Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Τελετή Μνήμης Θερμοπυλών: Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, Μνημείο Λεωνίδα, 19:30


Εκεί όπου η Εθνική Πίστη έγινε συνώνυμη της Θυσίας υπέρ της Πατρίδος,


Εκεί όπου η Θυσία μετατρέπεται σε Αιώνια Προσταγή Αγώνα για Ελευθερία,


Εκεί όπου η Ελευθερία αναδύεται ως Ιδανικό ελληνικό, άφθαρτο και καθάριο στο πέρασμα των αιώνων,


Εκεί όπου οι ορδές των βαρβάρων γονάτισαν μπρος στην Ελληνική Ανδρεία,


Εκεί οι Χρυσαυγίτες θα υψώσουν ξανά τις Γαλανόλευκες και τις Σημαίες με τον Μαίανδρο, για να καταδείξουν στους δειλούς και στους προσκυνημένους του σύγχρονου κόσμου, πως το Θάρρος μένει Άπαρτο και Φρούριο η Τιμή!


Κεντρικός ομιλητής: Ν. Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ


Ιερό Πεδίο Θερμοπυλών - Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου - Ώρα 19:30


Επιτροπή Εθνικής Μνήμης

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Ο Πόλεμος κατά Ηράκλειτο







«Ο πόλεμος είναι ο πατέρας των πάντων και ο βασιλιάς των πάντων και μερικούς τους έκανε θεούς, άλλους ανθρώπους· μερικούς τους έκανε δούλους, άλλους ελεύθερους».

- Ηράκλειτος

πόλεμος (έρις, ανταγωνισμός) είναι προσφιλής μεταφορά στον Hράκλειτο. Ως δράση και αντίδραση αντίθετων δυνάμεων, εξασφαλίζει κατά τον Ηράκλειτο την αλλαγή, την τάξη και την αρμονία του κόσμου. Είναι η σύγκρουση ανάμεσα σε ζεύγη αντιθέτων εννοιών και καταστάσεων που φέρνει όμως την αρμονία (π.χ. βίος – θάνατος, αρχή – πέρας, ειρήνη – πόλεμος, κλπ). Εκφράζει τη συνεχή αλλαγή όλων των πραγμάτων και των καταστάσεων, τον μετρημένο ανταγωνισμό στον φυσικό και στον κοινωνικό κόσμο. O πόλεμος, δηλαδή η σύγκρουση, που διέπει όλα τα συμβάντα και ρυθμίζει τη λειτουργία της φύσης, είναι επίσης κοινός, δηλαδή καθολικός παράγοντας, που ρυθμίζει τις διαφορές και τις συγκρούσεις των ανθρώπων. Ενεργεί κατά ανάλογο τρόπο με τον λόγο («λόγον ξυνόν»), που συνέχει τους ανθρώπους και τον κόσμο.

Όλη η αλήθεια για τον συμμοριτοπόλεμο (1946-1949)



«Στη Βόρεια Ελλάδα ο Μακεδονικός (Σλαβομακεδονικός) λαός τα ’δωσε όλα για τον αγώνα και πολεμά με μια ολοκλήρωση ηρωισμού και αυτοθυσίας που προκαλούν τον θαυμασμό. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι σαν αποτέλεσμα της νίκης του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και της λαϊκής επανάστασης, ο μακεδονικός λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάστασή του, έτσι όπως τη θέλει ο ίδιος, προσφέροντας σήμερα το αίμα του για να την αποκτήσει».

(Απόφαση 5ης Ολομελείας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Ιανουάριος 1949).

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Φρίντριχ Νίτσε: «Ο Ηρωικός τρόπος ζωής»




Ο μεγάλος, Γερμανός, φιλόσοφος Φρίντριχ Νίτσε υπήρξε υπέρμαχος ενός νέου τύπου «Ανθρώπου», γεμάτου ορμή και θέληση για Ζωή και Δημιουργία. Ενός «Ανθρώπου» με απόλυτη συνείδηση των κατώτερων ενστίκτων του και αποφασισμένου να διαλύσει μονομιάς το παλαιό και αντιφυσικό οικοδόμημα, που παρήγαγε μαζανθρώπους, άβουλους και αδρανείς, δηλητηριασμένους από το μικρόβιο του υλισμού και της μετριότητας. Ήταν εκείνος που δίδασκε πως ο «Άνθρωπος» είναι ένα ον εκ φύσεως ελεύθερο και πως δεν πρέπει να επιτρέπει σε τίποτα και σε κανέναν να ορίζει την ύπαρξη του, κρατώντας τον σιδηροδέσμιο. Αντίθετα, μακριά από την δουλοπρέπεια και την παραίτηση, πρέπει να μάχεται και να αγωνίζεται διαρκώς, όσο σκληρός και επίπονος μπορεί να είναι αυτός ο δρόμος. Να αναζητά προκλήσεις και να πετυχαίνει νίκες, που τον εξελίσσουν και τον βελτιώνουν.

Ας δούμε, λοιπόν, μέσα από ένα σύντομο απόσπασμα του έργου του «Τάδε έφη Ζαρατούστρα» πώς ο Φρίντριχ Νίτσε ορίζει τον «Ηρωικό Τρόπο Ζωής» και πώς διαχωρίζει τον ανελεύθερο, από τον Ανυπότακτο και Υπερήφανο Άνθρωπο.

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Τελετή Μνήμης για τους πεσόντες του Ελληνικού Στρατού στα όρη Γράμμος - Βίτσι: Κυριακή 28 Αυγούστου, 10:00


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι Έλληνες Εθνικιστές θα τιμήσουν τους πεσόντες του Ελληνικού Στρατού στο Βίτσι, στην καθιερωμένη Τελετή Μνήμης που θα πραγματοποιηθεί στο Μνημείο του Εθνικού Στρατού, στην κορυφή του όρους Βίτσι, την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016, στις 10:00 το πρωί.

67 χρόνια μετά τον Αύγουστο του 1949 θα τιμήσουμε τον Αγώνα και τη Νίκη του Ελληνικού Στρατού εναντίον των σλάβων και ντόπιων συμμοριτών και τη λήξη του συμμοριτοπόλεμου.


Οι νίκες των Ελλήνων σε Γράμμο και Βίτσι έχουν γραφτεί με χρυσά γράμματα στο βιβλίο της Ιστορίας του Έθνους μας και εμείς
οι Έλληνες Εθνικιστές οφείλουμε να τιμούμε αυτούς που έπεσαν για να είναι σήμερα η Μακεδονία μας Ελληνική και η Πατρίδα μας Ελεύθερη.

Κυριακή 28 Αυγούστου 2016, όρη Γράμμος - Βίτσι, ώρα 10:00

Διοργανωτής: Επιτροπή Εθνικής Μνήμης

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Δικηγορικά Νέα

Αλλαγή ιστοσελίδας του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης 

 

 

 Η νέα ιστοσελίδα του Διοικητικού Πρωτοδικειίου Θεσσαλονίκης στο εξής λειτουργεί  στην ακόλουθη διεύθυνση :

www.adjustice.gr/webcenter/portal/dprotodikeiothe 

Δικηγορικά Νέα

Η αντιμετώπιση της αποχαυνώσεως των μαζών ο βασικός στόχος των Εθνικιστών


Έτος 2016, μήνας Αύγουστος. Θα περίμενε κανείς ένα λαό σε αναβρασμό, τουλάχιστον σε διαρκή ένταση. Ένα λαό που ευρίσκεται σε μια δυναμική ετοιμότητα και εγρήγορση. Ένα λαό που προσμένει εναγωνίως ένα απλό έναυσμα, μια αφορμή να εγερθεί, να επαναστατήσει, να ξεχυθεί στους δρόμους, να διεκδικήσει τα δίκαιά του, να προασπίσει την ίδια του την υπόσταση, να υπερασπίσει το μέλλον της νέας γενιάς, των παιδιών. Όμως τίποτε.

Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Η ισλαμική απειλή και η Ευρώπη της παρακμής - Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου


Η εκδίκηση των “πιστών” ενάντια σε μία κοινωνία χωρίς πίστη

Ένας 33χρονος Αλγερινός ήταν ο δράστης της τελευταίας δολοφονικής επιθέσεως στο Σαρλερουά του Βελγίου. Κρατώντας ένα μεγάλο σπαθί επιτέθηκε εναντίον δύο γυναικών αστυνομικών κραυγάζοντας “Αλαχού ακμπάρ”. Στην συνέχεια έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών, αλλά αυτό δεν λειτουργεί αποτρεπτικά για τους “τρελούς” του Αλλάχ, οι οποίοι έχουν εξαπολύσει μία μαζική και ανεξέλεγκτη επίθεση στις Ευρωπαϊκές χώρες. Επιτίθενται με κάθε τρόπο εναντίον απλών πολιτών, δημιουργώντας ένα χάος, το οποίο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει η Ευρώπη.

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Εμείς και οι Νεοραγιάδες


«Δὲν ἔχεις, Ὄλυμπε, θεούς, μηδὲ λεβέντες ἡ Ὄσσα, ραγιάδες ἔχεις, μάννα γῆ, σκυφτοὺς γιὰ τὸ χαράτσι» έγραφε ο Κωστής Παλαμάς το 1908.

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: 80 χρόνια από την εγκαθρίδρυση του Εθνικό Καθεστώτος της 4ης Αυγούστου


«Με τα στήθη τεντωμένα και τα μπράτσα ρωμαλέα Στην παλιά μας την Πατρίδα βάζουμε θεμέλια νέα. Στους τετράγωνούς μας ώμους θα σηκώσουμε και πάλι μες στους δυνατούς του κόσμου την Ελλάδα μας μεγάλη.
Ήλιος βροχή κι αγέρας και το φως των αστεριών Ευλογούν τον τίμιο κόπο των ελληνικών χεριών. Τώρα κάτω απ΄τους γαλάζιους της Ελλάδος ουρανούς, με χαρούμενα τραγούδια και χορούς ελληνικούς, εξανάσκυψες με τάξη, λεβεντόκορμη εργατιά, ανεμίζοντας στα χέρια της ψυχής σου τη φωτιά.
Ήλιος και βροχή κι αγέρας και το φως των αστεριών Ευλογούν τον τίμιο κόπο των ελληνικών χεριών. Δε θ΄αφήσουμε να μείνη άκαρπο το άγιο χώμα. Έχει η δόξα τόσους σπόρους, που δε βλάστησαν ακόμα! Βασιλιάς και Κυβερνήτης ενωμένοι μας φωτίζουν. Λάμπουν τα σφυριά στον ήλιο, οι πεδιάδες λουλουδίζουν.
Ήλιος και βροχή κι αγέρας και το φως των αστεριών Ευλογούν τον τίμιο κόπο των ελληνικών χεριών».