Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί ψήφισαν Εθνικιστικά-Δελτίο τύπου του Εθνικιστικού Μετώπου Εκπαιδευτικών


Η 2α Νοεμβρίου 2016 αποτελεί μια πολύ σημαντική στιγμή στην ιστορία της ελληνικής Παιδείας. Ήταν η μέρα που για πρώτη φορά από καταβολής νεοελληνικού κράτους και σε πανελλαδικό επίπεδο, ένα εθνικιστικό ψηφοδέλτιο διεκδικούσε την ψήφο των δασκάλων για το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπουργείου Παιδείας και για 2η φορά για το ΠΥΣΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης. Ένα ψηφοδέλτιο που ξεσήκωσε όλο το αριστερομάνι της εκπαίδευσης, όλο το συρφετό των σταλινολάγνων και απάτριδων διεθνιστών, όλο το μωσαϊκό των κομμουνιστοαναρχικών, μαοϊκοτροτσκιστών και μαρξιστοτραχανάδων. Το ψηφοδέλτιο του Εθνικιστικού Μετώπου Εκπαιδευτικών αποτελεί καρφί στο μάτι τους και η ενόχλησή τους είναι αφόρητη. 


Οι υποψήφιοι του Μετώπου, δεν γύρισαν στα σχολεία να "ενημερώσουν" τους συναδέλφους. Δεν έκαναν καν χρήση της πενθήμερης άδειας που δικαιούνταν από το νόμο. Δεν τηλεφώνησαν σε ξεχασμένους δασκάλους για να τους πούνε "ψηφίστε μας". Δεν αντάλλαξαν χειραψίες με ανθρώπους που δεν τους γνωρίζουν για να κερδίσουν την ψήφο τους. Δεν έκαναν τίποτε απ' όλα αυτά που χαρακτηρίζουν τους σύγχρονους παλαιοκομματικούς κομματάρχες της εκπαίδευσης και τους ισόβιους αιρετούς, και που είναι (κι αυτά) ενδεικτικά της παρακμής της Παιδείας. Έβαλαν απλά τα ονόματά τους στο ψηφοδέλτιο και κατέθεσαν τις θέσεις τους. Δεν είχε σημασία πόσες ψήφους θα έπαιρναν γιατί είχαν ήδη νικήσει την ίδια στιγμή που είχε γίνει η ανακήρυξη του συνδυασμού. Είχαν βάλει απέναντί τους ένα ολόκληρο παρακμιακό σύστημα να τους πολεμάει και ταυτόχρονα είχαν δώσει τη δυνατότητα σε δασκάλους, νηπιαγωγούς και δασκάλους ειδικοτήτων να έχουν πλέον επιλογή. 

Σε όλη την Ελλάδα, εκατοντάδες εκπαιδευτικοί δήλωσαν ευθαρσώς πως συντάσσονται με το Εθνικιστικό Μέτωπο Εκπαιδευτικών στον αγώνα για τον επανελληνισμό της παιδείας. Δήλωσαν στο μαρξιστικό κατεστημένο "φτάνει πια", γύρισαν την πλάτη στο παλαιοκομματικούς εκπροσώπους του και τους παρακμιακούς φορείς του και έδωσαν με την ψήφο τους το δικό τους αγώνα για τα ιδανικά μιας ελληνικής και όχι απλά ελληνόφωνης παιδείας. Κι αυτοί οι εκπαιδευτικοί είναι μόνον η αρχή. Ο αγώνας τώρα ξεκίνησε και έχει πολύ δρόμο ακόμη μέχρι την τελική νίκη. 

Στο περιθώριο της διαδικασίας, έξω από το 11ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, μαζεύτηκε -όπως ήταν αναμενόμενο- το γνωστό αξιοθρήνητο και εμφανώς άπλυτο πρεζομάνι, υπό τις οδηγίες του επίσης γνωστού λαχανοντολμά και επαγγελματία χειριστή ντουντούκας που δηλώνει εκπαιδευτικός και με απειλές, προκλήσεις και φωνασκίες προσπάθησε να επηρεάσει και να φοβίσει εκπαιδευτικούς και υποψήφιους, εισπράττοντας εν τέλει τον οίκτο των παρευρισκομένων μαζί με μερικά φάσκελα.

Σαν "Εθνικιστικό Μέτωπο Εκπαιδευτικών" θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας συμπαραστάθηκαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο και όσους μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και την ψήφο τους. Εμείς από την μεριά μας τους δηλώνουμε πως δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω, πως δεν πρόκειται να απεμπολήσουμε τις αρχές μας και τους στόχους μας έναντι οποιουδήποτε τιμήματος και πως θα βρισκόμαστε πάντοτε απέναντι σε όλους όσους απεργάζονται τον αφελληνισμό της παιδείας και την εξαθλίωση των εκπαιδευτικών. Ο αγώνας συνεχίζεται.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ