Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Η Γυναίκα ως ζωοδότειρα ενέργεια του Έθνους


«Έτσι έβρισκε πάντα η μητέρα την πιο ακριβή της κίνηση και στάση
ακριβώς τη στιγμή της απουσίας της – πάντα φοβόμουνα
μήπως χαθεί μέσα απ’ τα μάτια μας, μήπως αναληφθεί καλύτερα – όταν έσκυβε
να δέσει το σανδάλι της που άφηνε απέξω τα υπέροχα,
βαμμένα, κυκλαμένια νύχια της ή όταν διόρθωνε
τα μαλλιά της μπροστά στο μεγάλο καθρέφτη
με μια κίνηση της παλάμης της τόσο χαριτωμένη, νεανική και ανάλαφρη
σα να μετακινούσε τρία τέσσερα αστέρια στο μέτωπο του κόσμου,
σα νάβαζε να φιληθούν δυό μαργαρίτες πλάι στην κρήνη
ή σα να κοίταζε με τόλμη στοργικά δυό σκυλιά
να κάνουν έρωτα καταμεσίς του σκονισμένου δρόμου
σ’ ένα καυτό, θερινό μεσημέρι. Τόσο απλή και πειστική είταν η μητέρα
και δυνατή μαζί, επιβλητική κι ανεξερεύνητη.»

Νίκος Καζαντζάκης
 
Οι γυναίκες πρέπει να είμαστε περήφανες για το φύλο μας καθώς και για το δώρο που μας έδωσε η φύση να δημιουργούμε ζωή. Η νέα τάξη πραγμάτων έχει καλλιεργήσει έναν τρόπο ζωής που εγκλοβίζει το γυναικείο φύλο σε μια καθημερινότητα, η οποία είναι πολύ κατώτερη των προσδοκιών. Η μεγαλύτερη ενέργεια που μπορεί να προσφέρει μια γυναίκα σε μια εθνική κοινωνία και ως προς τον λαό της, είναι τα παιδιά της. Εκτός από την περίπτωση που σε εξαιρετικές περιστάσεις θέτονται όροι στην μητρότητα.

Αλλά το ζήτημα των παιδιών είναι συσχετισμένο με μια σειρά από πρότερες συνθήκες: Ότι η γυναίκα πρέπει να ωριμάσει πρώτα, έτσι ώστε να γίνει Σύζυγος και έπειτα Μητέρα. Έτσι, η πιο ευγενής ενέργεια της γυναίκας που είναι: το παιδί ή καλύτερα: η ικανότητα της γι' αυτή την ενέργεια, είναι πρακτικά αδύνατο να επιβεβαιωθεί πριν τον γάμο ή την επιλογή του συζύγου της. Ακόμα και η γονιμότητα και η κυοφορία, δεν είναι αποφασιστικοί παράγοντες για το ότι η γυναίκα είναι ικανή να γίνει Μητέρα. Η αξία μιας γυναίκας σαν Μητέρα δεν μπορεί, λοιπόν, να επιβεβαιωθεί άμεσα από τον άνδρα.

Οι άνδρες που είναι πραγματικά ικανοί να δημιουργήσουν μεγάλα έργα πρέπει να μάθουν να επιλέγουν Μητέρες που να τους εγγυώνται παιδιά άξια και ικανά να συνεχίσουν, να υπερασπιστούν και να τελειοποιήσουν αυτά τα έργα. Και οι αληθινά αξιόλογες γυναίκες, αν θέλουμε πραγματικά να μας εκτιμούν και να μας σέβονται με ειλικρινή τρόπο, πρέπει να μάθουμε να πληρούμε την υπέρτατη αποστολή που μας ανέθεσε η Φύση: να είμαστε άξιες, πρώτα ως Σύγυζοι, και μετά ως Μητέρες. Για άξιους συζύγους, καλύτερα παιδιά και ένα υγιές έθνος.


Διαβάστε περισσότερα: