Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

To Πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής για την Δικαιοσύνη

To Πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής για την Δικαιοσύνη
  • Οριστικός διαχωρισμός Εκτελεστικής και Δικαστικής Εξουσίας
  • Οι Έλληνες Δικαστές θεματοφύλακες του Συντάγματος και των Νόμων και εγγυητές του Κράτους Δικαίου και των πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του Λαού
  • Τέλος στις «παράγκες» - Βαρύτατες ποινές στους επίορκους δικαστικούς
  • Ριζική μεταρρύθμιση των Κωδίκων Πολιτικής και Ποινικής Δικονομίας
  • Ταχεία, απλή και αποτελεσματική απονομή Δικαιοσύνης - Οριστική κατάργηση της πολυνομίας
  • Μονομελής Σύνθεση όλων των Δικαστηρίων Πολιτικής, Ποινικής και Διοικητικής Δικαιοσύνης
  • Τριμελής Σύνθεση μόνο για τα Τμήματα του Αρείου Πάγου, του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου
  • Κατάργηση Μεικτών Ορκωτών Δικαστηρίων
  • Εκσυγχρονισμός της Γραμματείας των Δικαστηρίων
  • Επαναφορά της ποινής του θανάτου για περιορισμένο αριθμό ιδιαιτέρως ειδεχθών εγκλημάτων
  • Λήψη σκληρών προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων με στόχο την ατομική και επιχειρηματική ασφάλεια των πολιτών
  • Ριζική αναδιοργάνωση του σωφρονιστικού συστήματος
  • Οι αλλοδαποί κρατούμενοι θα εκτίουν τις ποινές τους στις χώρες προέλευσής τους

Δυστυχώς, η Δικαιοσύνη στην Πατρίδα μας λειτουργεί αναχρονιστικά και η απονομή της είναι απελπιστικά βραδεία. Η σήψη και η διαφθορά κυριαρχούν. Η διαφθορά δεν είναι κατ’ ανάγκην οικονομική. Δικαστική διαφθορά υπάρχει και όταν οι δικαστές ενδίδουν στις έξωθεν ή έσωθεν πιέσεις ή υποκύπτουν σε ανεπίτρεπτες, απροκάλυπτες και ωμές επεμβάσεις των Μέσων Ενημερώσεως. Τρανό αηδές παράδειγμα αποτελεί, η χυδαία παρέμβαση του Πρωθυπουργού Σαμαρά προς Δικαστικόν Λειτουργόν, εναντίον στελεχών του Κόμματός μας.


Με δεδομένη, επομένως, την νοσηρά κατάσταση που υπάρχει στους κόλπους της δικαιοσύνης και με την αδιαμφισβήτητη αρχή, ότι οι δικαστές, ως εκ του θεσμικού τους ρόλου, οφείλουν και πρέπει να είναι θεματοφύλακες του Συντάγματος και των Νόμων, αλλά και εγγυητές των πολιτικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών του λαού, η Χρυσή Αυγή με το πρόγραμμά της υπόσχεται την πραγματοποίηση ευρυτάτων μεταρρυθμίσεων στην λειτουργία της Δικαιοσύνης, οι οποίες ως πρώτο σκοπό θα έχουν την ταχεία απονομή αυτής, ώστε η συνταγματική διάταξη κατά την οποίαν «Καθένας δικαιούται στην παροχή εννόμου προστασίας από τα δικαστήρια», να καταστεί πράξη. Προς τούτο, το Νομικό Επιτελείο της Χρυσής Αυγής, έχει ετοιμάσει σχέδια ριζικής μεταρρυθμίσεως των Κωδίκων Πολιτικής και Ποινικής Δικονομίας, ώστε η σημερινή χελωνοειδής απονομή δικαιοσύνης, να αντικατασταθεί και να γίνει ταχεία, απλή και αποτελεσματική.


Ενδεικτικά αναφέρουμε την μεταρρύθμιση που αφορά τη σύνθεση των Δικαστηρίων. Η Χρυσή Αυγή, ασπαζομένη δημοσίως εκφρασθείσα γνώμη του μεγάλου Νομοδιδασκάλου Κών/νου Δ. Τριανταφυλλόπουλου και το σκεπτικό το οποίο στηρίζει αυτή, τάσσεται υπέρ της Μονομελούς Συνθέσεως των Δικαστηρίων. Δηλαδή, όλα τα Δικαστήρια Πολιτικής, Ποινικής και Διοικητικης Δικαιοσύνης, θα λειτουργούν υπό Μονομελή σύνθεση. Εξαίρεση θα αποτελούν ο Άρειος Πάγος, το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ελεγκτικό Συνέδριο, τα Τμήματα των οποίων θα συνεδριάζουν υπό Τριμελή σύνθεση. Οι ωφέλειες από την μεταρρύθμιση αυτή θα είναι μέγιστες, για την ίδια την Δικαιοσύνη, το Κράτος, τους Δικηγόρους και τους Πολίτες. Επίσης, τα Μεικτά Ορκωτά Δικαστήρια, για πολλούς λόγους που δεν είναι του παρόντος, θα καταργηθούν. Η Δικαιοσύνη, θα απονέμεται αποκλειστικά από τακτικούς Δικαστές.


Περαιτέρω, οι μεταρρυθμίσεις ως δεύτερο σκοπό θα έχουν την έμπνευση στους πολίτες τον σεβασμό προς του Νόμους

Δυστυχώς, το διεφθαρμένο μεταπολιτευτικό σύστημα, ενέπνευσε στους Πολίτες την νοοτροπία, ότι πρέπει να υπακούουν στους Νόμους, μόνο όταν τους συμφέρει. Σωστά έχει λεχθεί ότι η Ελλάς είναι η χώρα του «νομικού μηδενισμού». Η Χρυσή Αυγή, εμπνεομένη από τις διδαχές των αρχαίων προγόνων θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε οι Νόμοι να είναι σεβαστοί και από το Κράτος και από τους Πολίτες.


Περαιτέρω, η Χρυσή Αυγή επαγγέλεται και μέτρα, ώστε οι Δικαστικοί Λειτουργοί, να είναι πράγματι ανεξάρτητοι και ακηδεμόνευτοι. Θα κόψει τον «ομφάλιο λώρο» που συνδέει τα δικαστήρια με την εκάστοτε εξουσία. Αλλά και θα πλήξει ανελέητα τις «παράγκες» και τους επίορκους Δικαστές, που αντί να είναι θεματοφύλακες του Συντάγματος και των Νόμων και εγγυητές του Κράτους Δικαίου και των πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του Λαού, καταλύουν το Σύνταγμα και τους Νόμους και δέχονται να γίνονται όργανα των κρατούντων ή των κομματικών φατριών ή υποκύπτουν στις ανεπίτρεπτες, απροκάλυπτες και ωμές παρεμβάσεις των Μεσών Ενημερώσεως, για να εξοντώσουν πολιτικώς, φυσικώς και ηθικώς πολιτικούς αντιπάλους των κρατούντων ή για να εξυπηρετήσουν άνομα συμφέροντα.


Περαιτέρω, η Χρυσή Αυγή επαγγέλεται τον εκσυγχρονισμό της Γραμματείας των Δικαστηρίων. Επαγγέλεται, επίσης, την κατάργηση της πολυνομίας, η οποία καταδυναστεύει και την Δικαιοσύνη και την Διοίκηση και το Κράτος και τους Πολίτες. Eπαγγέλεται, ακόμη, την επαναφορά της ποινή του θανάτου για περιορισμένο αριθμό ιδιαιτέρως ειδεχθών εγκλημάτων. Επίσης, την λήψη ιδιαίτερα σκληρών προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων, αποβλέποντας στην ατομική και επιχειρηματική ασφάλεια των πολιτών. Ακόμη, για το κύρος της Δικαιοσύνης, θα επιβάλλει την ευπρέπεια στα Δικαστήρια. Δικαστές και Δικηγόροι θα φέρουν τήβεννον, με τα διακριτικά της ιδιότητος και του βαθμού τους.


Αλλά και την δημόσια ευπρέπεια θα επιβάλλει, αναγάγοντας σε ποινικό αδίκημα την δημόσια δια των Μεσών Ενημερώσεως χυδαιολογία, στην οποία πρωτοστατούν οι δημοσιογράφοι. Ουσιώδεις θα είναι οι μεταρρυθμίσεις και στο Σωφρονιστικό σύστημα, το οποίο σήμερα είναι ανύπαρκτο, χλευάζεται και διακωμωδείται. Όσον αφορά τις αποδοχές των Δικαστικών Λειτουργών, για τους επαρκείς Δικαστές πλήρη εφαρμογή θα έχει η ισχύουσα Συνταγματική διάταξη. Οι ανεπαρκείς θα απομακρυνθούν, κατά την προβλεπόμενη Συνταγματική διαδικασία. Σε συνάρτηση με τις αποδοχές των Δικαστικών Λειτουργών θα τελούν και οι αποδοχές των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Διαβάστε περισσότερα: