Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης εν έτει 2016: Η παρακμή του "ναού της Θέμιδος"



Ένα ακόμη δικαστικό έτος ξεκίνησε και το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης εξακολουθεί να παρουσιάζει μία εικόνα απαράδεκτη, η οποία δημιουργεί κάκιστες εντυπώσεις τόσο στους «παροικούντες» σε αυτό δικηγόρους ,δικαστικούς λειτουργούς και δικαστικούς υπαλλήλους, όσο και στους εκατοντάδες πολίτες οι οποίοι καθημερινά μεταβαίνουν στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης για την διεκπεραίωση των υποθέσεών τους.



Οι κατεστραμμένοι από την υγρασία και την φθορά του χρόνου τοίχοι  σε συνδυασμό με τους σωρούς των άχρηστων αντικειμένων οι οποίοι «κοσμούν» πολλές  γωνίες του κτιρίου , συνθέτουν μια εικόνα εγκατάλειψης ενώ εμφανέστατα σημάδια μούχλας εξαπλώνονται ανενόχλητα  όχι μόνο σε υπόγεια ή δυσπρόσιτα σημεία ,όπως θα περίμενε κανείς ,αλλά  και σε ευήλιους και ευάερους διαδρόμους , ακόμη και πέριξ της κεντρικής εισόδου. 

Παραθέτουμε στη συνέχεια λίγες μόνο από τις φωτογραφίες που έχουμε στην διάθεσή μας και αποδεικνύουν   το αληθές των γραφομένων μας:
  
Εκπληκτικό το θέαμα για όποιον ανεβαίνει στα ακροατήρια του τρίτου ορόφου από την κεντρική είσοδο!


 
Άποψη του διαδρόμου μεταξύ Πολιτικών και Ποινικών Ακροατηρίων-Τρίτος όροφος




 
Όχι,δεν πρόκειται για κάποια εικαστική παρέμβαση "προοδευτικού" καλλιτέχνη,αλλά για επέλαση της μούχλας μεταξύ τρίτου και τετάρτου ορόφου
 
Σημεία εναπόθεσης άχρηστων αντικειμένων εντός του Δικαστικού Μεγάρου

Η Κίνηση Εθνικιστών Δικηγόρων καλεί τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας να μεριμνήσουν ώστε να αποκατασταθούν άμεσα οι φθορές και να ευπρεπιστεί κατά το δυνατόν το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης . 

Για το θέμα υπήρξε παρέμβαση της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο ,με κατάθεση σχετικής ερώτησης προς τον αρμόδιο υπουργό  : 

 ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ



ΘΕΜΑ: «Επιτακτική η ανάγκη εκτέλεσης εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης φθορών στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης»

Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης παρουσιάζει μία εικόνα εγκατάλειψης απαράδεκτη, δημιουργώντας τις χείριστες εντυπώσεις τόσο στους πολίτες, οι οποίοι το επισκέπτονται για τις υποθέσεις τους, όσο και στους δικαστές, δικηγόρους και δικαστικούς υπαλλήλους.


Το κτίριο σε πάρα πολλά σημεία του έχει υποστεί φθορές από την υγρασία, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει εμφανή σημάδια μούχλας με πεσμένους σοβάδες και κατεστραμμένους τοίχους. Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση λαμβάνει χώρα όχι μόνο στα υπόγεια ή σε άλλα μη εμφανή σημεία, αλλά και σε κεντρικά και πολυσύχναστα σημεία του ισογείου και των ορόφων του Δικαστικού Μεγάρου.


Η έλλειψη συντήρησης είναι εμφανής, ενώ επιτακτική καθίσταται πλέον η ανάγκη άμεσης παρέμβασης από τους αρμοδίους προκειμένου να πάψουν τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης να παρουσιάζουν αυτήν την άθλια εικόνα.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να αποκατασταθούν οι προαναφερόμενες φθορές και να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες εργασίες συντήρησης ώστε το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης να παρουσιάσει μία εικόνα ευπρεπή  κατά την  έναρξη του νέου δικαστικού έτους;

Αθήνα, 14/09/2016

Ο ερωτών Βουλευτής

Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ