Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Μια ολόκληρη γενιά Ελλήνων που δεν θα γεννηθεί ποτέ



Η συρρίκνωση του ελληνικού πληθυσμού αποτελεί ένα αναμφισβήτητο γεγονός, άμεσο απότοκο της ανθελληνικής πολιτικής των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων. Εντούτοις για πρώτη φορά, τα στοιχεία των τελευταίων ερευνών δείχνουν ότι πρόκειται για μια κατάσταση μη αναστρέψιμη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα του ΕΚΚΕ (Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών) ο δείκτης γονιμότητας έφτασε το 2013 στην τιμή 1,3 παιδιά ανά γυναίκα. Πρόκειται για μια εξέλιξη ιδιαιτέρως ανησυχητική, καθώς σύμφωνα με ειδικούς ο δείκτης 1,5 αποτελεί ορόσημο για την γεννητικότητα μιας χώρας. Κάτω από αυτό το όριο, πρόκειται για μια κατάσταση μη αναστρέψιμη. Μέχρι σήμερα, καμία χώρα που έχει πέσει κάτω από αυτό το όριο δεν έχει καταφέρει να ανατρέψει τη συγκεκριμένη κατάσταση. Δυστυχώς, ο ακόμα πιο χαμηλός δείκτης 1,3 σηματοδοτεί το γεγονός ότι μια ολόκληρη γενιά Ελλήνων δεν θα γεννηθεί, καθώς οι πολίτες αναβάλλουν την γέννηση των παιδιών λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ωστόσο, αν ληφθούν υπόψη οι συνθήκες που επικρατούν, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, το μέλλον της χώρας κρίνεται αμφίβολο. Από την μία πλευρά η φτώχεια στους νέους 18-24 ετών έχει αγγίξει το 34%, με την πλειοψηφία να παραμένει στην πατρική οικία για οικονομικούς λόγους, με άμεση συνέπεια την αδυναμία δημιουργίας οικογένειας. Οι νέοι άλλωστε που επιθυμούν να φύγουν από τη χώρα, αγγίζουν το ποσοστό του 37%. Από την άλλη πλευρά, σε ευρύτερο επίπεδο, η άμετρη λαθρομετανάστευση, η ανύπαρκτη πολιτική από την πλευρά της Ε.Ε. και ο ολοένα αυξανόμενος κίνδυνος των τζιχαντιστών, δυναμιτίζουν την ήδη δύσκολη κατάσταση.

Τα παραπάνω στοιχεία, σε συνδυασμό με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στο πολιτικό και κοινωνικό πεδίο, καθιστούν όλο και πιο ρεαλιστικό το ενδεχόμενο όχι μόνο της εξαφάνισης του ελληνικού πληθυσμού, αλλά και της αντικατάστασής του. Απέναντι σε αυτό το εφιαλτικό ενδεχόμενο, η Χρυσή Αυγή είναι η μόνη πολιτική δύναμη, που από την πρώτη στιγμή παρουσίασε συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις για την αντιμετώπιση της δημογραφικής συρρίκνωσης των Ελλήνων.

Για την επίλυση αυτού του μείζονος ζητήματος η Χρυσή Αυγή θέτει ως προαπαιτούμενα τα εξής:

Φορολογικές ελαφρύνσεις για όλα τα ζευγάρια που αποκτούν παιδί. Δυστυχώς τα νέα φορολογικά μέτρα της συγκυβέρνησης χτυπούν την οικογένεια, αντί να την ενισχύουν, απτή απόδειξη του εθνομηδενισμού του πολιτικού συστήματος.
Εφάπαξ απόδοση χρηματικής βοήθειας σε κάθε νέο Έλληνα που γεννιέται. Η πρόταση αυτή έγινε πιο συγκεκριμένη εντός της βουλής. Η Χρυσή Αυγή συνέταξε σχέδιο νόμου για μείωση κατά 80% της κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματα. Τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από την ενέργεια αυτή να μοιραστούν στα νέα ελληνόπουλα. Μόνο για το 2013 το κράτος θα εξοικονομούσε 50 εκατομμύρια ευρώ.
Επιδότηση της μητρότητας και γενναία ενίσχυση των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών. Προστασία της ανύπαντρης μητέρας και απαγόρευση των αμβλώσεων. Το Εθνικό Κράτος οφείλει πρώτα απ’ όλα να επενδύει στο μέλλον του, δηλαδή στις νέες γενιές Ελλήνων.


Διαβάστε περισσότερα: