Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Ψηφιακή Πύλη Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων (ΟΣΔΔΥ-ΠΠ)



ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:

 Έναρξη νέου πληροφοριακού συστήματος στην ιστοσελίδα www.solon.gov.gr. Νέα ενιαία δομή Διαδικασιών/Αντικειμένων στην οποία θα εντάσσονται μηχανογραφικά όλα τα νέα Δικόγραφα από 29 Μαίου 2017.

Ενημερώνονται οι Δικηγόροι του ΔΣΘ αλλά και των υπόλοιπων Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας ότι με την ένταξη της πολιτικής ροής του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης στο ΟΣΔΔΥ-ΠΠ θα υπάρξει μια νέα ενιαία δομή Διαδικασιών/Αντικειμένων και στην οποία θα εντάσσονται μηχανογραφικά όλα τα νέα Δικόγραφα από 29 Μαϊου 2017. 


Για την καλύτερη εξοικείωση των Δικηγόρων με αυτήν τη δομή επισυνάπτεται στην παρούσα ανακοίνωση ένα αρχείο με όλες τις Διαδικασίες/Αντικείμενα/Υποαντικείμενα. Επισυνάπτεται επίσης και ένα αρχείο προτύπου Excel που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καταθέσας Δικηγόρος για να καταχωρίσει τους Διαδίκους με τη σειρά που αυτοί αναφέρονται στο Δικόγραφο. Αυτό φυσικά αφήνεται στη διακριτική ευχέρεια του κάθε Δικηγόρου αλλά η χρήση του αποδεδειγμένα θα συμβάλλει στην επιτάχυνση της διαδικασίας κατάθεσης ιδιαίτερα σε περιπτώσεις πολλών διαδίκων προσκομίζοντας στο γκισέ της κατάθεσης ένα ηλεκτρονικό μέσο αποθήκευσης με το συγκεκριμένο αρχείο. Τα στοιχεία πρέπει να συμπληρωθούν με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες. 

Πληροφορούμε τέλος τους Δικηγόρους του ΔΣΘ ότι ο ιστότοπος του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης θα χρησιμοποιείται μόνο για ανακοινώσεις καθώς η ενημέρωση της πορείας δικογράφων θα σταματήσει από της Δευτέρα 29 Μαίου 2017 όπως επίσης και η αποστολή email ειδοποίησης τροποποιήσεων. 

Η πληροφόρηση μετά την έναρξη λειτουργίας του νέου συστήματος θα γίνεται από την ιστοσελίδα https://www.solon.gov.gr  και από το μενού Πορεία Υπόθεσης (Πολιτική). Ενδέχεται κατά τις πρώτες ημέρες λειτουργίας να μην εμφανίζεται η επιλογή για το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης αλλά αυτό θα γίνει σταδιακά.