Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Δ. Σβερώνη: "Οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής έχουν το τεκμήριο της αθωότητας"



      Τοποθέτηση της Δικηγόρου και Βουλευτού Λαρίσης της Χρυσής Αυγής, Δέσποινας Σβερώνη στην Ολομέλεια σχετικά με το νομοσχέδιο για την κατάργηση των καταστημάτων κράτησης Γ τύπου.

Η Συναγωνίστρια υπερτόνισε την άποψη του υπουργού Δικαιοσύνης ότι οι έγκλειστοι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής έπρεπε σήμερα να παρευρίσκονται στην Ολομέλεια. Οι φυλακές θα πρέπει να είναι σωφρονιστικά καταστήματα και όχι αποθήκες ψυχών, όπως ισχύει σήμερα.
Οι Βουλευτές δεν θα πρέπει να δείχνουν ευαισθησία μόνο σε αυτούς που έχουν διαπράξει βαρύτατα εγκλήματα όπως ανθρωποκτονίες, αλλά σε όλους τους κρατούμενους και στους αδίκως προφυλακισμένους Βουλευτές του Εθνικιστικού Κινήματος που δεν έχουν καταδικαστεί και ισχύει ακόμα το τεκμήριο της αθωότητας.
Όσον αφορά το νομοσχέδιο επισήμανε πως οι φυλακές Γ΄ τύπου δεν έχουν γίνει ακόμα, παρά το ότι το σχέδιο νόμου τις καταργεί! Πρέπει, λοιπόν, να λειτουργήσουν οι φυλακές Α και Β τύπου όπως ακριβώς προτάσσεται, με ειδικές πτέρυγες για τους ιδιαίτερα επικίνδυνους κρατούμενους.
Τέλος, κατήγγειλε το κατάπτυστο γεγονός της κατάληψης του ΕΚΠΑ από αντεξουσιαστές, οι οποίοι ουσιαστικά εξουσιάζουν την Χώρα μας.