Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Ν. Γ. Μιχαλολιάκος: Κερδίσαμε μια μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο - Ο Αγώνας συνεχίζεται!


Ν. Γ. Μιχαλολιάκος: Κερδίσαμε μια μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο - Ο Αγώνας συνεχίζεται!

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου του 2015 ανέδειξε έναν μεγάλο νικητή, το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα

 Έχοντας την τιμή να είμαι επικεφαλής του πρωτοπόρου αυτού Εθνικού Κινήματος, το οποίο εκφράζει τις ελπίδες του Ελληνισμού, θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο εύγε σε όλους τους υπερήφανους Χρυσαυγίτες και τις Χρυσαυγίτισσες σε ολόκληρη τη χώρα, που έδωσαν, μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και χωρίς υλικά, έναν υπέροχο αγώνα για το αποτέλεσμα αυτό και νίκησαν.

Το μέγα ζητούμενο των εκλογών αυτών, εκτός από την πρώτη θέση, ήταν ποιο κόμμα από όλα θα αναδειχθεί τρίτο. Ήταν καθημερινό το φαινόμενο να βλέπουμε στους μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς της διαπλοκής να παρελαύνουν, άλλοτε η Φώφη Γεννηματά, άλλοτε ο Σταύρος Θεοδωράκης και άλλοτε ακόμη και το ΚΚΕ και να λένε ότι πρέπει να τους ψηφίσουν για να μην βγει τρίτη η Χρυσή Αυγή. Τελικά σε πείσμα ενός ολόκληρου συστήματος η Χρυσή Αυγή κατέκτησε την τρίτη θέση.

Αξίζει όμως τον κόπο να εξετάσουμε το γενικότερο πολιτικό τοπίο και τους λόγους για τους οποίους έχασε η Νέα Δημοκρατία. Γιατί στην πραγματικότητα δεν κέρδισε ο Σύριζα, έχασε η Νέα Δημοκρατία. Αξίζει πραγματικά πριν προχωρήσουμε στην πολιτική μας αυτή εκτίμηση, να επισημάνουμε την στάση όλων σχεδόν των εταιρειών δημοσκοπήσεων, οι οποίες μας έλεγαν ότι οι εκλογές αυτές θα είναι μία μάχη που θα δοθεί στήθος με στήθος.

Τόσο εγώ προσωπικά, όσο και οι συνεργάτες μου, σε σωρεία συνεντεύξεων, τις οποίες δώσαμε όπου είχαμε την ευκαιρία, είχαμε πει ότι δεν υπάρχει «ντέρμπι» και πράγματι αποδείχθηκε αυτό από την χαώδη διαφορά των επτάμισι ποσοστιαίων μονάδων, με τις οποίες κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές. Οι λόγοι για τους οποίους έχασε η Νέα Δημοκρατία είναι προφανείς. Το «ΝΑΙ» στο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο βασικός λόγος αυτής της συντριπτικής της ήττας. Εάν, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και το σύνολο της Νέας Δημοκρατίας αποφάσιζε να πει «ΟΧΙ» το βράδυ εκείνο, είναι βέβαιο ότι θα ήταν εντελώς διαφορετικό το αποτέλεσμα. Το «ΝΑΙ» λοιπόν στο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ και το γεγονός ότι δεν πρότειναν καμία διαφορετική πολιτική για το μεγάλο κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα της χώρας ήταν και ο βασικός λόγος που δεν υπήρξε καμία διαφοροποίηση στα εκλογικά αποτελέσματα. Οι δικαιολογίες του τύπου ότι «τα δικά μας μνημόνια ήταν καλύτερα από το μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ» δεν έπεισαν κανέναν. Αυτό που είχε ο ελληνικός λαός αφομοιώσει ήταν ότι η Νέα Δημοκρατία, ακόμη και αν κέρδιζε τις εκλογές, θα ακολουθούσε την ίδια πολιτική με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία διαφορετική πολιτική για την λαθρομετανάστευση, ένα πρόβλημα το οποίο τους τελευταίους μήνες έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις. Δεν τόλμησε κανείς, ούτε η Νέα Δημοκρατία, ούτε βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ να καταγγείλουν αυτήν επικίνδυνη, για το Έθνος, μας συμφωνία του Δουβλίνου II, η οποία έχει εγκλωβίσει την Πατρίδα μας σε μία πολύ άσχημη κατάσταση. Επαναλαμβάνω, στην πραγματικότητα δεν κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ, έχασε η Νέα Δημοκρατία, επειδή δεν είχε να προτείνει καμία διαφορετική πολιτική. Επιπλέον, μέτρησε σε μεγάλο βαθμό η πολιτική κληρονομιά του Σαμαρά, ο οποίος κυβερνούσε μόλις εφτά μήνες πριν και τον οποίο είχε απαξιώσει εκλογικά ο Ελληνικός Λαός, αλλά και μετεκλογικά γνωρίζαμε ότι τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας συνεχώς έπεφταν.

Ένα άλλο θέμα, το οποίο πρέπει να θιγεί, είναι η μεγάλη αποχή, η οποία άγγιξε το 50 % και ήταν η μεγαλύτερη αποχή που έχει σημειωθεί σε εκλογική αναμέτρηση. Ο λόγος για αυτή την αποχή ήταν κυρίως γιατί δεν υπήρχε πολιτικό διακύβευμα σε αυτές τις εκλογές. Ήταν δεδομένο ότι όποιος και αν τις κέρδιζε θα ακολουθείτο η ίδια πολιτική. Δεν υπήρχε πολιτικό ενδιαφέρον. Σε αυτό βεβαίως να προστεθεί και το γεγονός της μεγάλης οικονομικής κρίσεως, η οποία εμπόδισε πάρα πολλούς συμπατριώτες μας να φύγουν από τα αστικά κέντρα και να πάνε στις επαρχίες από τις οποίες κατήγοντο και να ψηφίσουν.

Επανέρχομαι όμως στο στοίχημα της τρίτης θέσης, το οποίο απασχόλησε πάρα πολύ τα ΜΜΕ και αντιμετώπισε η Χρυσή Αυγή έναν ολοκληρωτικό πόλεμο από ολόκληρο το σύστημα για το ζήτημα αυτό. Αντιμετώπισε μία μεγάλη επίθεση, την οποία απέκρουσε με επιτυχία και κατέκτησε για τρίτη εκλογική αναμέτρηση στη σειρά την τρίτη θέση. Κατέστη, όσο και αν δεν το θέλουν αυτό οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας. Η αντοχή της Χρυσής Αυγής απεδείχθη αξιοθαύμαστη, διότι η μάχη την οποία έδωσε στις εκλογές αυτές έγινε μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις τρεις ημέρες πριν τις εκλογές όλα τα κόμματα, εκμεταλλευόμενα τη διαστρέβλωση του περιεχομένου μιας δηλώσεώς μας, εξέδωσαν ανακοινώσεις γεμάτες μίσος και χολή κατά της Χρυσής Αυγής, καλώντας τον Ελληνικό Λαό να την καταψηφίσει. Κοντά σε όλα αυτά, υπήρξε πολιτική τρομοκρατία ακόμη και την ημέρα των εκλογών, με επιθέσεις σε εκλογικά τμήματα.

Βεβαίως δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στον ολοκληρωτικό αποκλεισμό μας από τα ΜΜΕ. Ένα ολόκληρο σύστημα, κόμματα, τηλεοπτικοί σταθμοί, διαπλοκή, ραδιοφωνικοί σταθμοί, εφημερίδες εναντίον της Χρυσής Αυγής. Η Χρυσή Αυγή και πάλι τρίτη σε μία εκλογική αναμέτρηση. Έγραψα σε προηγούμενο άρθρο μου ότι η Χρυσή Αυγή ήρθε για να μείνει και αυτό φαίνεται δεν το έχουν αντιληφθεί. Δεν έχουν αντιληφθεί ότι η δύναμη της Χρυσής Αυγής είναι η ιδεολογία της και ότι αντέχει γιατί ακριβώς οι ιδεολόγοι δεν λυγίζουν από τη λάσπη, τις συκοφαντίες και τον βρώμικο πόλεμο ενός πολιτικού κατεστημένου, το οποίο έχει καταντήσει την πατρίδα μας στη σημερινή κατάσταση. Είναι γεγονός ότι η δαιμονολογία αυτή θα συνεχίζεται και για πολύ καιρό ακόμα. Θέλουν με κάθε τρόπο να εξουδετερώσουν τη Χρυσή Αυγή. Όμως η Χρυσή Αυγή είναι το μαχόμενο Έθνος. Είναι οι Έλληνες που ακόμη επιμένουν να είναι εθνικιστές, οι οποίοι θέλουν να μείνει η Ελλάδα ελληνική, οι οποίοι αγωνίζονται για Εθνική Ελευθερία και αυτό δεν μπορούν να το εξουδετερώσουν ό,τι και αν κάνουν.

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες, στις δύσκολες ημέρες που έρχονται, του αριστερού μνημονίου, το οποίο είναι το πιο σκληρό, κατά τις οποίες η λαθρομετανάστευση θα παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις και ένα κράτος άβουλο θα αδυνατεί να την αντιμετωπίσει, ο ρόλος και η αποστολή της Χρυσής Αυγής καθίστανται ακόμη σημαντικότεροι.

Αγωνιζόμαστε για μια νέα Ελλάδα. Αγωνιζόμαστε για να μείνει η Ελλάδα ελληνική. Αγωνιζόμαστε για Εθνική Ελευθερία, ενάντια στην καταστροφή του Εθνικού μας κράτους, ενάντια στην υποδούλωσή μας στους διεθνείς τοκογλύφους. Συναγωνιστές και συναγωνίστριες ψηλά τις σημαίες.

Κερδίσαμε μία ακόμη μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο. Ο αγώνας συνεχίζεται.

Ν.Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή

Διαβάστε περισσότερα: