φορές άκουγα και καλοπροαίρετα σχόλια από ανθρώπους που, για την συντομία του λόγου, θα τους ονομάσουμε «της εκκλησίας», οι οποίοι δεν θεωρούσαν σωστό το κοινωνικό μας έργο «μόνον για Έλληνες».

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Ἐν Ἰορδάνῃ βαπτιζομένου Σου Κύριε,
ἡ τῆς Τριάδος ἐφανερώθη προσκύνησις·
τοῦ γάρ γεννήτορος ἡ φωνή προσεμαρτύρει
Σοι, ἀγαπητόν Σε Υἱόν ὀνομάζουσα·
καί τό Πνεῦμα ἐν εἴδει περιστερᾶς
ἐβεβαίου τοῦ λόγου τό ἀσφαλές.
Ὁ ἐπιφανείς Χριστέ ὁ Θεός,
καί τόν κόσμον φωτίσας, δόξα Σοι.

Ο ευρωβουλευτής Nick Griffin καταγγέλλει την σκευωρία εις βάρος της Χρυσής Αυγής - ΒΙΝΤΕΟ


     Ο Nick Griffin στην ομιλία του στο ευρωκοινοβούλιο αναφέρεται στην σκευωρία και τα ψεύδη των ΜΜΕ στην χώρα μας και στην φυλάκιση του πολιτικού Αρχηγού και των βουλευτών του νομίμως εκλεγμένου κόμματος της Χρυσής Αυγής.

Και του χρόνου ελεύθεροι - Άρθρο του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου




«Έρμη, σκλάβα, πικρή Ρωμιοσύνη, κατά σένα η βλαστήμια τινάχτη, την κατάρα σου να’ χη, ω Πατρίδα! Πριν πληγή, πριν αρρώστια να γίνη σαν την λέπρα και σαν την ακρίδα, φωτιά, κάψε την, κάμε τη στάχτη».

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ 


     Εύχομαι το 2014 να είναι η χρονιά των Ελλήνων, να είναι το έτος μιας ΑΛΗΘΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και όχι μιας «ψεύτρας  λευτεριάς», η οποία, καθώς γράφει στον «Ύμνον εις την Ελευθερίαν» ο Διονύσιος Σολωμός, κρατεί στο χέρι ένα σκήπτρο και το προτείνει προς όλους, σκορπίζοντας ωσάν δολερή παντού την διχόνοια.

Ο Ίων Δραγούμης για τη χρησιμότητα του κράτους


      "Το κράτος χρησιμεύει διά την αυτοσυντηρησίαν της φυλής, που είναι απείρως πολυτιμοτέρα από την απλήν αυτοσυντηρησίαν του κράτους. 
     Διότι τα κράτη δεν δημιουργούν τίποτε, μόνον συντηρούν και υποβοηθούν, τα έθνη όμως δημιουργούν πολιτισμούς."


 Ίων Δραγούμης 
Προγραμματικοί πολιτικοί στοχασμοί