Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Πλήρης αποσιώπηση του παραγόμενου έργου της Χρυσής Αυγής από τα «αντικειμενικά» και «ανεξάρτητα» μέσα ενημέρωσης


Ο παραπλανητικός ρόλος τον οποίο διαδραματίζουν στην μνημονιακή Ελλάδα τα συστημικά ΜΜΕ έχει καταστεί αντιληπτός σε μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού, για αυτό και αυτός δηλώνει σε ποσοστό της τάξης του 87% την πεποίθησή του ότι αυτά δεν είναι ανεξάρτητα από πολιτικές πιέσεις. Αφορμή για την σύνταξη του παρόντος αποτέλεσε δημοσίευμα της Πέμπτης 22 Δεκεμβρίου 2016 σε σχετικά σοβαρή ιστοσελίδα της Βόρειας Ελλάδας, δεξιών καταβολών. Σε αυτό προβάλλεται κοινοβουλευτικό έργο, σχετικό με θέματα τα οποία απασχολούν την Θεσσαλονίκη, κάποιου βουλευτή του «συνταγματικού τόξου», νυν και πρώην, δηλαδή ανεξαρτητοποιημένο (όπως στην εν λόγω περίπτωση).


Το θέμα είναι (καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο αλλά η πολλοστή) ότι το κοινοβουλευτικό έργο κάποιου βουλευτή ο οποίος πάντα ανήκει στους ως άνω «δημοκράτες», προβάλλεται τεχνηέντως, με ένα ολόκληρο δημοσίευμα, με πλήρη αναφορά και σχολιασμό του περιεχομένου του, ενώ για το ίδιο ακριβώς ζήτημα, σε προγενέστερο χρόνο έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου με την κατάθεση ερώτησης, αναφοράς, επίκαιρης ερώτησης, από βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Αυτό το κοινοβουλευτικό έργο όμως δεν έχει προβληθεί ΠΟΤΕ από κανένα μέσο, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Αυτήν την φορά έτυχε να είναι η ανεξάρτητη βουλευτής του «συνταγματικού τόξου» κα. Μάρκου Αικατερίνη, η οποία κατέθεσε ερώτηση στην βουλή σχετικά με τα λουκέτα στις βιοτεχνίες της Θεσσαλονίκης. Η ερώτηση της κατετέθη την 22η Δεκεμβρίου 2016 με αριθμό πρωτοκόλλου 2229/22-12-2016. Το δημοσίευμα αναλυτικότατα παρουσιάζει στους αναγνώστες της ιστοσελίδας την ερώτηση της εν λόγω βουλευτίνας, διαφημίζοντας έμμεσα το ενδιαφέρον και το έργο το οποίο παράγει η κα. Μάρκου. Δεν υπάρχει λόγος, ούτε και στοιχεία, ούτε και διάθεση να αμφισβητηθεί το αληθές ή όχι του έργου της κυρίας Μάρκου. Ούτε και μας ενδιαφέρει.

Πλην όμως, την 11η Οκτωβρίου 2016 και με αριθμό πρωτοκόλλου κατάθεσης 274/11-10-2016 ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ευάγγελος Καρακώστας είχε καταθέσει ερώτηση για το ίδιο ακριβώς αντικείμενο. Σχεδόν πανομοιότυπες οι δυο ερωτήσεις. Με διαφορά δυόμισι μηνών η μια από την άλλη. Όχι όμως και η αντιμετώπιση τους και η προβολή τους από τα ΜΜΕ.

Αναδεικνύεται λοιπόν ο υποκριτικός και δόλιος ρόλος τον οποίο παίζουν τα Μέσα Ενημέρωσης σχεδόν στο σύνολο τους στην πατρίδα μας. Το ότι αποσιωπούν το σπουδαίο έργο το οποίο παράγουν τα στελέχη και οι βουλευτές της τρίτης πολιτικής δύναμης και το ότι το «θάβουν» προκειμένου να μην το πληροφορείται ο ελληνικός λαός. Σημαντικότατο κοινοβουλευτικό έργο, με σχεδόν 8.000 κατατεθειμένες ερωτήσεις, αναφορές, επίκαιρες ερωτήσεις, έργο νομοθετικό, κατά την διάρκεια του οποίου ουκ ολίγες φορές οι κυβερνώντες υποχρεώνονται να αποσύρουν «πονηρές» νομοθετικές διατάξεις μετά από τις από έδρας καταγγελίες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, κοινωνικού χαρακτήρα παρεμβάσεις, ατελείωτος ο κατάλογος.

Το ίδιο άλλωστε συμβαίνει και με την εξέλιξη της περιβόητης δίκης της Χρυσής Αυγής, μιας και το έφερε ο λόγος. Η πλήρης κατάρρευση μέχρι στιγμής του απαράδεκτου για το νομικό πολιτισμό της Ελλάδας και έωλου εξ αρχής κατηγορητηρίου, δεν προβάλλεται σχεδόν πουθενά. Προβάλλονται όμως αποσπασματικές εντυπωσιακές ατάκες των μαρτύρων κατηγορίας. Και φυσικά όταν οι καταθέσεις αυτών των μαρτύρων κατηγορίας, κατά την διάρκεια της δικαστικής βασάνου από τους συνηγόρους υπεράσπισης αποδεικνύονται σαθρές, αντιφατικές και ενδεχομένως αβάσιμες, τότε... πάλι μαύρο από τα ΜΜΕ. Με αυτήν αυτοκαταστροφική για την αξιοπιστία τους τακτική δεν είναι μακριά ο χρόνος κατά τον οποίο το 87% του ελληνικού λαού το οποίο δεν εμπιστεύεται τα ΜΜΕ να φτάσει στο 97%.

Τσάμης Θεοφάνης
Δικηγόρος

Αναδημοσίευση από : http://xamak.gr/