Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Μακάριοι οἱ πεινῶντες καὶ διψῶντες τὴν δικαιοσύνην...




   «Οι χρυσαυγίτες αντίθετα από τις συνήθειες που επικρατούν, έχουν θεσπίσει μεταξύ τους μυστικούς κανόνες απ’ τους οποίους όσοι δεν παραβαίνουν τον νόμο βγαίνουν στο φως, ενώ όσοι τελούνται κατά τρόπο που αντιβαίνει στα ήθη μένουν κρυφοί. Η λεγόμενη αγάπη που τους ενώνει οφείλεται στον κοινό κίνδυνο που διατρέχουν και ο κίνδυνος ωθεί στην συντροφικότητα ισχυρότερα από κάθε όρκο. Όσα για τα πιστεύω τους έχουν βάρβαρη προέλευση. Σε αυτά που τους αρέσει να κάνουν και να διδάσκουν οι χρυσαυγίτες επιδίδονται κρυφά και όχι χωρίς λόγο, παρά για να αποφύγουν τα ισόβια που κρέμονται πάνω από τα κεφάλια τους. Δεν υπάρχει τίποτα σπουδαίο ή καινούριο στην ιδεολογία τους».


     Το παραπάνω κείμενο θα μπορούσε να είναι απόσπασμα από πόρισμα επίορκου εισαγγελέα για την Χρυσή Αυγή, ενός εντεταλμένου δημοσιογράφου κατά του Λαϊκού Συνδέσμου ή οποιουδήποτε θέλει με το στανιό να κατηγορήσει το νόμιμο πολιτικό κόμμα. 

     Επέλεξα αυτό το κείμενο για να έναν σαφή παραλληλισμό. Το ανωτέρω κείμενο δεν είναι του γράφοντα, αλλά ένα κείμενο του 178 μ.Χ., γραμμένο  από τον ελληνορωμαίο φιλόσοφο Κέλσο και έχει τίτλο Αληθής Λόγος. Το κείμενο γράφτηκε για να πολεμήσει τους Χριστιανούς και τους κατηγορεί με όλα τα ψεύδη που ανωτέρω αναφέρει και που κυκλοφορούσαν ευρέως την εποχή εκείνη.  Εγώ αντί για Χριστιανός έβαλα το Χρυσαυγίτης και αντί για θάνατος έβαλα τη λέξη ισόβια. Το έπραξα μόνον και μόνον για να καταδείξω την ομοιότητα. Παρόμοια κείμενα κατηγορούσαν τους Χριστιανούς για αιμομιξία, θυέστια δείπνα, οιδιπόδειες μίξεις, ανθρωποθυσίες και ανθρωποφαγία. Σήμερα το αντίστοιχό τους έχουν οι κατηγορίες για ποδόσφαιρο με κεφάλια Πακιστανών, τα βασανιστήρια αλλοδαπών, η ευγονική και η ευθανασία για τα άτομα με σωματική η ψυχική αναπηρία, τα κρυμμένα οπλοστάσια,η σφαγή αμνοεριφίων, η χρηματοδότηση εφοπλιστών, ο σκοπός της κατάλυσης του πολιτεύματος κ.α.


     Αποδεικνύεται περίτρανα με το παρόν ότι όπως κυνηγούσε το σύστημα της εποχής τους τους πρώτους Χριστιανούς με συκοφαντίες και ψεύδη, το ίδιο κάνει και σήμερα το καταστημένο. Και τότε το σύστημα κυνηγούσε του αθώους Χριστιανούς και σήμερα το σύστημα κυνηγάει τους αθώους Χρυσαυγίτες. Τότε όμως το σύστημα και η δικαιοσύνη κρατούσε τα προσχήματα καταδικάζοντάς τους όχι για τα παραπάνω αλλά γιατί δεν θυσίασαν στα είδωλα. Μία κατηγορία τουλάχιστον αληθινή για τα δεδομένα του κατεστημένου. Δεν τους φυλάκισαν για τις φήμες που κυκλοφορούσαν. Αποδεικνύοντας ότι η ρωμαϊκή δικαιοσύνη ήταν πιο δίκαιη από την σημερινή και ας πέρασαν 18 αιώνες. 


     Όπως η ιστορία απέδειξε και όλοι μας γνωρίζουν το ψεύδος των φημών που κυκλοφορούσαν εκείνη την εποχή, έτσι και σήμερα όλο και περισσότερο αντιλαμβάνονται τα ψεύδη που κυκλοφορεί το σύστημα, με κάθε μέσο και ιδίως διά του τύπου, κατά του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή. Σήμερα γνωρίζουμε τα ψεύδη κατά των Χριστιανών, σε πολύ πιο λίγο χρόνο θα καταφανούν και τα ψεύδη κατά των Χρυσαυγιτών. 


ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ! ΖΗΤΩ Η ΑΛΗΘΕΙΑ! 


Απόστολος Τζαρός 
(Δικηγόρος – Θεολόγος)