Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Απειλές παρακρατικών κατά των Εθνικιστών Εκπαιδευτικών και τεχνητή έλλειψη ψηφοδελτίων στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια



Σοβαρά προβλήματα στην ψηφοφορία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών

Συνεχίζεται η προσέλευση των εκπαιδευτικών όλης της χώρας, προκειμένου να εκλέξουν τους αιρετούς εκπροσώπους τους στα υπηρεσιακά συμβούλια πρωτοβάθμιας, με πάρα πολλά προβλήματα στη διαδικασία, που εγείρουν ακόμα και ζήτημα εγκυρότητας της διαδικασίας.


Συγκεκριμένα, ομάδα παρακρατικών συγκεντρώθηκε έξω από το 11ο δημοτικό σχολείο Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη και χρησιμοποιώντας ύβρεις και απειλές, προπηλάκιζε υποψηφίους και ψηφοφόρους εκπαιδευτικούς. Διακριτική, μέχρι παρεξηγήσεως. ήταν η παρουσία της αστυνομίας, που, παρά το γεγονός ότι παρακωλύονταν η ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας και τελούνταν παράνομες πράξεις (απειλή κατά της ζωής, περιύβριση νεκρών), δεν έκανε καμία παρέμβαση.

Υπάρχουν επίσης αναφορές για παντελή απουσία του ψηφοδελτίου του Εθνικιστικού Μετώπου Εκπαιδευτικών για το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Όπως αναφέρουν εκπαιδευτικοί δεν υπήρχε το ψηφοδέλτιό μας σε εκλογικό κέντρο της Δράμας και συγκεκριμένα στο εκλογικό τμήμα που ψηφίζει το γράμμα «Κ».

Ως Εθνικιστικό Μέτωπο Εκπαιδευτικών καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια νόθευσης του αποτελέσματος και προειδοποιούμε ότι θα υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα με κάθε νόμιμο μέσο. Εκτίθενται ανεπανόρθωτα όσοι δεν εννοούν να καταλάβουν ότι οι Εθνικιστές δάσκαλοι και καθηγητές έχουν επιτέλους τη δική τους φωνή στο Ελληνικό Σχολείο.


Διαβάστε επίσης:  

Διαβάστε περισσότερα: