Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Η αμφισβήτηση και η ορθή σκέψη απέναντι στη σύγχρονη συστημική προπαγάνδα


Δεν είναι λίγες οι φορές που ο μέσος Έλληνας πολίτης έχει έρθει αντιμέτωπος με μια είδηση αρνητικού περιεχομένου όσον αφορά την ύπαρξη και τη δράση του νόμιμου πολιτικού κόμματος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Μια ολόκληρη βιομηχανία ψεύδους και ακατάπαυστης Προπαγάνδας εργάζεται συστηματικά για να δημιουργήσει και στον πιο ανυποψίαστο κάτοικο αυτής της χώρας την εντύπωση πως ο Εθνικισμός είναι το απόλυτο κακό, τοποθετώντας τον εκτός του πολιτικού αλλά και του κοινωνικού χάρτη. Τα μέσα ενημερώσεως λοιπόν, τα οποία έχουν κατακλύσει μέσω της συσσώρευσης πληροφοριών εγκεφάλους αλλά και συνειδήσεις, σε αγαστή συνεργασία με την εκάστοτε πολιτική εξουσία, συκοφαντούν και υβρίζουν όχι μόνο μια πολιτική παράταξη, αλλά μια ολόκληρη ιδεολογία και τους υποστηρικτές αυτής.


Βιώνουμε την επονομαζόμενη και ως «εποχή της πληροφορίας», η οποία χαρακτηρίζεται από τη δυνατότητα των ανθρώπων να ανταλλάσσουν και να μεταφέρουν πληροφορίες ελεύθερα και να έχουν άμεση πρόσβαση σε γνώσεις που στο παρελθόν ήταν δύσκολο να βρεθούν. Η πραγματικότητα όμως δεν είναι τόσο αθώα όσο ενδεχομένως φαίνεται. Από τον καιρό της μεταπολίτευσης και εντεύθεν έχει δημιουργηθεί μια κάστα, ένα κύκλωμα θα λέγαμε, αποτελούμενο από καναλάρχες, εκδότες, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους, πολιτικούς κ.α., το οποίο μονίμως καλύπτει σκάνδαλα και απάτες εις βάρος του ελληνικού λαού και το χειρότερο, διαμορφώνει απόψεις και συνειδήσεις. Υποτίθεται πως ο ρόλος των ΜΜΕ είναι να μεταφέρουν τα τεκταινόμενα στους πολίτες, δίχως να ασκούν κριτική πάνω σε αυτά, γιατί έτσι μια είδηση μεταφέρεται με λανθασμένη και εντέχνως μεταλλαγμένη εικόνα.

Αντ’ αυτού τι παρατηρείται όμως στις μέρες μας; Ποιά εικόνα και ποιά άποψη έρχεται στο μυαλό όλων όταν ακούν τις λέξεις «κανάλια», «μέσα ενημέρωσης» και «δημοσιογράφοι» ;

 Η απάντηση είναι απλή και πολύπλοκη ταυτοχρόνως. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι υπάρχει μια σχέση αλληλεξάρτησης και κοινών συμφερόντων μεταξύ μιντιακής και πολιτικής εξουσίας. Και για να είμαστε δίκαιοι απέναντι στην πραγματικότητα, αναγνωρίζουμε την ύπαρξη ορισμένων εξαιρέσεων σε τοπικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς αλλά και σε έντυπα και ψηφιακά μέσα μικρής εμβέλειας που δεν διστάζουν να παρουσιάσουν τα γεγονότα όπως πραγματικά συμβαίνουν. 

Εισερχόμενοι όμως τώρα στην νεοελληνική πραγματικότητα, παρατηρούμε μια πολεμική εναντίον του Εθνικιστικού Κινήματος που τείνει να πάρει διαστάσεις εργολαβίας από τους δήθεν εκπροσώπους του Τύπου. Χωρίς να τους ενδιαφέρει πως η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ πλέον αποτελεί ξεκάθαρα την Τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας και έχει εδραιωθεί στο πολιτικό στερέωμα, τα μέσα ενημερώσεως εφαρμόζουν ορισμένες τακτικές με τις οποίες θεωρούν πως θα εξολοθρεύσουν έναν εχθρό της «δημοκρατίας» τους.

Μια πάγια τακτική των συστημικών μέσων ενημέρωσης είναι η φίμωση της φωνής των Εθνικιστών και η μη προβολή των απόψεων και των πολιτικών τους θέσεων. Έτσι ένα ευρύ μέρος των πολιτών δεν μαθαίνει το τι πραγματικά εκπροσωπεί η Εθνικιστική ιδεολογία και αυτομάτως δεν υπάρχει δίκαιη κρίση. Επίσης στα διάφορα πάνελ των συστημικών καναλιών (συμπεριλαμβανομένης και της δήθεν δημόσιας τηλεόρασης), συναντά κανείς εκπροσώπους όλων των κομμάτων, ακόμα και εξωκοινοβουλευτικών, αλλά ποτέ έναν εκπρόσωπο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ . Η εικόνα που αυτομάτως δημιουργείται στον τηλεθεατή είναι πως όλοι έχουν θέση σε έναν διάλογο αλλά οι θέσεις της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ δεν χωράνε στο τραπέζι της ψευτοδημοκρατίας. Έτσι απλά και απολυταρχικά, χωρίς να εξετάζεται η ορθότητα ή μη των επιχειρημάτων του Εθνικισμού. 

Μια ακόμη δημοσιογραφίστικη τακτική είναι να παρουσιάζονται πλάνα από στιγμές που αστυνομικές δυνάμεις ή διάφοροι παρακρατικοί κάνουν επιθέσεις σε νόμιμες εκδηλώσεις και όταν τα μέλη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ πράττουν το αυτονόητο και αμύνονται, τότε αυτά παρουσιάζονται ως βία και εγκληματικές ενέργειες. Σε μια άλλη περίπτωση θα παρατηρήσουμε πως η ροή των ειδήσεων είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργούνται τα αντίστοιχα συναισθήματα και συνειρμοί στον τηλεθεατή ή τον ακροατή, επηρεάζοντας και προκαταβάλλοντάς τον. Επιπροσθέτως, μια είδηση που αφορά την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και περιέχει π.χ. τη δήλωση κάποιου στελέχους για το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, θα κοπεί και ραφτεί στα μέτρα της προπαγάνδας τους, προβάλλοντας μόνο κάποιο επίμαχο σημείο και θα ομιλούν τότε για δήθεν ρητορική μίσους.

 Ποτέ δεν θα ακούσει κανείς να παρουσιάζονται οι θέσεις της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ για την οικονομία, για την ανάπτυξη, για την ΑΟΖ, για τα εθνικά θέματα, για την εξωτερική πολιτική, για την ασφάλεια της χώρας κτλ. Επίσης, την ίδια ώρα που αναρχικοί καίνε τα κέντρα των πόλεων, καταστρέφουν, λεηλατούν και κομματιάζουν το ιερότερο σύμβολο, την Ελληνική Σημαία μας, όλοι αυτοί δεν παρουσιάζονται με την πολιτική και ιδεολογική τους ταυτότητα, δηλαδή της αριστεράς και του μπολσεβικισμού, αλλά αποκαλούνται «νεαροί» ή «κουκουλοφόροι». Σε αντίθεση με όταν κάποιος τυχόντας ο οποίος θεωρητικά είναι ψηφοφόρος και οπαδός της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ διαπράξει το παραμικρό καταδικαστέο αδίκημα, οπότε και σπεύδουν να τον παρουσιάσουν ως «χρυσαυγίτη», «εγκληματία» κτλ., υποδηλώνοντας έτσι ότι όλοι οι Χρυσαυγίτες έχουν αυτό το χαρακτηριστικό. Αρκούν μερικά ενδεικτικά παραδείγματα για να αντιληφθεί και ο πλέον αδαής και προκατειλημμένος πολίτης αυτής της χώρας πως η δήθεν ελεύθερη ενημέρωση είναι απολύτως χειραγωγούμενη και στρέφεται εναντίον οποιουδήποτε Εθνικού και Πατριωτικού στοιχείου.

Βέβαια οι εκλογικές αναμετρήσεις από τις εκλογές του 2012 μέχρι τις μέρες μας αποδεικνύουν πως ένα μεγάλο μέρος του λαού δεν επηρεάζεται από τα ψέμματα των μέσων ενημέρωσης και έτσι τα ποσοστά του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών αυξάνονται διαρκώς. Οι τόνοι λάσπης που εξαπέλυσαν τα συστημικά μέσα πέτυχαν τα αντίθετα αποτελέσματα και έτσι ακόμα και οι συστημικές δημοσκοπήσεις παραδέχονται τη ραγδαία αύξηση των ποσοστών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Αναφερόμενοι σε πρόσφατα γεγονότα εντός του κοινοβουλίου, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος κατακεραύνωσε, ξεσκέπασε και ήρθε σε ευθεία ρήξη για το θέμα των σκανδάλων και των θαλασσοδανείων με τους ιδιοκτήτες όλων των συστημικών καναλιών. Αυτή είναι και η τρανή απόδειξη ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν εξαρτάται από κανέναν νταβατζή της ενημέρωσης και αποτελεί τη μόνη Εθνική Αντιπολίτευση στην Πατρίδα μας.

Εν κατακλείδι, είναι αντιληπτό πλέον από όλους πως το σάπιο σύστημα εξουσίας, αποτελούμενο από δήθεν δημοκρατικές δυνάμεις, αγκαλιά με αριστερούς μπολσεβίκους και κάθε λογής αντεθνικό στοιχείο, λειτουργούν σε πλήρη συνεργασία προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν τον κοινό τους εχθρό. Την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. 

Το γεγονός ότι μας πολεμούν όλες οι καθεστωτικές δυνάμεις δεικνύει ένα και μόνο πράγμα : ότι πάμε καλά και βαδίζουμε στον σωστό δρόμο. Το όπλο του καθενός από εμάς απέναντι στον πόλεμο της Νέας Τάξης Πραγμάτων που εξαπολύεται μέσω των νταβατζήδων των καναλιών και των κίτρινων φυλλάδων είναι ξεκάθαρα η Αμφισβήτηση! Αμφισβήτηση σε όσα μας πλασάρουν συνεχώς τα τσιράκια της παγκοσμιοποίησης. Τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται θέσφατο επειδή έτσι διαδίδουν τα παπαγαλάκια των μέσων ενημέρωσης. Οφείλουμε να χρησιμοποιούμε έναν υγιή τρόπο σκέψης και να μην δεχόμαστε άκριτα το οτιδήποτε. Το στερεότυπο ότι «αφού το είπαν τα κανάλια, άρα ισχύει» πρέπει να γκρεμιστεί μέσα μας. Για εμάς τους Εθνικιστές η γνώση είναι δύναμη και οφείλουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις όχι ως μάζα αλλά ως μονάδες με ισχυρές προσωπικότητες και ατσάλινους χαρακτήρες.

Τα προβλήματα και το άγχος της καθημερινότητας, οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής, οι υποχρεώσεις και ο υλιστικός τρόπος ζωής δεν αφήνει πολλά περιθώρια σε κάποιον να αναζητήσει την αλήθεια. Αυτή είναι όμως και μια μάχη που πρέπει να δώσει καθένας από εμάς με τον εαυτό του και να κάνει την εσωτερική του Επανάσταση, σπάζοντας τα δεσμά που τον κρατούν δέσμιο ,της παραπληροφόρησης, της αποχαύνωσης και της εξαπάτησης . 

Και από εκεί και μετά, αφού εξυγιάνει τη σκέψη του, να μπορεί να εκφράζει σωστή άποψη και να μη σιωπαίνει όταν αντικρύζει το ψεύδος και την απάτη, διότι σε μια κοινωνία ο σιωπών είναι και συναινών σε ό,τι αρνητικό συμβαίνει. Αντίσταση λοιπόν πρωτίστως ηθική και πνευματική και τότε καθένας θα διαπιστώσει πως ο Εθνικισμός δεν είναι απλά μονόδρομος αλλά το φυσικό επακόλουθο κάθε υγιούς προσωπικότητας που ηχεί μέσα του δυνατά η καρδιά της Ελλάδας. Και αυτό τον δρόμο μπορεί να τον δείξει μόνο η γνώση, οδηγώντας ακολούθως στη μετουσίωσή της που είναι το αγωνιστικό φρόνημα που μπορεί να διδάξει και να μεταδώσει μόνο το μαχητικό Κίνημα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, αποτελώντας ένα απόρθητο φρούριο Ψυχών και Συνειδήσεων μέσα σε έναν κόσμο σάπιο και διεφθαρμένο.

Αναδημοσίευση από: ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ