Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Αντισυνταγματικό “αντιρατσιστικό” νομοσχέδιο κατά των Ελλήνων και της ελευθερίας του λόγου

     Με αντισυνταγματικές και ύπουλες μεθοδεύσεις η μνημονιακή συγκυβέρνηση στρέφεται κατά των δικαιωμάτων των Ελλήνων, επιθυμώντας παράλληλα να βάλει τις βάσεις, ώστε να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.

     H χούντα Σαμαρά - Βενιζέλου προσπαθεί να φέρει προς ψήφιση το νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο θα τιμωρούνται με φυλάκιση έως τριών ετών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ όσοι υποκινούν δημόσια το ρατσιστικό μίσος και τη βία. Δηλαδή θα απαγορευτούν και τα στρατιωτικά εμβατήρια και τα τραγούδια που αναφέρονται στην Βόρειο Ήπειρο;

     Το νομοσχέδιο θα δίνει στον υπουργό Δικαιοσύνης(!) και όχι στο δικαστήριο(!) το δικαίωμα να επιβάλει πρόστιμο έως 100.000 ευρώ και αποκλεισμό από κρατικές επιδοτήσεις-επιχορηγήσεις στα πολιτικά κόμματα και γενικά στα νομικά πρόσωπα που διαπράττουν τα παραπάνω «εγκλήματα».

     Το Άρθρο 1 το νομοσχεδίου αναφέρει: «Όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή διά του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, παροτρύνει, προκαλεί ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή μίσος, κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, τον γενετήσιο προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών και  χρηματική ποινή πέντε έως είκοσι χιλιάδων (5.000 – 20.000) ευρώ.»

     Σημειώνουμε ότι η μνημονιακή συγκυβέρνηση είχε προσπαθήσει να περάσει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο όμως η Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής το έκρινε αντισυνταγματικό. Συγκεκριμένα στην έκθεση της Κ.Ε.Ν.Ε. ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η ποινικοποίηση της διαλαμβανομένης συμπεριφοράς με εκφορά ρατσιστικού και ξενοφοβικού λόγου με τη συγκεκριμένη και σε πολλά σημεία αόριστη διατύπωση του κειμένου του σχεδίου νόμου, σύμφωνα με όσα εκτίθενται πρέπει να θεωρηθεί ότι βρίσκεται εκτός του προστατευτικού πεδίου της συνταγματικής τάξης». Ακόμα, στις παρατηρήσεις της η ΚΕ.Ν.Ε. αποφάνθηκε ότι, πρέπει να υπάρξει αποσαφήνιση ορισμένων διατάξεων και εξειδίκευση εννοιών. «Υπάρχουν αόριστες έννοιες όπως π.χ. «παροτρύνει, προκαλεί ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή μίσος..», «κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση τη θρησκεία», οι οποίες πρέπει είτε με συγκεκριμένους χωριστούς ορισμούς ή στο ίδιο περιεχόμενο των διατάξεων να αποσαφηνισθούν και να εξειδικευθούν ή να αντικατασταθούν ώστε να μην ελλοχεύει κάθε φορά ο κίνδυνος να παρερμηνευτούν και να εφαρμοσθούν σε περιπτώσεις που δεν ήταν στους σκοπούς ούτε της Απόφασης ούτε του εσωτερικού νομοθέτη».

     Τέλος, η ΚΕ.Ν.Ε τόνισε την ανάγκη «ιδιαίτερης προσοχής η περίπτωση επιβολής κυρώσεων» σε ότι αφορά την ευθύνη νομικών προσώπων ή ενώσεων προσώπων. Το νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που θα φέρει στην βουλή η... Νέα Πασοκρατία περιλαμβάνει τις ίδιες ακριβώς έννοιες που έχουν κριθεί αντισυνταγματικές από την Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής τον περασμένο Μάιο.

ΠΗΓΗ: ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ