Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ:Η ΦΑΥΛΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ.

 

Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου

Πάντως η πολιτική αγωγή στην δίκη για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η περίφημη «Jail Golden Dawn», χαραμίζει το καλλιτεχνικό της τάλαντο και αυτό είναι θλιβερό, διότι αφού φαίνεται από τη διαδικασία και τα συμφραζόμενα δεν κάνουν για νομικοί, αλλά για θίασος βαριετέ. Και ειλικρινά σε αυτόν τον κλάδο θα είχαν ανεπανάληπτη επιτυχία, διότι με τα κωμικά νούμερα που θα παρουσίαζαν, θα ενθουσίαζαν το πλήθος.
 Απ’ ότι λοιπόν δείχνουν τα γεγονότα οι άνθρωποι αυτοί έχουν τόσο σχέση με την Νομική επιστήμη, όσο ο Φάντης με το ρετσινόλαδο.
Αλλά από την άλλη για να μην είμαστε υπερβολικά αυστηροί, οι άνθρωποι δεν μπορούν να κάνουν και θαύματα. Χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, χωρίς επιβεβαιωμένες έγκυρες μαρτυρίες, προσπαθούν με επεα πτερόεντα και κωμική επιχειρηματολογία να ασκήσουν τον ρόλο της Πολιτικής Αγωγής.


Καταρχάς και αυτό έχει συμβεί κατά κόρον, όταν ένας από τους συνηγόρους υπεράσπισης, προσπαθεί να εξετάσει κάποιον από τους μάρτυρες κατηγορίας η νομική τους παρέμβαση περιορίζεται στη λέξη «ντροπή σας».

Ντροπή τους για ποιο λόγο;;;;;; Μήπως διότι εξετάζουν αντικανονικά τον μάρτυρα, μήπως γιατί οι ερωτήσεις που του θέτουν είναι χυδαίες και απρεπείς;;; Μα σε αυτή την περίπτωση θα είχε παρέμβει η έδρα.
Ή μήπως διότι οι συνήγοροι υπεράσπισης κάνουν τη δουλειά τους σωστά;;;; Δηλαδή υπερασπίζονται τους κατηγορούμενους. Ίσως οι «νομικοί» της Πολιτικής Αγωγής θεωρούν ότι από πλευράς υπεράσπισης δεν θα έπρεπε να διατυπωθούν ερωτήσεις και άπαντες να είναι με σκυμμένο το κεφάλι, αναμένοντας μοιρολατρικά την ετυμηγορία. Κάτι ανάλογο που συνέβαινε στα δικαστήρια των Στάλιν, Μάο, Τσαουσέσκου και Πόλ Πότ, όπου διατυπώνονταν μόνο η κατηγορία και αμέσως ακολουθούσε η καταδίκη και η εκτέλεση της ποινής.

Επιπλέον η όλη διαλεκτική της Πολιτικής Αγωγής κινείται βάσει μιας φαιδρής εμμονής και τακτικών αποπροσανατολισμού και προσπάθειας εκμαίευσης προσωπικών συμπερασμάτων εκ μέρους των μαρτύρων, με συνεχείς αναφορές σε φράσεις, δηλώσεις ή χειρονομίες που συνδέουν ηγετικά μέλη του Κινήματος με τον Ναζισμό. Θα επισημάνουμε ότι εδώ και πολύ καιρό το Κίνημα έχει διευκρινίσει και αποσαφηνίσει τις θέσεις τους  δηλώνοντας πίστη στο Εθνικιστικό Ιδεώδες, καθώς και λατρεία στην Πατρίδα, τη Φυλή και την Ιστορική μας κληρονομιά.

Αλλά ακόμη και αν όλες αυτές οι φαιδρότητες που η Πολιτική Αγωγή ερωτά τους μάρτυρες κατηγορίας, αν παραδείγματος χάριν «οι γυναίκες της Χρυσής Αυγής, δηλώνουν δίπλα στα παιδιά με τα μαύρα» ή αν «εμείς χαιρετάμε ναζιστικά αλλά αυτά τα χέρια είναι καθαρά» ή αν «είμαστε Εθνικοσοσιαλιστές, απόγονοι του 45» έχουν ειπωθεί, κάπως, κάπου, κάποτε, το αν τελικά είμαστε Εθνικοσοσιαλιστές ή Κομμουνιστές ή Αρχειομαρξιστές ή Συμβουλιακοί Αναρχικοί ή Καταστασιακοί ή λάτρεις του Μπόμπ Σφουγγαράκη, αυτό αφ ενός μεν είναι αναφαίρετο Συνταγματικό μας δικαίωμα και σε καμία περίπτωση δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αφ ετέρου δε, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας οι οποίοι προσήλθαν στο δικαστήριο για να περιγράψουν τα γεγονότα της δολοφονίας και να ερωτηθούν επί αυτών και όχι για να προβούν σε προσωπικές κρίσεις, εάν οι Χρυσαυγίτες  που παίζουν paintball, όπως χιλιάδες άλλοι άνθρωποι το κάνουν για λόγους αθλήματος ή χόμπι ή για στρατιωτική εκπαίδευση ή εάν ηγετικά στελέχη του Κινήματος είναι Εθνικοσοσιαλιστές ή με τον Ολυμπιακό Πειραιώς.

Τέλος η Πολιτική Αγωγή πληροφόρησε το δικαστήριο για τη μετονομασία της οδού Παναγή Τσαλδάρη, σε οδό Παύλου Φύσσα.

Χωρίς καμία απολύτως επικριτική διάθεση για την μετονομασία, θα θέλαμε να ρωτήσουμε το εξής. Αυτό άραγε το ανάφεραν καθαρά για πληροφοριακούς λόγους ή αποτελεί ένα ακόμη από τα «ατράνταχτα νομικά επιχειρήματά» τους, όπως το ντροπή σας ή το χαιρετάνε ναζιστικά ή με πιρουέτες ή παίζουν paintball ή χόκεϋ επί χόρτου;;;

Τελικά η έλλειψη στοιχείων και επιχειρημάτων οδηγεί στην υιοθέτηση μιας άκρατης φαυλότητας.

Άλλωστε κάποιο έργο πρέπει να επιδείξουν και αυτοί προς τους εντολείς και χρηματοδότες της «Jail Golden Dawn», προκειμένου να δικαιολογήσουν τις απολαβές τους, για την εντεταλμένη υπηρεσία που εκτελούν.
 

Πηγή:http://ethnikismos.net