Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

“Δύναμη Εργαζομένων ΔΕΗ”: Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι δημόσιο αγαθό

Ζούμε σε μια εποχή πλήρους απαξίωσης και καταρράκωσης του Ελληνικού λαού με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του διεθνούς κεφαλαίου και των τοκογλύφων.

Στον τομέα της ενέργειας ξεπουλιούνται κερδοφόρες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας όπως είναι υδροηλεκτρικά, λιγνιτικά και εργοστάσια που χρησιμοποιούν σαν καύσιμο το φυσικό αέριο.


Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι να επιτευχθεί άμεση και μεγάλη κερδοφορία στους επενδυτές εις βάρος του Ελληνικού λαού.

Ο λαός μας πλέον αδυνατεί να ανταπεξέλθει στα στοιχειώδη όπως είναι η πρόσβασή του στην ηλεκτρική ενέργεια, αφού αδυνατεί να πληρώσει τα πολύ αυξημένα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Η μεγάλη αύξηση των τιμολογίων οφείλεται στην ιδιωτικοποίηση της αγοράς ηλεκτρικής ενεργείας που έχει εφαρμοστεί τα τελευταία χρόνια.

Προωθείται η πολιτική διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος σε φτωχά λαϊκά στρώματα την ίδια ώρα που μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι χρωστούν εκατομμύρια ευρώ στην ΔΕΗ.
Ταυτόχρονα έγιναν δηλώσεις από τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ότι υπάρχει κίνδυνος μετά τον Ιούνιο να μην μπορούν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση αναγκάζει την επιχείρηση στην πρόσληψη 2.338 υπαλλήλων άσχετων ειδικοτήτων!

Οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ βλέπουν καθημερινά να καταργούνται τα εργασιακά τους δικαιώματα, αφού είναι από τους πρώτους που διαπίστωσαν τις τεράστιες μειώσεις στον μισθό τους και πλέον αντιμετωπίζουν αναγκαστικές μεταθέσεις και μετατάξεις.

Τα παραπάνω ζητήματα δεν αφορούν μόνο τους εργαζομένους της ΔΕΗ αφορούν και την λεηλατημένη Εθνική συνείδηση του Ελληνικού λαού.

Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι δημόσιο αγαθό, περιουσία των Ελλήνων και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις να παραμείνει!


Διαβάστε περισσότερα: ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ