ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
13-09-2016

«Έναρξη νέου δικαστικού έτους»

Οι Έλληνες Δικηγόροι έχουμε πληρώσει ακριβά την κυβερνητική ανικανότητα και την σοβιετικού τύπου αντιμετώπιση των ελευθέρων επαγγελματιών, η οποία οδηγεί στην εξόντωση το σύνολο των επαγγελματικών και επιστημονικών κλάδων στην πατρίδα μας.
Με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους , θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε εκ νέου την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης και να παλέψουμε τόσο για την δυνατότητά μας να συνεχίσουμε να ασκούμε το λειτούργημά μας όσο και για την διασφάλιση της αξιοπρέπειάς μας. Ευχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους μας καλή δύναμη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,13-09-2016
ΚΙΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
11-03-2015 

Η Ολομέλεια Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος εξέδωσε την 6η Μαρτίου 2015 δελτίο τύπου με το οποίο διαμαρτύρεται για την αδικαιολόγητη και άνιση, σε σχέση με άλλους επαγγελματικούς κλάδους, απουσία των δικηγόρων από το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και ζητά την υπαγωγή στις διατάξεις του εν λόγω νομοσχεδίου των δικηγόρων οι οποίοι δεν έχουν καταβάλει, λόγω αδυναμίας, ασφαλιστικές εισφορές των ετών 2011, 2012 και 2013.

Ειδικότερα, στο κατατεθέν νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών το οποίο συνυπογράφεται και από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, «Ρυθμίσεις για τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσεως κλπ διατάξεις» στο άρθρο 30§1, προβλέπεται η δυνατότητα παράτασης μέχρι 29 Φεβρουαρίου 2016 της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, των ασφαλισμένων του τομέα βιομηχανικών / Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων που δεν είναι ασφαλιστικά ενήμεροι και οφείλουν τις ασφαλιστικές εισφορές των ετών 2011, 2012 και 2013, ευεργέτημα το οποίο είχε προβλεφθεί για τον τομέα των μηχανικών, όχι όμως για τους γιατρούς και τους δικηγόρους ασφαλισμένους του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων με το νόμο 4254/2014. Όπως επίσης η αυτή δυνατότητα δωρεάν ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής κάλυψης παρέχεται κατά τις διατάξεις του άρθρου 30§5 του ιδίου νομοσχεδίου και στους εργαζόμενους του ναυπηγείου Σκαραμαγκά καθώς και της εταιρείας «Τροχαίου Υλικού Ελλάδος Ανώνυμη Εταιρία.

Αντίθετα, καμία πρόβλεψη δεν γίνεται για την αντίστοιχη κάλυψη δικηγόρων ασφαλισμένων και αυτών του Ταμείου Νομικών του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΤΑ.Ν./Ε.Τ.Α.Α.) που βρίσκονται στην ίδια δυσχερή θέση όπως οι μηχανικοί και δεν έχουν καταβάλλει λόγω οικονομικής αδυναμίας τους τις ασφαλιστικές εισφορές για τα αντίστοιχα έτη χωρίς να παρέχεται καμία ειδική αιτιολογία, που να δικαιολογεί την άκρως δυσμενή, διακριτική και προληπτικά άδικη αυτή μεταχείριση των δικηγόρων ασφαλισμένων του Ταμείου Νομικών του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΤΑ.Ν./Ε.Τ.Α.Α.).

Καλούμε την κυβέρνηση να ρυθμίσει άμεσα το ζήτημα και να αποκαταστήσει τη νομική αυτή αδικία, που είχε γίνει εις βάρος των δικηγόρων από την προηγούμενη κυβέρνηση αναγνωριζόμενου του γεγονότος ότι η βαθιά διαρθρωτική  κρίση που μαστίζει τη χώρα τα τελευταία χρόνια έχει πλήξει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες πρωτίστως δε τους δικηγόρους των οποίων η ύλη έχει δραματικά συρρικνωθεί και κανένα από τα μέτρα που θεσπίσθηκαν δεν βοήθησε τον κλάδο, όπως έγινε π.χ. για τους μηχανικούς, με την υποχρεωτική εκ του νόμου έκδοση πιστοποιητικού, (π.χ. αυθαίρετων κατασκευών, ενεργειακά), χρήζουν δε και οι δικηγόροι της αντίστοιχης προστασίας από την συντεταγμένη πολιτεία ως μια μεγάλη κατηγορία επαγγελματιών που απολύτως έχουν υποστεί τις συνέπειες της  «ανθρωπιστικής κρίσης".
Η κυβέρνηση οφείλει ΑΜΕΣΑ να εισάγει σχετική πρόβλεψη στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης ,ώστε να έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη οι χιλιάδες των Ελλήνων Δικηγόρων ανά την Επικράτεια οι οποίοι αδυνατούν να εξοφλήσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές.


Θεσσαλονίκη, 11-03-2015
Γραφείου Τύπου
ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
06-03-2015 


   Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει τον Οδυσσέα Τόσκα, Δικηγόρο, πρόεδρο της Βασιλικής Ενώσεως και ανυποχώρητο Έλληνα Πατριώτη, ο οποίος έφυγε από κοντά μας .
  Η Κίνηση Εθνικιστών Δικηγόρων απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

 Αιωνία του η μνήμη!


Θεσσαλονίκη, 06-03-2015
Γραφείου Τύπου
ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
01-12-2014 


«Περί των σχεδιαζόμενων τροποποιήσεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας»

Τα προβλήματα της Δικαιοσύνης και των Ελλήνων Δικηγόρων επιτείνονται, αντί να επιλύονται, από αποφάσεις γραφειοκρατών οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με την μαχόμενη Δικηγορία και απλά επιτελούν διατεταγμένη υπηρεσία εις εκτέλεση των αποφάσεων της τρόικας.
Η απάντηση των Δικηγόρων στην κυβερνητική αυθαιρεσία, όσον αφορά στις σχεδιαζόμενες τροποποιήσεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, δεν μπορεί να είναι για μια ακόμη φορά μόνο η αποχή η οποία, με τον τρόπο που διεξάγεται ,ουδεμία πίεση ασκεί στο κράτος.
Τουναντίον, οδηγεί την μέγιστη πλειοψηφία των συναδέλφων, οι οποίοι βρίσκονται στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης, ένα βήμα πιο κοντά στην οριστική κατάρρευση.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:

1) ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΑΠΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ από όλες τις δίκες στις οποίες διάδικοι είναι οι Τράπεζες όπως επίσης και το Δημόσιο, σε κάθε του μορφή.
2) ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ κατ’ άρθρον 64 παρ.1 του Κώδικα περί Δικηγόρων σε βάρος όλων των βουλευτών-δικηγόρων οι οποίοι θα υπερψηφίσουν τις προτεινόμενες από την συγκυβέρνηση τροποποιήσεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

 Είναι η στιγμή να αναλάβουν άπαντες τις ευθύνες τους ώστε να σταματήσει ο ευτελισμός της δικαιοσύνης και η απαξίωση του δικηγορικού κλάδου


Θεσσαλονίκη, 01-12-2014

Γραφείου Τύπου
ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
   08-02-2014


 "Αθλιότητες σε βάρος της Κ.Ε.Δ - Η Αλήθεια θα νικήσει!"


     Μετά τις αλητείες και τους τραμπουκισμούς,τις πιέσεις ,τις απειλές και τους εκβιασμούς κατά των υποψηφίων μας,σειρά έχουν πλέον οι συκοφαντίες και τα ψέμματα,τα οποία εκπορεύονται από τους γνωστούς ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς όλων των αδικημάτων που έχουν διαπραχθεί εις βάρος μας τις τελευταίες ημέρες.

     Ευχαριστούμε όλους τους φίλους και συναδέλφους μας   για την στήριξη και την συμπαράστασή τους.Η απάντηση  στους ακροαριστερούς επίδοξους νταβατζήδες του Δ.Σ.Θ θα δοθεί κατά πρώτον λόγο στις κάλπες και κατά δεύτερον ενώπιον των αρμοδίων ποινικών και αστικών δικαστηρίων.

Θεσσαλονίκη, 08-02-2014

Γραφείου Τύπου
ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
01-02-2014

ΘΕΜΑ: «Η Κίνηση Εθνικιστών Δικηγόρων καταγγέλλει τις απειλές, εκβιασμούς και πιέσεις που δέχονται  δικηγόροι οι οποίοι συμμετέχουν ως υποψήφιοι σύμβουλοι στο ψηφοδέλτιο της Κ.Ε.Δ.»

Τους τραμπουκισμούς και τις επιθέσεις κατά μελών της Κ.Ε.Δ από τα σταλινικά απομεινάρια ακροαριστερής δικηγορικής παράταξης, διαδέχθηκαν    οι αφόρητες πιέσεις τις οποίες δέχονται συγκεκριμένοι υποψήφιοί μας από την στιγμή που έγινε η επίσημη ανακήρυξη του συνδυασμού μας από  άτομα προσκείμενα σε παρατάξεις του… «συνταγματικού τόξου». Έμμεσες απειλές,  «προειδοποιήσεις»  περί δυσμενών επαγγελματικών επιπτώσεων και πλήθος συκοφαντικών και ψευδών αναφορών έχουν επιστρατευθεί με την ελπίδα ότι ίσως καμφθεί  το φρόνημα κάποιων εκ των 12 υποψηφίων συναγωνιστών υποψηφίων συμβούλων που συμμετέχουν στο Εθνικιστικό ψηφοδέλτιο της Κ.Ε.Δ.

Ενημερώνουμε τους πάσης φύσεως αντιπάλους μας, είτε τους ακροαριστερούς  θιασώτες του σταλινισμού είτε τους εκ του «συνταγματικού τόξου» προερχόμενους «καλοθελητές» οι οποίοι φοβούνται ότι θα χάσουν τις ψήφους τους, ότι Η ΚΙΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ!

Ενημερώνουμε επίσης τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς των ποινικών αδικημάτων τα οποία διαπράχθηκαν σε βάρος των μελών της Κ.Ε.Δ. στα γραφεία του Δ.Σ.Θ. την 31/01/2014 καθώς και όσους αναμασούν τις γελοιότητες περί ναζισμού και αμφισβητούν  τις Αξίες μας οι οποίες ταυτίζονται με τα Ιερά και τα Όσια της Πατρίδας μας και της Ορθοδοξίας, ότι  αναλαμβάνουν τις ευθύνες των λεγομένων και των πράξεών τους και ότι θα κληθούν να δώσουν λόγο ενώπιον της Δικαιοσύνης την κατάλληλη στιγμή.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΕΙ,
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΛΥΓΙΖΕΙ!

«…εἶς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι…»

Θεσσαλονίκη, 01-02-2014
Γραφείου Τύπου
ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
03-02-2014

     Σας παραθέτουμε το βίντεο με  τις δηλώσεις του συναδέλφου κ.Γεωργίου Τζαμαδάνη, ο οποίος έχει την ευγενή καλοσύνη να συμβάλλει τα μέγιστα στην  προβολή της  Κίνησης Εθνικιστών Δικηγόρων ενόψει των επικείμενων δικηγορικών εκλογών. Επίσης τον συγχαίρουμε για την επιτυχή διοργάνωση της σημερινής πρώτης εκδήλωσης ενημέρωσης των δικηγόρων περί της συμμετοχής μας στις εκλογές, την οποία διοργάνωσαν τα μέλη της εναλλακτικής πρωτοβουλίας δικηγόρων επί της οδού Φράγκων με Δωδεκανήσου. Τον καλούμε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο να εργάζεται για την προβολή μας  το χρονικό διάστημα που απομένει έως τις εκλογές και είναι σίγουρο ότι στο τέλος οι κόποι του θα ανταμοιφθούν . 

Θεσσαλονίκη, 03-02-2014

Γραφείου Τύπου
ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ 
ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

   
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 31-01-2014

ΘΕΜΑ: "Συμμετοχή της Κίνησης Εθνικιστών Δικηγόρων στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης."
       
       Στις επικείμενες δικηγορικές εκλογές της 23ης Φεβρουαρίου 2014 ,η Κίνηση Εθνικιστών Δικηγόρων θα συμμετέχει με πλήρες ψηφοδέλτιο δώδεκα (12) υποψηφίων συμβούλων.    
Το βράδυ της Παρασκευής 31ης Ιανουαρίου ,αντιπροσωπεία 5 μελών της Κ.Ε.Δ μετέβη στα γραφεία του Δ.Σ.Θ, τα οποία  είχαν καταληφθεί από ομάδα 30 περίπου μαινόμενων αναρχοκομμουνιστών που αφελώς πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να αποτρέψουν την κατάθεση του Εθνικιστικού ψηφοδελτίου.
Παρά τις ύβρεις, τους προπηλακισμούς και την επίθεση που δέχτηκαν, οι συνάδελφοι της Κ.Ε.Δ κατέθεσαν δήλωση συμμετοχής στις εκλογές του Δ.Σ.Θ της πρώτης λαϊκής εθνικιστικής δικηγορικής παράταξης στην μεταπολεμική ιστορία. Αποχώρησαν υπερασπίζοντας μόνοι τους τους εαυτούς τους, υπό την προκλητική απάθεια του παριστάμενου προέδρου κ.Βαλλεργάκη και πλήθους συμβούλων της παράταξής του.
Πλέον οι δικηγόροι Θεσσαλονίκης θα έχουν την επιλογή της στήριξης της πρώτης Εθνικιστικής Δικηγορικής Παράταξης στον Δ.Σ.Θ. Η μεγάλη σιωπηλή πλειοψηφία των δικηγόρων που δεν ανέχονται να είναι ο Δ.Σ.Θ και οι εκπρόσωποί του άβουλα όντα των ορέξεων μιας θλιβερής μειοψηφίας η οποία θέλει να επιβάλει συνθήκες Βόρειας Κορέας στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, θα δώσουν απάντηση διά της ψήφου τους στις εκλογές της 23ης Φεβρουαρίου 2014

 Θεσσαλονίκη, 31-01-2014
Γραφείου Τύπου
ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 22-01-2014

 Οι συνοδοιπόροι των δολοφόνων της ΜΑΡΦΙΝ και κάθε λογής ακροαριστερού τρομοκράτη έχουν το θράσος να αιτούνται επίσημα από τον Δ.Σ.Θ  την απαγόρευση συμμετοχής της Κίνησης Εθνικιστών Δικηγόρων στις επικείμενες δικηγορικές εκλογές.

     Παραθέτουμε αυτούσια την συγκεκριμένη αίτηση της "Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας Δικηγόρων " ,η οποία βρίθει ανοησιών και συκοφαντικών αναφορών ,ώστε να αντιληφθούν όλοι οι δικηγόροι τις..."δημοκρατικές ευαισθησίες"  των  εν λόγω "συναδέλφων".

     Επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας ,τόσο προσωπικά,ως δικηγόροι-μέλη της Κ.Ε.Δ., όσο και συλλογικά.Αναμένουμε επίσης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την αντίδραση των υπολοίπων δικηγορικών παρατάξεων  σε αυτήν την σταλινικού τύπου απόπειρα κατάργησης των δημοκρατικών διαδικασιών και της ελευθερίας του λόγου. 

Θεσσαλονίκη, 22-1-2014 
Γραφείου Τύπου
ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Ακολουθεί το κατάπτυστο κείμενο των πολιτικών σπόρων του ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ:
Προς τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
ΑΙΤΗΣΗ
Αρετής Σκουνάκη, Χαράλαμπου Κουρουνδή, μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με την «Εναλλακτική Πρωτοβουλία δικηγόρων»
ΘΕΜΑ: Ενδεχόμενη υποψηφιότητα ναζιστών της «Χρυσής Αυγής» στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
Θεσσαλονίκη 20/1/2014
Κύριε Πρόεδρε,
Στις 21 Ιανουαρίου 2013 έγινε γνωστό με δελτίο τύπου ότι ιδρύθηκε συνδικαλιστική παράταξη της Χρυσής Αυγής στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης με την επωνυμία «Κίνηση Εθνικιστών Δικηγόρων Θεσσαλονίκης» (http://kinisiethnikistondikigoron.blogspot.gr/2013_01_01_archive.html). Η συγκεκριμένη κίνηση εμφανίστηκε ξανά με αφίσα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης πριν από λίγες μέρες, αυτοαποκαλούμενη ως «συνδικαλιστική πτέρυγα της Χρυσής Αυγής» και εκδηλώνοντας την πρόθεσή της να συμμετάσχει στις επερχόμενες εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια πρόκληση που δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη! Οποιαδήποτε εμφάνιση των νεοναζί στο Σύλλογό μας αποτελεί βάναυση προσβολή στην ιστορία του. Όσοι υμνούν τις δοσιλογικές κυβερνήσεις της Κατοχής και τους συνταγματάρχες που έδιωξαν τις εκλεγμένες διοικήσεις των Δικηγορικών Συλλόγων και διόρισαν δικούς τους εγκάθετους δεν έχουν θέση στις τάξεις μας.
Η Χρυσή Αυγή έχει ως πρόσχημα την «πολιτική δράση». Στην πραγματικότητα, η δράση της υπάγεται μόνο στη σφαίρα των εγκλημάτων του κοινού ποινικού δικαίου. Έχει επανειλημμένα οργανώσει πογκρόμ με μαχαιρώματα και δολοφονίες μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας, όπως η εκδικαζόμενη αυτές τις μέρες ενώπιον του ΜΟΔ Αθηνών (ομολογημένη από τους δράστες) δολοφονία του Πακιστανού ποδηλάτη Σ. Λουκμάν. Η δολοφονική της δράση βέβαια δεν περιορίζεται στους μετανάστες αλλά και σε έλληνες αντιφασίστες, όπως ο Παύλος Φύσσας. Γι’ αυτούς τους λόγους η κοινοβουλευτική της ομάδα αποτελείται από υπόδικους και προσωρινά κρατούμενους για σοβαρά κακουργήματα, όπως η ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία. Ο φύρερ της Ν. Μιχαλολιάκος είχε φυλακιστεί το 1976 για επεισόδια που έκανε στην κηδεία του βασανιστή της χούντας Μάλλιου, ενώ λίγο αργότερα άρχισε να τοποθετεί βόμβες σε κινηματογράφους και βιβλιοπωλεία και καταδικάστηκε για κατοχή όπλων και εκρηκτικών.
Η Χρυσή Αυγή δεν είναι άλλο ένα πολιτικό κόμμα, είναι μια ανοιχτά ναζιστική συμμορία. Αρνείται το Ολοκαύτωμα, το μεγαλύτερο έγκλημα της ανθρώπινης ιστορίας, και δεν κρύβει το θαυμασμό της για το Χίτλερ και την Ευρώπη της «άρειας φυλής» και των Waffen SS. Υμνεί τους ταγματασφαλίτες – γερμανοτσολιάδες της Κατοχής, που έπνιξαν στο αίμα το Χορτιάτη, το Δίστομο, τα Καλάβρυτα και μια σειρά από μαρτυρικά χωριά και πόλεις. Νοσταλγεί τη δικτατορία της 21ης Απριλίου και αποκαλεί ψέμα τη σφαγή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Στηρίζει τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους μετανάστες. Όσοι αποκλίνουν από το «κανονικό», οι κάθε είδους μειονότητες (οι εβραίοι, οι Τσιγγάνοι, οι ομοφυλόφιλοι, οι ανάπηροι, οι αλλόθρησκοι) θα πρέπει να εξοντωθούν. Άλλωστε, η Χρυσή Αυγή τάσσεται ανοιχτά υπέρ της επιβολής και εκτέλεσης της θανατικής ποινής. Το ποινικό δίκαιο της ναζιστικής Γερμανίας κατάργησε ακόμα και την αρχή nullum crimen nulla poena sine lege και οι δικαστές αποφάσιζαν με βάση τη θέληση του Φύρερ! Σύμφωνα με τη Χρυσή Αυγή, οι γυναίκες θα πρέπει να γυρίσουν στο σπίτι και να αφοσιωθούν στην τεκνοποιία. Τι σημαίνει αυτό για τις γυναίκες συναδέλφους, που είναι το μισό του κλάδου μας;
Επειδή η Ελλάδα αποτελεί συμβαλλόμενο μέρος στη Διεθνή Σύμβαση για την Εξάλειψη κάθε μορφής Φυλετικών Διακρίσεων (1965), η οποία διακηρύσσει, μεταξύ άλλων, ότι «οποιαδήποτε θεωρία ανωτερότητας που βασίζεται στη φυλετική διαφοροποίηση είναι επιστημονικά ψευδής, ηθικά καταδικαστέα, κοινωνικά άδικη και επικίνδυνη και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για φυλετική διάκριση, στη θεωρία ή στην πράξη, πουθενά […] η διάκριση μεταξύ των ανθρώπων με βάση τη φυλή, το χρώμα ή την εθνική προέλευση είναι εμπόδιο στις φιλικές και ειρηνικές σχέσεις μεταξύ των εθνών και είναι ικανή να διαταράξει την ειρήνη και την ασφάλεια μεταξύ των λαών και την αρμονία των ανθρώπων που ζουν ο ένας δίπλα στον άλλο ακόμα και εντός ενός και του αυτού κράτους» και υποχρεώνει τα κράτη μέρη της Σύμβασης να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων.
Επειδή η Ελλάδα δεσμεύεται από το άρθρο 20 του Διεθνούς Συμφώνου Ατομικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων (1966), το οποίο υποχρεώνει τα συμβαλλόμενα κράτη να απαγορεύουν διά νόμου κάθε προπαγάνδα υπέρ του πολέμου και κάθε επίκληση εθνικού, φυλετικού ή θρησκευτικού μίσους, που αποτελεί υποκίνηση διακρίσεων, εχθρότητας ή βίας,
Επειδή σύμφωνα με το αρ. 2 παρ. 1 του ισχύοντος Συντάγματος, «ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας» και σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 2 εδ. α΄ «όλοι όσοι βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων»,
Επειδή το άρθρο 41 του νέου Κώδικα Δικηγόρων (ν. 4194/2013) ορίζει ότι οι δικηγόροι οφείλουν να τηρούν τον Κώδικα Δεοντολογίας Δικηγορικού Λειτουργήματος, ο δε ισχύων Κώδικας Δεοντολογίας Δικηγορικού Λειτουργήματος στο άρθρο 2 προβλέπει ότι ο δικηγόρος «α) Είναι υπέρμαχος της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Ειρήνης και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, β) Υπερασπίζεται με θάρρος και αυταπάρνηση το Σύνταγμα και τους Δημοκρατικούς θεσμούς, τα ατομικά, πολιτικά και κοινωνικά Δικαιώματα των πολιτών, γ) Αγωνίζεται εναντίον οποιασδήποτε μορφής τυραννίας, αυταρχικής εξουσίας, παραβιάσεως των συνταγματικών ελευθεριών και παρανομίας, δ) Υπερασπίζεται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, εναντίον οποιασδήποτε μορφής επεμβάσεως της εκτελεστικής εξουσίας και οποιουδήποτε άλλου παράγοντα, μέσα κι’ έξω από τη Δικαστική λειτουργία και ε) Είναι ο φυσικός υπερασπιστής των αδικούμενων και καταπιεζόμενων».
Επειδή σύμφωνα με τα παραπάνω η παρουσία συνδικαλιστικής παράταξης της Χρυσής Αυγής, η οποία αποτελεί ναζιστική εγκληματική οργάνωση που ευθύνεται για τη διάπραξη αδικημάτων κάθε είδους και βαθμού, στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης δεν μπορεί ούτε πρέπει να γίνει αποδεκτή
Επειδή θα αποτελέσει μέγιστη ντροπή για το Σύλλογό μας να είναι ο πρώτος σύλλογος της χώρας όπου θα εμφανιστεί «συνδικαλιστική παράταξη» της εγκληματικής ναζιστικής «Χρυσής Αυγής»
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:
Να διανεμηθεί η παρούσα σε όλα τα μέλη του ΔΣ και να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης προ ημερησίας διατάξεως στην ερχόμενη συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΣΘ.
Να απορριφθεί η συμμετοχή στις εκλογές της συνδικαλιστικής παράταξης της Χρυσής Αυγής με την επωνυμία «Κίνηση Εθνικιστών Δικηγόρων Θεσσαλονίκης» ή με όποια άλλη ονομασία χρησιμοποιήσει.
Με τιμή,
ΑΡΕΤΗ ΣΚΟΥΝΑΚΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΥΡΟΥΝΔΗΣ


  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
10-12-2014

ΘΕΜΑ: "Σχετικά με επίθεση κατά δικηγόρου"


Για την άνανδρη επίθεση η οποία σημειώθηκε την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 εναντίον του συναδέλφου δικηγόρου Αθηνών κ. Σαράκη Παύλου από κομμουνιστές αριστεροαναρχικούς τρομοκράτες και μάλιστα μπροστά στην σύζυγο του και τα παιδιά του μέσα σε παιδικό σταθμό στην Αθήνα, μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρουν οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας οι οποίοι:

α) μέσω της αδράνειας την οποία επέδειξαν σχετικά με την διαγραφή του συναδέλφου δικηγόρου κ. Σαράκη Παύλου από τα μητρώα των μελών της Νέας Δημοκρατίας λόγω της ανάληψης από αυτόν της νομικής υπεράσπισης των βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή κ.κ. Κασιδιάρη Ηλία και Παναγιώταρου Ηλία, ουσιαστικά επιβράβευσαν αυτήν την βάναυση προσβολή της επαγγελματικής αξιοπρέπειας και ανεξαρτησίας του «συλλειτουργού» της δικαιοσύνης επιτρέποντας έτσι με αυτόν τον τρόπο την μελλοντική χειραφέτηση όλων των δικηγόρων από το εξουσιαστικό κεφάλαιο και τα κάθε μορφής όργανά του,

β) μέσω της εκκωφαντικής σιωπής τους απέναντι στην συντελούμενη απαξίωση και τον ευτελισμό του δικαιϊκού μας συστήματος και αξιών από την συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑ.ΣΟ.Κ.,

με την εφαρμογή της αρχής της συλλογικής ευθύνης,

με τον επηρεασμό και την χειραγώγηση δικαστικών λειτουργών από υπουργούς και πρωθυπουργούς,

με την στην πράξη κατάργηση του τεκμηρίου της αθωότητας,

με τις προφυλακίσεις βουλευτών χωρίς να έχει προηγηθεί άρση ασυλίας,

με την απαγόρευση άσκησης κοινοβουλευτικών δικαιωμάτων σε βουλευτές,

επιτρέπουν στα όργανα του παγκόσμιου κεφαλαίου να ολοκληρώσουν την υλοποίηση της κατ΄ αρχήν πλήρους απαξίωσης και στην συνέχεια της κατάργησης του ελευθέρου και ανεξάρτητου δικηγορικού σώματος.
       Σύντομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν για αυτές τις πράξεις ή παραλείψεις τους ενώπιον του σώματος των Ελλήνων Δικηγόρων.
Θεσσαλονίκη, 10-12-2013

Γραφείου Τύπου
ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
05-12-2014

ΘΕΜΑ: "Καταγγέλλουμε την σιωπή και συνενοχή των δικηγορικών συλλόγων στην κατάλυση συνταγματικών δικαιωμάτων"


       Μετά τα τελευταία γεγονότα σχετικά με τον κλαυσίγελο περί της Χρυσής Αυγής και την εισβολή της αντιτρομοκρατικής στις οικίες τριών βουλευτών, οι οποίοι απολογούνται σε δύο ημέρες ενώπιον του ανακριτή, εμείς, οι Εθνικιστές δικηγόροι καταγγέλλουμε την σιωπή και συνενοχή των δικηγορικών συλλόγων στην κατάλυση συνταγματικών δικαιωμάτων, δια της μη καταδίκης του διαρκούς ευτελισμού και παραβίασης του Συντάγματος και του Πολιτεύματος και της ξεκάθαρης καταδίκης του φρονήματος.  

     Καταγγέλλουμε επίσης την συνενοχή των επίορκων δικαστικών λειτουργών σε ένα διαρκές έγκλημα, που δε στηρίζεται σε κάποια νομική τεκμηρίωση, αλλά σε πολιτική εμπάθεια εναντίον ενός νομίμου πολιτικού κόμματος που διέπραξε ένα και μόνο έγκλημα: να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό.

Θεσσαλονίκη, 05-12-2013

Γραφείο Τύπου
ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
07-11-2013

ΘΕΜΑ: "ΚΑΤΑΝΤΙΑ Δ.Σ.Θ: Ούτε συλλυπητήρια στους γονείς των νεκρών Ελλήνων,ούτε καταδίκη των  τρομοκρατών δολοφόνων.Δύο μέτρα και δύο σταθμά ακόμη και στην αξία της ανθρώπινης ζωής... "

     «Ορκίζομαι να φυλάττω πίστην εις την Πατρίδαν, υπακοήν εις το Σύνταγμα και στους Νόμους και να εκπληρώνω τιμίως και ευσυνειδήτως τα καθήκοντα μου».

     Αυτός είναι ο όρκος στον οποίον ορκιστήκαμε ως Δικηγόροι, ενώπιον Θεού και ανθρώπων.

     Κάποιοι από εμάς τον τηρούν απαρέγκλιτα και έτσι διάγουμε ανάλογα τον επαγγελματικό μας καθώς και τον προσωπικό μας βίο.

     Κάποιοι όμως τον έχουν λησμονήσει. Κάποιοι, τυφλωμένοι από τα πολιτικά τους πάθη, έχουν διαμορφώσει κατά τέτοιο τρόπο την συμπεριφορά τους που έχουν καταστήσει εαυτούς ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ.

     Άρθρο 5 § 1 Συντ. «Καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας, εφόσον δεν προσβάλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη»

     Άρθρο 5 § 2 Συντ. «Όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την  απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων ...»

     Ποια δικαιώματα των άλλων προσέβαλαν, σε ποιές παραβιάσεις του Συντάγματος ή των χρηστών ηθών υπέπεσαν ο Γιώργος Φουντούλης και ο Μανώλης Καπελώνης; Αυτοί οι Έλληνες πολίτες δεν τύγχαναν της απόλυτης προστασίας της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση των πολιτικών πεποιθήσεων τους;

     Μήπως ο Γιώργος Φουντούλης και ο Μανώλης Καπελώνης τύγχαναν μειωμένου και ελαττωμένου βαθμού εφαρμογής των Συνταγματικών επιταγών σε σχέση με τον Παύλο Φύσσα;

     Δεν ήταν αξιοπρεπή ανθρώπινα όντα ο Γιώργος Φουντούλης και ο Μανώλης Καπελώνης ώστε να απευθυνθεί από τόν Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, μια συλληπητήρια δήλωση προς τις οικογένειες τους; Μήπως ήταν λιγότερο άνθρωποι σε σχέση με τον Παύλο Φύσσα, όπως υπαινίχθηκε ο Πρετεντέρης;

     Για ποιόν λόγο ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης δεν έχουν προβεί μέχρι σήμερα σε μια έστω σύντομη συλλυπητήρια δήλωση προς τις οικογένειες των δολοφονηθέντων, όπως ακριβώς έπραξε - και ορθώς -εκδίδοντας άμεσα ψήφισμα για τον Παύλο Φύσσα;
  
     Για ποιόν λόγο ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σωπαίνοντας συντάσσεται με την ΕΝΟΧΗ σιωπή του Σαμαρά και του Παπούλια;

     Απαιτούμε και αναμένουμε απο τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης την επίσημη τοποθέτησή του για τις δολοφονίες των δύο Ελλήνων πολιτών απο τους αριστερούς τρομοκράτες μέσω έκδοσης ψηφίσματος στο διοικητικό συμβούλιο της Πέμπτης 7 Νοεμβρίου 2013.


Θεσσαλονίκη, 07-11-2013

Γραφείο Τύπου
ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
03-11-2013

ΘΕΜΑ: Ενημερωτικές ομιλίες μελών της Κ.Ε.Δ σε Τοπικές Οργανώσεις της Χρυσής Αυγής"
  
Η Κίνηση Εθνικιστών Δικηγόρων, με παρεμβάσεις και ομιλίες μελών της σε προγραμματισμένες εκδηλώσεις Τοπικών Επιτροπών της Χρυσής Αυγής στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, συμβάλλει στην ενημέρωση του κόσμου περί των άδικων διώξεων που υφίστανται οι Έλληνες Εθνικιστές, αναλύοντας νομικά και αποδεικνύοντας το ανυπόστατο των κατηγοριών εις βάρος της Χρυσής Αυγής.

Η συγκεκριμένη εκστρατεία ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη από την Τοπική Οργάνωση Θεσσαλονίκης,όπου την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013 τα μέλη της Κ.Ε.Δ. Απόστολος Τζαρός και Γιώργος Χασιώτης αναφέρθηκαν  στις ομιλίες τους στις πραξικοπηματικές ενέργειες του «αντισυνταγματικού τόξου», εστιάζοντας ιδίως στην εσφαλμένη εφαρμογή του νόμου εκ μέρους συγκεκριμένων δικαστικών λειτουργών, προκειμένου να κατασκευαστεί ένα ανυπόστατο κατηγορητήριο κατά του Αρχηγού και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Εν συνεχεία, το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013  πραγματοποιήθηκε στα γραφεία των Νομαρχιακών Οργανώσεων Πέλλας-Ημαθίας της Χρυσής Αυγής ,στην Κρύα Βρύση ομιλία του μέλους της Κ.Ε.Δ. Απόστολου Τζαρού.Σε κλίμα βαρύ από  τις δολοφονίες των δύο παλληκαριών μας,ο συναγωνιστής αναφέρθηκε στον βρώμικο πόλεμο του συστήματος εναντίον των εθνικιστών, στην παραβίαση του Συντάγματος, στις παράνομες διώξεις, στην κατάλυση της Δημοκρατίας καθώς και στην ανεπάρκεια αλλά και συμμετοχή ορισμένων δικαστών στην μεθόδευση του αντισυνταγματικού και αιμοσταγούς (πλέον) τόξου. Μετά το πέρας της ομιλίας απήντησε σε απορίες των παρισταμένων σχετικά με την νομική εξέλιξη των διώξεων. Στο τέλος της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού Σιγή εις μνήμην των Νεκρών μας,εψάλλη ο Εθνικός Ύμνος και ο Ύμνος του Κινήματος. 

Η Κίνηση Εθνικιστών Δικηγόρων θα συνεχίσει με κάθε τρόπο να ενημερώνει τους πολίτες και να καταγγέλλει ενέργειες δικαστικών λειτουργών οι οποίες  καταστρατηγούν τους νόμους, ευτελίζουν  το κύρος της Δικαιοσύνης και υποβιβάζουν το επίπεδο του νομικού μας πολιτισμού, υπό την εκκωφαντική σιωπή - δυστυχώς - των Δικηγορικών Συλλόγων, οι οποίοι απαθώς βλέπουν την Νομική Επιστήμη να βιάζεται και τις Δικαιικές μας αξίες να περιφρονούνται χάριν της εξυπηρέτησης κομματικών σκοπιμοτήτων.

 

Θεσσαλονίκη, 03-11-2013

Γραφείο Τύπου
ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ
                                           ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
28-09-2013


Θέμα: Πίστη και Αγώνας έως την τελική Νίκη

Οι Ιδέες δεν αντιμετωπίζονται με ποινικές διώξεις, ιδίως όταν αυτές στερούνται νομικής βάσης. Το φρόνημα δεν διώκεται. Το Δίκαιο και η Αλήθεια θα υπερισχύσουν έναντι της αδικίας και του ψεύδους, σε πείσμα των υποτελών αχυρανθρώπων που κυβερνούν την Πατρίδα μας.
Περήφανοι που συμμετέχουμε στον Αγώνα του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος της Χρυσής Αυγής, σηκώνουμε το χέρι αποδίδοντας Τιμή και Σεβασμό στον Αρχηγό και στους Συναγωνιστές μας που είναι αυτήν την στιγμή κρατούμενοι ενός «δημοκρατικού» καθεστώτος, κατόπιν ενός «δημοκρατικού» πραξικοπήματος που εξευτέλισε κάθε έννοια Δικαίου.
Καλούμε τους Έλληνες Εθνικιστές να χαλυβδώσουν την Πίστη τους στον Αγώνα και να εξέλθουν δυνατότεροι αυτής της δοκιμασίας. Καλούμε  τους συμπολίτες μας να αποδοκιμάσουν τις έκνομες και πραξικοπηματικές σπασμωδικές ενέργειες ενός καταρρέοντος πολιτικού συστήματος, με το να υποστηρίξουν μαζικά το νόμιμο πολιτικό κόμμα της Χρυσής Αυγής. Καλούμε τους συναδέλφους μας δικηγόρους της Θεσσαλονίκης να στηρίξουν την Κίνηση Εθνικιστών Δικηγόρων, την Εθνικιστική φωνή στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.
«ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΟΥ,Ή ΕΣΥ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙΣ,Ή ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΣΟΥ…»  

Θεσσαλονίκη, 28-09-2013

Γραφείο Τύπου
ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
16-09-2013

Θέμα : Αγιασμός νέου δικαστικού έτους.


     Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013, στο Δικαστικό Μέγαρο ο αγιασμός για το νέο δικαστικό έτος,από τον Παναγιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο.Αρκετοί συνάδελφοι, δικαστές και δικαστικοί υπάλληλοι παραστάθηκαν, τιμώντας την Ελληνορθόδοξη Πίστη της Πατρίδας και του Έθνους μας. Έλαμψαν βεβαίως δια της απουσίας τους, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, οι άθρησκοι, απάτριδες, διεθνιστές, αριστεροί «συνάδελφοι». Δεν τους αφορούσε εξάλλου το γεγονός σε καμιά του υπόσταση.

Θεσσαλονίκη, 16-09-2013

Γραφείο Τύπου
ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
28-08-2013

Θέμα : Εμετική δήλωση αριστεριστή συμβούλου και εκπροσώπου του Δ.Σ.Θ.: «Μπάτσοι - Γουρούνια - Δολοφόνοι».

     
     Στις 26/08/2013, στην ομάδα επικοινωνίας «ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ» της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης "facebook", της οποίας διαχειριστής τυγχάνει ο πρώην πρόεδρος του Δ.Σ.Θ. Μ. Λαμτζίδης, ο εκλεγμένος στο Δ.Σ. του Δ.Σ.Θ. σύμβουλος Γ. Τζαμαδάνης, μέλος της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας Δικηγόρων, δημοσίευσε το εξής:

     George Tzamadanis
Η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ ΤΕΝΤΩΝΕΙ..
ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ..

     Δεν θα ασχοληθούμε ούτε θα κρίνουμε  τον ίδιο τον κ. Τζαμαδάνη. Τα γραφόμενά του συμβαδίζουν με τις ιδέες του και εμείς απλόχερα του αναγνωρίζουμε το δικαίωμα που αυτός αρνείται σε εμάς: Το να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ούτως ή άλλως θεωρούμε ότι στην περίπτωση την δική του και των ομοϊδεατών του βρίσκει άριστη εφαρμογή η αρχαία ρήση «Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν»

     Δεδομένης όμως της θεσμικής του θέσης, όντας ο ίδιος εκλεγμένος σύμβουλος και πρόεδρος της Επιτροπής Λειτουργίας Δημοκρατικών Θεσμών του Δ.Σ.Θ. (σ.σ έβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα!) προκύπτουν κάποια ερωτήματα προς τρίτους:

     1) Θεωρούν τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας ότι η δήλωση «ΜΠΑΤΣΟΙ-ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ» αρμόζει σε εκλεγμένο εκπρόσωπο των δικηγόρων και δη υπεύθυνο της επιτροπής ελέγχου της λειτουργίας των δημοκρατικών μας θεσμών; 
     2) Πρόκειται ο Δ.Σ.Θ. να αποδοκιμάσει την δήλωση του συγκεκριμένου μέλους του και να τον καθαιρέσει άμεσα από την θέση του υπευθύνου της συγκεκριμένης επιτροπής; 
 
     3) Πρόκειται με ψήφισμά του το Δ.Σ. του Δ.Σ.Θ. να εκφράσει την υποστήριξή του στους Έλληνες Αστυνομικούς οι οποίοι συλλήβδην χαρακτηρίστηκαν «ΜΠΑΤΣΟΙ-ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ» από τον κ.Τζαμαδάνη, ή ο Δ.Σ.Θ. εκδίδει ψηφίσματα μόνο όταν πρόκειται να υποστηρίξει ακροαριστερούς υπόδικους για τρομοκρατικές πράξεις (βλ. περίπτωση Σακκά);
     4) Για ποιον λόγο η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. του Δ.Σ.Θ. συνεχίζει να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο και να ενθαρρύνει διά της ανοχής της την ασυδοσία μιας ελαχίστης ακροαριστερής μειοψηφίας η οποία είτε στοχοποιεί τους Έλληνες αστυνομικούς χρησιμοποιώντας τους γνωστούς εμετικούς χαρακτηρισμούς (βλέπε επίμαχες δηλώσεις Τζαμαδάνη) είτε επιχειρεί την φίμωση της ελεύθερης έκφρασης συναδέλφων; (βλέπε αντισυγκέντρωση κατά την ίδρυση της Κ.Ε.Δ.)  
     5) Ο πρώην πρόεδρος του Δ.Σ.Θ. κ. Λαμτζίδης, ο οποίος είναι διαχειριστής της συγκεκριμένης διαδικτυακής ομάδας συζήτησης με την ονομασία «ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ» (η οποία αριθμεί περί τα 4.000 μέλη) αποδοκιμάζει την συγκεκριμένη δήλωση Τζαμαδάνη; Εάν ναι, για ποιον λόγο δεν την διέγραψε αμέσως, όπως πράττει πολλές φορές με μηνύματα άλλων συναδέλφων με τα οποία διαφωνεί;
     Η Κίνηση Εθνικιστών Δικηγόρων ΤΙΜΑ  και ΣΕΒΕΤΑΙ τους Έλληνες Αστυνομικούς οι οποίοι ευσυνείδητα πράττουν το καθήκον τους, ακόμα και με τίμημα την ζωή τους. ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τους Έλληνες Αστυνομικούς, ως δικηγόροι, για τις εμετικές δηλώσεις του συγκεκριμένου εκπροσώπου του Δ.Σ.Θ. εναντίον τους. Και ζητάμε συγγνώμη εμείς, παρόλο που δεν ευθυνόμαστε, διότι ξέρουμε ότι κανείς από τους εκπροσώπους των συναδέλφων μας στον Δ.Σ.Θ. δεν πρόκειται να το πράξει. Οι μεν αριστεροί λόγω των αρρωστημένων ιδεοληψιών τους, οι δε «δεξιοί» επειδή φοβούνται μήπως οι αριστεροί τους χαρακτηρίσουν..... ....φασίστες!
     Η εκλογή εκπροσώπων της Κίνησης Εθνικιστών Δικηγόρων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δ.Σ.Θ. που θα προκύψει στις επόμενες εκλογές, εγγυάται ότι η ασυδοσία των αριστεριστών εντός του Δ.Σ.Θ. θα λάβει τέλος και η φωνή της κοινής λογικής και της σοβαρότητας θα υπερισχύσει έναντι των ακροαριστερών κραυγών.


Θεσσαλονίκη, 28-08-2013

Γραφείο Τύπου
ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
04-07-2013


Θέμα :Ψήφισμα Δ.Σ.Θ. για Σακκά


Ο Δ.Σ.Θ. κατήντησε, υπό την ανοχή των δήθεν "δεξιών" μελών του διοικητικού του συμβουλίου, να λειτουργεί  ως γραφείο τύπου των αριστερίστικων δικηγορικών παρατάξεων οι οποίες επιβάλλουν τις ιδεοληψίες τους, παρά το γεγονός ότι αποτελούν μειοψηφία στο δικηγορικό σώμα.
Αποτελεί  απίστευτη έκφραση υποκρισίας το γεγονός ότι όταν οι δικονομικές δυνατότητες που παρέχει η Ποινική Δικονομία οδηγούν στην απελευθέρωση αναρχοαριστερών τρομοκρατών αποτελούν «ενάσκηση δικαιώματος», όταν όμως η εφαρμογή τους εκ μέρους των δικαστικών αρχών έχει αντίθετα αποτελέσματα, τότε βαπτίζονται «κατάχρηση, εκτροπή και καταστρατήγηση  του νόμου».
Καλό θα ήταν ο Δ.Σ.Θ. να έδειχνε την ίδια ευαισθησία και σε άλλες περιπτώσεις παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων-για παράδειγμα όταν δολοφονήθηκαν αθώοι άνθρωποι από τους ομοϊδεάτες του ως άνω αναρχοαριστερού υπόδικου (βλέπε ΜARFIN  και  ληστεία  Πάρου).
Ή όταν επιχειρήθηκε η κατάργηση του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης Ελλήνων πολιτών και δη συναδέλφων δικηγόρων (βλέπε διοργάνωση παράνομης αντισυγκέντρωσης αναρχοκομμουνιστών κατά την ιδρυτική συνεδρίαση της Κ.Ε.Δ. έμπροσθεν των γραφείων μας, όταν τα μέλη του Δ.Σ.Θ. παρίσταναν τον Πόντιο Πιλάτο στις συνεχείς απειλές και ύβρεις ακροαριστερών «συναδέλφων» εναντίον μας)
Ο Δ.Σ.Θ. θα σταματήσει να αποτελεί φερέφωνο  αναρχοκομμουνιστικών λογικών και αντιλήψεων, με την επικείμενη εκλογή Εθνικιστών Δικηγόρων στο επόμενο διοικητικό του συμβούλιο.

Θεσσαλονίκη, 04-07-2013
Γραφείο Τύπου
ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ 
ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
03-07-2013

Θέμα : Δικηγορικές Ταυτότητες


Ο Δ.Σ.Θ. την 19η Ιουνίου 2013 ενημέρωσε του δικηγόρους – μέλη του τα ακόλουθα :

α. Αρχίζει την έκδοση νέων ταυτοτήτων από την Τρίτη 25 Ιουνίου 2013.

β. Θα εκδίδει κάθε έτος νέα ταυτότητα με ισχύ έως την 28η Φεβρουαρίου του επόμενου έτους, σύμφωνα με το άρθρο 30 του Κώδικα περί Δικηγόρων.

Αφού εξηγεί την διαδικασία, στο τέλος της ανακοίνωσης αναφέρει : Η χορήγηση της ταυτότητας θα γίνει, όπως είναι αυτονόητο, με την ανανέωση της εγγραφής στο σύλλογο για το έτος 2013. Υπογράφουν ο Πρόεδρος Νικόλαος Εμμ. Βαλεργάκης και ο Γενικός Γραμματέας Χρήστος Ηρ. Ράπτης.

Εύλογα ερωτήματα :

1) Ο Δ.Σ.Θ. ΕΠΙ ΜΑΚΡΑ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΔΕΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕ τις δικηγορικές ταυτότητες. Τις χορηγούσε ΑΠΑΞ στα μέλη του κατά την ορκωμοσία (τις άσπρες παρά πρωτοδίκαις), κατόπιν στην προαγωγή στο Εφετείο (κίτρινες Παρ΄ Εφέταις) και έπειτα στον Άρειο Πάγο (μπλε ταυτότητες). ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ και ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ αποφάσισε κάτι τέτοιο ;

2) Ο Δ.Σ.Θ. επικαλείται το άρθρο 30 του Κώδικα περί Δικηγόρων. Ο Πρόεδρος Νικόλαος Εμμ. Βαλεργάκης, ως μέλος της επιτροπής σύνταξης σχεδίου του νέου κώδικα (κατά την Υ. Α. 41670/ΦΕΚ Β/1189/15.05.2013) δεν γνωρίζει πως πλέον το σχετικό άρθρο για τις ταυτότητες άλλαξε και πως είναι το άρθρο 31 και όχι πια το άρθρο 30 ; Για ποιόν λόγο αυτή η βιαστική και άστοχη αναφορά σε λάθος άρθρο ;

3) Ο Πρόεδρος Νικόλαος Εμμ. Βαλεργάκης, ως μέλος της επιτροπής σύνταξης σχεδίου του νέου κώδικα (κατά την
 Υ. Α. 41670/ΦΕΚ Β/1189/15.05.2013), η οποία μέχρι την 15 Ιουλίου 2013 οφείλει να περατώσει το έργο της, δεν θα έπρεπε να περιμένει λίγο την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τον νέο Κώδικα περί Δικηγόρων πριν κάνει μια τέτοια ενέργεια έκδοσης νέων ταυτοτήτων ;

4) Το νέο άρθρο 31 δεν αναφέρει περί χρονικής ισχύος των νέων ταυτοτήτων. Ειδικότερα το κείμενο έχει ως εξής :

Άρθρο 31: Ταυτότητα Δικηγόρου.

1. Κάθε Δικηγορικός Σύλλογος εφοδιάζει τον δικηγόρο, που είναι μέλος του, με ειδική ταυτότητα που μπορεί να είναι ηλεκτρονικού τύπου. Στην ταυτότητα, η οποία φέρει φωτογραφία του δικηγόρου, αναγράφονται το όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, ο αριθμός μητρώου του και τίθεται η υπογραφή και η σφραγίδα του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου.

2. Με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης ορίζονται οι τεχνικές προδιαγραφές διασφάλισης της γνησιότητας της ταυτότητας.

     3. Όλες οι δικαστικές και άλλες αρχές οφείλουν να δέχονται και να διευκολύνουν κάθε δικηγόρο κατά την άσκηση του λειτουργήματός του , με την επίδειξη της δικηγορικής ταυτότητας.


        Προς τι λοιπόν η σπουδή του Δ.Σ.Θ. καλοκαιριάτικα ;;;
  
  Μήπως λόγω του ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΣΧΕΡΕΙΑ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ;;;
    ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ;;;


Πρόταση της Κίνησης Εθνικιστών Δικηγόρων είναι η πλήρης αποσύνδεση της χορήγησης της ταυτότητας από την ανανέωση της εγγραφής.

      Πρόταση της Κίνησης Εθνικιστών Δικηγόρων είναι η κατάλληλη αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Δ.Σ.Θ. προς οικονομικό όφελος των μελών του.

                                                                   Θεσσαλονίκη, 3-7-2013
 Γραφείο Τύπου
ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
31-05-2013

Θέμα :  Εκδήλωση Μπουτάρη


           

Αντί να οργανώνει εκδηλώσεις-σκουπίδια ο πλέον αποτυχημένος δήμαρχος Θεσσαλονίκης  των τελευταίων δεκαετιών, καλά θα κάνει να ασχοληθεί με το να καθαρίσει τα σκουπίδια από τους δρόμους της πόλης, ώστε να φανεί σε κάτι χρήσιμος στους δημότες της, έστω και στο τέλος της θητείας του.

Θεσσαλονίκη, 31-05-2013

Γραφείο Τύπου
ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
29-05-2013

Θέμα : Περί προτάσεως Ρουπακιώτη.


Τα κίνητρα του Υπουργού Ανάπτυξης Χατζηδάκη είναι προφανή. Είναι υπηρέτης του τραπεζικού κεφαλαίου και εξυπηρετεί τα συμφέροντα μόνο αυτού. Η αντίθεση του στην πρόταση Ρουπακιωτη σε καμία περίπτωση δεν υπαγορεύεται από το ενδιαφέρον του για τον υπερχρεωμένο Έλληνα.
Όσον αφορά σε αυτήν καθ' αυτήν την πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης Ρουπακιωτη, είναι προτιμότερο αυτός να επιχειρήσει να αποκαταστήσει με πραγματικά ουσιαστικά μέτρα την αξιοπρέπεια των εξαθλιωμένων και επίσης υπερχρεωμένων Ελλήνων δικηγόρων.

Θεσσαλονίκη, 29-05-2013

Γραφείο Τύπου
ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
17-05-2013

Θέμα : Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ο Αδόλφος Χίτλερ και το «αντιρατσιστικό» έκτρωμα Ρουπακιώτη.
Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητωκραυγάζουν υπέρ του Αδόλφου Χίτλερ εντός του Ελληνικού Κονοβουλίου!
Οι μάσκες του ψεύδους και της υποκρισίας έπεσαν για άλλη μια φορά. ΟΛΑ τα συστημικά απο-κόμματα συνεπικουρούμενα από τα υποτακτικά τους Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, εξακολουθούν να ψεύδονται ασύστολα και ξεδιάντροπα παραπλανώντας τον Ελληνικό Λαό, παρά την περίτρανη απόδειξη μέσω της δημοσιοποίησης των πρακτικών της συζήτησης, ότι αυτός που φώναξε ‘’ Χάιλ Χίτλερ’’ ήταν ο βουλευτής του αριστερίστικου διαστροφικού μορφώματος του ΣΥΡΙΖΑ  Γιώργος Πάντζας. Είχε πάντως την τύχη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει ψηφιστεί ακόμη το περίφημο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο. Διότι στην περίπτωση που το έκτρωμα Ρουπακιώτη ήταν ήδη νόμος του κράτους, η πράξη του εξ’ ορισμού θα αποτελούσε ποινικό αδίκημα. Ο ίδιος θα έπρεπε να τιμωρηθεί με φυλάκιση, πρόστιμο, στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων και απώλεια της βουλευτικής έδρας και το κόμμα του (ΣΥΡΙΖΑ) με διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης.
Ως Κίνηση Εθνικιστών Δικηγόρων καταδικάζουμε την ενέργεια του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Πάντζα να ζητοκτραυγάσει υπερ του Αδόλφου Χίτλερ εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ατιμωρητί προς το παρόν, λόγω μη ψηφίσεως ακόμα του "αντιρατσιστικού" νόμου. Υποσχόμαστε οτι όταν με το καλό ψηφιστεί το έκτρωμα του Ρουπακιώτη, θα συμβάλλουμε στο να αντιληφθούν οι νυν όψιμοι "δημοκράτες" και "αντιρατσιστές" ότι το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις...και οτι στις αίθουσες των Ελληνικών δικαστηρίων η απόσταση ανάμεσα στη θέση του πολιτικώς ενάγοντος και στο εδώλιο του κατηγορούμενου είναι ελάχιστη...  

Θεσσαλονίκη, 17-05-2013

Γραφείο Τύπου
ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
11-04-2013

Θέμα : Ερώτηση Βουλευτή της Χρυσής Αυγής στην Βουλή για τις συνθήκες ασφαλείας στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.


Η Κίνηση Εθνικιστών Δικηγόρων Θεσσαλονίκης, σε  συνεργασία με την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, επιλαμβάνεται της κατάθεσης στο κοινοβούλιο ερωτήσεων σχετικών με θέματα που άπτονται της καθημερινότητας του μαχόμενου δικηγόρου στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, των συνθηκών εργασίας και των προβλημάτων που όλοι οι συνάδελφοι  αντιμετωπίζουμε κατά την άσκηση του λειτουργήματός μας.
       Στόχος μας είναι η ανάδειξη των συγκεκριμένων θεμάτων στο ανώτατο δυνατό επίπεδο, ώστε να πάψουν να αδρανούν οι κάθε είδους  "αρμόδιοι" και να επισπεύσουν τις διαδικασίες επίλυσης των ως άνω προβλημάτων.
           Παραθέτουμε την ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος ,σχετικά με την έλλειψη εξόδων κινδύνου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.


ΕΡΩΤΗΣΗ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΓΡΕΓΟΣ                                       Πολιτικό Γραφείο: ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Βουλευτής Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                       
                 ΠΡΟΣ :
         ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ 

   ΘΕΜΑ: «Έλλειψη εξόδων κινδύνου στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης»

Στις 14 Μαΐου του 2010 εξερράγη βόμβα στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης. Έκτοτε υπάρχουν μόνον δύο είσοδοι του κτιρίου διαθέσιμες εκ των οποίων μπορεί κάποιος να εισέλθει στο κτίριο και να εξέλθει από αυτό: Μία πλαϊνή (εκ της οδού Φράγκων) για τους δικηγόρους και τους δικαστές και η κεντρική είσοδος (εκ της 26ης Οκτωβρίου) για το κοινό, εις την οποία όμως σχεδόν όλες οι θύρες είναι κλειστές και κλειδωμένες ώστε  να διευκολύνεται ο έλεγχος των εισερχομένων στο κτίριο από τα αστυνομικά όργανα. Κλειστή και κλειδωμένη είναι επίσης και η πλαϊνή πύλη (επί της οδού Πολυτεχνείου) στην δυτική πλευρά του κτιρίου, καθώς και οι πύλες στην νοτιοανατολική πλευρά του κτιρίου (έμπροσθεν Ι.Κ.Α. Πύλης Αξιού). Αποτέλεσμα αυτών είναι να μην υπάρχουν πύλες διαφυγής σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης ,γεγονός που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τις εκατοντάδες των πολιτών που βρίσκονται καθημερινά εντός του δικαστικού μεγάρου

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

    1)  Είναι ενήμερος  για το ανωτέρω γεγονός το οποίο θέτει  σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών που βρίσκονται καθημερινά εντός του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης ;
   2) Υπάρχει κάποιο σχέδιο διαφυγής των ευρισκομένων ατόμων εντός του κτιρίου σε μία κατάσταση εκτάκτου ανάγκης;
   3) Είναι ενημερωμένο το προσωπικό του κτιρίου για την διαδικασία και το σχέδιο εκκένωσης του κτιρίου σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης;
     4)  Έχουν αντιληφθεί οι αρμόδιοι ότι   οι εκατοντάδες πολίτες που καθημερινά βρίσκονται στα δικαστήρια για τις υποθέσεις τους και δεν γνωρίζουν τους χώρους του δικαστικού μεγάρου, εάν επιχειρήσουν να εξέλθουν από αυτό όλοι μαζί ταυτόχρονα σε μια έκτακτη περίπτωση και πολύ περισσότερο υπό το κράτος πανικού  ,θα  συναντούν μπροστά τους μόνο κλειδωμένες πόρτες;    
    5)  Για ποιον λόγο δεν λαμβάνεται η ανάλογη μέριμνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες ,ώστε με ελάχιστες απαιτούμενες τεχνικές παρεμβάσεις και μηδενικό κόστος να λειτουργήσουν όλες οι υπόλοιπες  εξωτερικές θύρες στο ισόγειο του δικαστικού μεγάρου, οι οποίες έως σήμερα είναι σφραγισμένες, ως πύλες εξόδου και μόνο; Δηλαδή να μπορεί οποιοσδήποτε βρίσκεται  εντός του κτιρίου  να εξέρχεται από οποιαδήποτε από αυτές ανά πάσα στιγμή, χωρίς όμως να υπάρχει η δυνατότητα να τις χρησιμοποιεί κάποιος ώστε να εισέλθει στο κτίριο;
   6) Επειδή είναι αυτονόητο ότι η ως άνω πρόταση συμβαδίζει με την κοινή λογική, διευκολύνει την ασφαλή και γρήγορη εκκένωση του κτιρίου, δεν  θίγει τις δυνατότητες  αποτελεσματικού αστυνομικού ελέγχου των εισερχόμενων ατόμων, μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα και απαιτεί μηδενικό σχεδόν κόστος ,προτίθεται ο κ.Υπουργός να  κινητοποιήσει άμεσα τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να προχωρήσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην συγκεκριμένη λύση;


Αθήνα, 08/04/2013
Ο Ερωτών Βουλευτής
                                                                             
Αντώνιος Γρέγος

                                                                          Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης
                                                          ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Θεσσαλονίκη, 11-04-2013

Γραφείο Τύπου
ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
11-04-2013

Θέμα : Εκδήλωση Κ.Ε.Δ. για την ισλαμοποίηση της Ευρώπης


Με απόλυτη επιτυχία και αυξημένη παρουσία δικηγόρων διεξήχθη και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η εκδήλωση της Κ.Ε.Δ. για την ισλαμοποίηση της Ευρώπης.
Αναλυτική ανταπόκριση, φωτογραφίες και τα κείμενα των εισηγήσεων και της ομιλίας ,πρόκειται σύντομα να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα μας.


Θεσσαλονίκη, 11-04-2013

Γραφείο Τύπου
ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
29-03-2013

Θέμα : Εκδήλωση για την Ε.Ο.Κ.Α. στην Κασσανδρεία Χαλκιδικής.
Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 στην Κασσανδρεία Χαλκιδικής και με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Οργάνωσης Χαλκιδικής της Χρυσής Αυγής,  θα διεξαχθεί εκδήλωση μνήμης προς τιμήν των Αγωνιστών της Ε.Ο.Κ.Α., επί τη επετείω της έναρξης του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα στην Κύπρο, την 1η Απριλίου 1955. 
            Στην διοργάνωση της εκδήλωσης θα συμμετέχουμε ως Κίνηση Εθνικιστών Δικηγόρων Θεσσαλονίκης από κοινού με δικηγόρους-μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκιδικής ,στα πλαίσια συνεργασίας που έχουμε ήδη ξεκινήσει με συναδέλφους όμορων δικηγορικών συλλόγων ,με στόχο την κοινή δράση των Εθνικιστών Δικηγόρων στην ευρύτερη περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.
Θεσσαλονίκη, 29-03-2013

Γραφείο Τύπου
ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
14-03-2013


Θέμα : Αλλαγή Τόπου Διεξαγωγής Εκδηλώσεων Κ.Ε.Δ.


Ανακοινώνεται ότι  οι εκδηλώσεις-ομιλίες που οργανώνονται από την Κ.Ε.Δ. στο εξής θα πραγματοποιούνται στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης της Χρυσής Αυγής, στην περιοχή των δικαστηρίων ,στον πέμπτο όροφο επί της οδού  Καζαντζάκη 4  .
     Στα γραφεία της Κ.Ε.Δ. ,επί της οδού Δωδεκανήσου 7 , πλέον δεν θα γίνονται εκδηλώσεις, λόγω έλλειψης  χώρου, αλλά θα λαμβάνουν χώρα κανονικά οι υπόλοιπες δραστηριότητες ,με καθημερινή παρουσία δικηγόρων της κίνησής μας όλες τις εργάσιμες ημέρες από τις 09.00 έως τις 14.00.

Θεσσαλονίκη, 14-03-2013

Γραφείο Τύπου
ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

03-03-2013

Θέμα : Σύγκληση Οργάνων Κ.Ε.Δ., Συντονισμός Συνδικαλιστικών Κινήσεων, Επετειακή Ομιλία.

Την Παρασκευή 1η  Μαρτίου,  πληθώρα εκδηλώσεων έλαβε χώρα στα γραφεία της Κίνησης Εθνικιστών Δικηγόρων, με αποτέλεσμα αυτά να είναι γεμάτα με κόσμο, ήδη από  τις 13.00 το μεσημέρι. Είναι χαρακτηριστικό ότι, παρόλο που η λήξη των εν λόγω εκδηλώσεων ήταν προγραμματισμένη για τις 3 το μεσημέρι, η συνεχής προσέλευση συναδέλφων και λοιπών φίλων είχε ως αποτέλεσμα να  παραμείνουν ανοιχτά τα γραφεία μας έως αργά το απόγευμα.
            Ήταν μια ημέρα πραγματικά παραγωγική, ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις και αρκετοί συνάδελφοι είχαν την ευκαιρία να μας γνωρίσουν από κοντά (χωρίς εμπόδια αυτήν την φορά, εφόσον οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι ..."δημοκράταροι" του Δ.Σ.Θ. δεν μας έκαναν την χάρη να ξαναέρθουν στην γωνία Φράγκων με Δωδεκανήσου για να προσφέρουν και πάλι μεσημεριανή διασκέδαση στους περίοικους...)

Ακολουθεί συνοπτική αναφορά στις εργασίες, αποφάσεις, ομιλίες και λοιπές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα:

ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Κ.Ε.Δ.

Μεταξύ άλλων :
  • Εισήλθε ως νέο μέλος στην Διοικούσα Επιτροπή ο συνάδελφος Χρήστος Πιτσάκης
  • Ορίστηκαν επικεφαλής-συντονιστές στις Επιτροπές  Εργασίας της Κ.Ε.Δ. οι κάτωθι:
Γιώργος Χασιώτης (Γραφείο Τύπου και Διαδικτύου),
Παρασκευάς Τσαβδαρίδης και Χρήστος Πιτσάκης (Επιτροπή Εθνικών Θεμάτων)
Θανάσης Χατζηβασιλείου και Γιώργος Παλάζης (Επιτροπή Δικηγορικών Θεμάτων)
Απόστολος Τζαρός και Γ.Φ. (Επιτροπή Κοινοβουλευτικού Έργου)

1. Αποφασίστηκε η σύγκλιση σε εβδομαδιαία βάση (Κάθε Παρασκευή από 13.00 έως 15.00) των οργάνων της Κ.Ε.Δ.

2. Αποφασίστηκε η διεξαγωγή συγκεκριμένων εκδηλώσεων και ομιλιών εντός του Μαρτίου, οι οποίες θα λαμβάνουν χώρα κάθε Παρασκευή στις 15.00, αρχής γενομένης από την Παρασκευή 8 Μαρτίου. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες

ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Κ.Ε.Δ

          Από τους επικεφαλής-συντονιστές των επιτροπών εργασίας έγινε ενημέρωση στους παρευρισκόμενους συναδέλφους και αναλυτική  παρουσίαση του έργου που πρέπει να παράξουν  οι ως άνω επιτροπές. Αρκετοί από τους παριστάμενους έσπευσαν να στελεχώσουν την επιτροπή της προτίμησής τους. Ακολούθησαν επιμέρους συζητήσεις και συντονισμός μεταξύ του επικεφαλής   και των μελών της κάθε επιτροπής

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΛΟΙΠΕΣ  ΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ - "ΑΝΟΙΧΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ"

       Παρευρέθηκαν στελέχη των υπό ίδρυση συνδικαλιστικών κινήσεων της Χρυσής Αυγής στους επιστημονικούς κλάδους των Ιατρών, των Εκπαιδευτικών και των Μηχανικών. Ανακοινώσαμε στους συναγωνιστές μας ότι η Κ.Ε.Δ. θα τους συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο, πλέον της αυτονόητης νομικής συνδρομής, στο ξεκίνημα των συνδικαλιστικών τους κινήσεων. Συζητήθηκαν επιπλέον θέματα συντονισμού και οργάνωσης και έγινε εκτενής αναφορά από τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ. Θανάση Χατζηβασιλείου και από τους εκπροσώπους της υπό ίδρυση Κίνησης  Εθνικιστών Εκπαιδευτικών στο ενδεχόμενο λειτουργίας ενός "Ανοιχτού Εθνικιστικού Πανεπιστημίου" με σκοπό την παρουσίαση τόσο στους επαγγελματικούς μας κλάδους όσο και στο ευρύ κοινό των Εθνικών, πολιτικών και κοινωνικών θεμάτων που αφορούν όλους μας, μέσα από την Εθνικιστική θεώρηση. Στην ως άνω συζήτηση παρευρέθηκε, απηύθυνε χαιρετισμό και συμμετείχε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Συναγωνιστής Αντώνης Γρέγος
     Όπως όλοι οι εκπρόσωποι των υπό ίδρυση συνδικαλιστικών κινήσεων της Χρυσής Αυγής στους επιστημονικούς συλλόγους τόνισαν, ο καθένας  με τον δικό του τρόπο, η εποχή της τεσσαρακονταετούς σχεδόν  κυριαρχίας της κομμουνιστικής, διεθνιστικής και ανθελληνικής αριστεράς σε όλους σχεδόν τους τομείς του πνεύματος, της διανόησης, της εκπαίδευσης και των επιστημών, με την ανοχή της ψοφοδεούς και φοβικής ψευτο-"δεξιάς", έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί! Η Χρυσή Αυγή ήλθε, αυτοί φεύγουν!

ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΜΙΚΗΣ ΜΑΝΤΑΚΑΣ : ΣΚΟΤΩΣΑΤΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΟΧΙ ΤΗΝ ΙΔΕΑ".

            Ακολούθησε ομιλία του Συναγωνιστή Ιατρού Ιγνατίου Παπαδόπουλου με αφορμή την συμπλήρωση 38 ετών από τον θάνατο του Εθνικιστή Έλληνα φοιτητή Μίκη Μάντακα, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 28-02-1975 στην Ιταλία, από ακροαριστερούς τρομοκράτες. Ο Συναγωνιστής με τα λεγόμενά του συγκίνησε τους παρευρισκόμενους, τονίζοντας, για μια ακόμη φορά, ότι οι άνθρωποι μπορεί να πεθαίνουν, οι Ιδέες όμως ποτέ!

"Αν δεν κάνεις θυσίες για τις Ιδέες σου, ή εσύ δεν αξίζεις, ή οι ιδέες σου!"...

Με την λήξη της ομιλίας και όπως είθισται πάντα στις εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής ,οι παρευρισκόμενοι έψαλλαν σε στάση προσοχής τον Εθνικό μας Ύμνο

Θεσσαλονίκη, 03-03-2013

Γραφείο Τύπου
ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
25-02-2013


ΘέμαΣυνεδριάσεις Δ.Ε. και Ομάδων Εργασίας
Πληροφορούμε τους συναδέλφους ότι κάθε Παρασκευή στις 13.00 (και έως τις 15.00) θα συνεδριάζουν στα γραφεία της Κ.Ε.Δ. (Δωδεκανήσου 7) από κοινού η Διοικούσα Επιτροπή της παράταξης με τα μέλη των επιτροπών εργασίας που δημιουργήθηκαν κατά την 1η Οργανωτική Συνδιάσκεψη της 15ης -02-2013.
        Είσοδος ελεύθερη για όσους συναδέλφους επιθυμούν να πλαισιώσουν τις συγκεκριμένες επιτροπές και να βοηθήσουν με όποιον τρόπο κρίνουν προσφορότερο το έργο της παράταξής μας.
      Υπενθυμίζουμε ότι ,ούτως ή άλλως ,τα γραφεία μας λειτουργούν καθημερινά από τις 09.00 έως τις 15.00.


Θεσσαλονίκη, 26-02-2013

Γραφείο Τύπου
ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
15-02-2013

Θέμα1η Οργανωτική Συνδιάσκεψη και Επίσημη Παρουσίαση

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Με απόλυτη επιτυχία και με την προσέλευση δεκάδων δικηγόρων πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της παράταξης η 1η Οργανωτική Συνδιάσκεψη και η επίσημη παρουσίαση της Συνδικαλιστικής Πτέρυγας της Χρυσής Αυγής στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης,  με την επωνυμία «ΚΙΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ» .         
  Κατά την εκδήλωση και μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού αναλύθηκαν οι σκοποί και το πρόγραμμα της Κ.Ε.Δ.  και ανακοινώθηκε η προσωρινή πενταμελής Διοικούσα Επιτροπή της παράταξης η οποία αποτελείται από τους Δικηγόρους Θεσσαλονίκης Αθανάσιο Χατζηβασιλείου (Πρόεδρο) και   Γιώργο Χασιώτη, Απόστολο Τζαρό, Παρασκευά Τσαβδαρίδη και Γιώργο Παλάζη (Μέλη).
Άπαντες έλαβαν τον λόγο και αφού αναφέρθηκαν  στην γενικότερη πολιτική κατάσταση και  στην παρουσία της Χρυσής Αυγής στην κοινωνία και στους χώρους εργασίας , επεσήμαναν ότι η ύπαρξη οργανωμένου Εθνικιστικού συνδικαλιστικού κινήματος είναι πλέον γεγονός στον Δ.Σ.Θ. Οι Εθνικιστές Δικηγόροι απέκτησαν πλέον την δική τους φωνή  και σύντομα, στις επερχόμενες εκλογές, πρόκειται να έχουν εκλεγμένους εκπροσώπους τους στο Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.
Εν συνεχεία ανακοινώθηκε η οργανωτική δομή της Κ.Ε.Δ. και η συγκρότηση Επιτροπών Εργασίας της παράταξης (Γραφείου Τύπου - Διαδικτύου, Δικηγορικών Θεμάτων - Δικαιοσύνης ,Εθνικών Θεμάτων και Συνδρομής  στο Κοινοβουλευτικό Έργο  της Χρυσής Αυγής). Διευκρινίστηκε ότι στις ως άνω επιτροπές θα μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε συνάδελφος επιθυμεί να συνδράμει τις δραστηριότητες της Κ.Ε.Δ. και ότι για τον σκοπό αυτόν τα γραφεία της Κ.Ε.Δ. θα είναι ανοιχτά καθημερινά, όλες τις εργάσιμες ώρες. ΄
Πλέον τούτων ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ. συνάδελφος και συναγωνιστής Θανάσης Χατζηβασιλείου αναφέρθηκε εκτενώς τόσο στην εν γένει κοινωνική προσφορά της Χρυσής Αυγής πανελληνίως αλλά και ειδικότερα στον Νομό της Θεσσαλονίκης όσο και στην ανάγκη ανάπτυξης παρόμοιων με την Κ.Ε.Δ. συνδικαλιστικών κινήσεων και σε άλλους επιστημονικούς και επαγγελματικούς κλάδους.
Στην εκδήλωση παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμούς ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Αντώνης Γρέγος, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Τσακίρης και Νικόλαος Χρυσομάλλης και εκπρόσωποι των υπό ίδρυση συνδικαλιστικών κινήσεων της Χρυσής Αυγής στους κλάδους των εκπαιδευτικών, των πολιτικών μηχανικών και των ιατρών.
Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των παριστάμενων δικηγόρων ,πολλοί εκ των οποίων έσπευσαν να δηλώσουν ότι θα συμμετέχουν στις δραστηριότητες και στις αντίστοιχες επιτροπές της Κ.Ε.Δ.
Προς της λήξεως της εκδηλώσεως οι παρευρισκόμενοι έψαλλαν σε στάση προσοχής τον Εθνικό μας Ύμνο. 


Θεσσαλονίκη, 15-02-2013

Γραφείο Τύπου
ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
08-02-2013

Θέμα :  Ο Δ.Σ.Θ. δεν θα γίνει "γκούλαγκ"

 


     Με σημερινές τους (08/02) κραυγές στο διαδίκτυο, μέλη δικηγορικής αναρχοκομμουνιστικής παράταξης συνεπικουρούμενα από τις γνωστές φιλοτρομοκρατικές οργανώσεις τύπου "ΝΤΑΡΣΥΑ" και λοιπών "δημοκρατικών δυνάμεων" ανήγγειλαν αντισυγκέντρωση έμπροσθεν των γραφείων μας στις 15/02 με στόχο ,όπως είπαν, την ακύρωση της εκδήλωσής μας, την απαγόρευση κάθε δραστηριότητας της Κίνησής μας και την διαγραφή μας από τον ΔΣΘ!!! Όχι ,ακόμα δεν πρότειναν τον εγκλεισμό μας σε κάποιο γκούλαγκ της Σιβηρίας, αλλά πολύ πιθανόν εντός της επομένης εβδομάδας να το πράξουν και αυτό!
Πέραν του φαιδρού του θέματος, αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την  αντίδραση του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, του  Διοικητικού Συμβουλίου του, των επικεφαλής των λοιπών παρατάξεων και εν γένει κάθε νοήμονος συναδέλφου-δικηγόρου στην επιχειρούμενη προσπάθεια σοβιετικοποίησης του Δ.Σ.Θ. από τους ως άνω νοσταλγούς του Στάλιν.
            Καλούμε τους συναδέλφους που επιθυμούν να μας γνωρίσουν από κοντά και να συμμετέχουν στην προσπάθειά μας με τον οποιονδήποτε τρόπο, να παρευρεθούν μαζικά στην πρώτη μας οργανωτική συνδιάσκεψη στα γραφεία της Κ.Ε.Δ. (Δωδεκανήσου 7) την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου και ώρα 14.30. 
            Υπενθυμίζουμε στους  αναρχοκομμουνιστές «συναδέλφους μας», οι   οποίοι ως όχλος συμπεριφερόμενοι ζητούν την «κεφαλή μας επί πίνακι» ,ότι ο θεσμός των Λαϊκών Δικαστηρίων εντός της Ελληνικής Επικράτειας  καταργήθηκε μετά από συντονισμένες ενέργειες του Ελληνικού Στρατού στον Γράμμο και στο Βίτσι τον Αύγουστο του 1949. Ο Δ.Σ.Θ. δεν πρόκειται να μετατραπεί σε «γκούλαγκ».
            Στις 15/02 ,κατά την επίσημη παρουσίαση της Κ.Ε.Δ. θα ανακοινωθούν τα ονόματα των συναδέλφων μας οι οποίοι στο εξής θα αποτελούν την Διοικούσα Επιτροπή της Παράταξης, τους νόμιμους εκπροσώπους αυτής και θα πράξουν ενώπιον των ποινικών και αστικών δικαστηρίων τα δέοντα ,προκειμένου να  μπει φραγμός στον οχετό των ύβρεων, των συκοφαντιών και των επιθέσεων που μέχρι στιγμής δεχόμαστε.
Τα δέοντα επίσης ευελπιστούμε ότι θα πράξουν και οι συνάδελφοί μας –μέλη του Δ.Σ.Θ. Τώρα δια της συμπαραστάσεώς τους και του χρόνου δια της ψήφου τους….


Θεσσαλονίκη, 08-02-2013

Γραφείο Τύπου
ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ
  ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
31-01-2013


Θέμα : Νέα «ΜΑΡΦΙΝ» ; ; ; Ποτέ και πουθενά !!!!!! ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

     

     Συνάδελφοι  αναρχοκομμουνιστικής δικηγορικής παράταξης είχαν την καλοσύνη να μας ... καλωσορίσουν με μία εμετική   ανακοίνωση-προκήρυξη-στοχοποίηση η οποία εμπεριέχει όλα τα χαρακτηριστικά  γνωρίσματα του χώρου τους: ψεύδη, ύβρεις, συκοφαντίες, απειλές, την κλασική δηλαδή συμπεριφορά τους, που συνδυάζει την γελοιότητα με το (κατά το κοινώς λεγόμενο) "νταβατζηλίκι". Μέσα στην παράκρουσή τους, έφτασαν μάλιστα στο σημείο να ζητήσουν και την ...διαγραφή μας από τον Δ.Σ.Θ!!!  
        Ας το πάρουν όμως απόφαση ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης δεν είναι ούτε Εξάρχεια ,ούτε τα αναρχοστέκια-γιάφκες των ομοϊδεατών τους τρομοκρατών. Ο Δ.Σ.Θ ανήκει σε όλους τους συναδέλφους -δικηγόρους Θεσσαλονίκης, ο Δ.Σ.Θ είναι το σπίτι μας και αν κάποιοι συνοδοιπόροι των δολοφόνων της ΜΑΡΦΙΝ έχουν πρόβλημα με αυτό, ας πάρουν  μεταγραφή σε κάποιο Δικηγορικό Σύλλογο της Βόρειας Κορέας ή της Κούβας!

Θεσσαλονίκη, 31-01-2013

Γραφείο Τύπου
ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
21-01-2013


Θέμα :  Ίδρυση Συνδικαλιστικής Παράταξης της Χρυσής Αυγής στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

    Δια του παρόντος σας ενημερώνουμε ότι με την από 19-01-2013 διακήρυξη την οποία συνημμένως σας αποστέλλουμε, ιδρύθηκε συνδικαλιστική παράταξη της Χρυσής Αυγής στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, με την επωνυμία «ΚΙΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ», αποτελούμενη από Δικηγόρους - μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και σκοπούς τους στην κάτωθι διακήρυξη αναφερόμενους.

Θεσσαλονίκη, 21-01-2013

                           Γραφείο Τύπου
  ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ 
ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ