Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Συνεργασία: "Ο Χαρακτήρας του Γραικού 2014, του εκ παραδρομής επονομαζόμενου Έλληνα."


Ο Χαρακτήρας του Γραικού 2014, του εκ παραδρομής επονομαζόμενου Έλληνα.


Οι Σύγχρονοι «Έλληνες», αποδεικνύονται αναρμόδιοι να διαχειριστούν την άνω των 3.000 χρόνων ‘Ιερή κληρονομιά’ των Ελλήνων. Ευθύνες φέρουν όσοι δε μεταλαμπάδευσαν Παράδοση και Ιστορία στις νέες γενιές, αντ’ αυτού παρέδωσαν το Κοινοβούλιο σε Σοφιστές. Οι τελευταίοι κατηγορούν τους ψηφοφόρους για εγωπάθεια και πείθουν ότι η οικονομική, κοινωνική, επαγγελματική ‘αυτοκτονία’ με στόχο την Επιβίωση είναι προτιμότερη του Αγώνα και της Διεκδίκησης για Ελευθερία.

Διασκέδαση αλα Γραικικά 2014, εθισμοί και αποχαύνωση.



Ο Χρόνος Διασκέδασης αφιερώθηκε στο Ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο.. με ολίγον lifestyle και μερικές ‘μυτιές’ «talent» show... και για τον τριπλάσιο χρόνο «οι Σχολιαστές της Εφήμερης Ασημαντότητας», σύγχρονοι θίασοι Τσίρκου, ‘παρελαύνουν’ στη ‘Σπηλιά’/σαλόνι σας. Η τηλεθέαση ευθέως ανάλογη του αποπροσανατολισμού από τα αληθινά προβλήματα και την έλλειψη Ψυχαγωγίας.

Προβληματισμοί και Κοινωνικοί Αγώνες.

«Μα... δε παρεκκλίναμε από τα πραγματικά προβλήματα... μαχόμαστε καθημερινά για ‘ένα καλύτερο αύριο’…!!». Δυστυχώς υπήρξαμε πειθήνια όργανα ενός ‘ψηφοκλεπτικού’ συστήματος... Κάθε πρόβλημα είναι προμελετημένο έγκλημα, ενώ οι σύγχρονοι Νεάντερθαλ της Παλαιολιθικής Οικονομικοκοινωνικής Αντίληψης που ‘μάχονται’ στα πεζοδρόμια με ‘πέτρες και ρόπαλα’, όπως και οι «Αντιστασιακοί του καναπέ», είναι Η ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΑΝΑΜΕΝΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.
Οι ‘Δημιουργοί’ των προβλημάτων, έχουν λύσεις ‘αλα καρτ’, όμως πρώτα… πρέπει να ξεθυμάνει ο ‘λαουτζίκος’ !! Η σοφιστική ‘μανατζερίστικη’ λογική επιτάσσει, για μείωση 10% να ‘ψιθυριστούν’ «μειώσεις 20%» για να εκτονωθούν τα ‘κουτάβια και τα πρόβατα’, και κατόπιν «Δ-Ι-Α-Β-Ο-Υ-Λ-Ε-Υ-Σ-Η-Σ»  με τους Εκπροσώπους/βοσκούς «Σ-Υ-Ν-Δ-Ι-Κ-Α-ΛΗΣΤΕΣ» να ‘υποχωρήσουν’ στο 10%! Μεγάλες… Νίκες… για το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ… !!

Ανεργία, αβεβαιότητα, μετακινήσεις, σοσιαλισμός, νεοφιλελευθερισμός, παροχές, δάνεια, χρηματιστήριο, πτωχεύσεις, απεργίες, απολύσεις, συμβάσεις, διορισμοί, φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες!

 
«Χρόνιες παγίδες» μας κατέστησαν δια-ταξικά οφειλέτες. Πότε «ψίχουλα» στους ημέτερους οι «μεν», πότε οι «δε». Ξεφτιλίζονται άλλοτε οι συνταξιούχοι και άλλοτε οι αγρότες, … ποτέ! οι κυβερνητικοί! Μαχαιριές με μέτρο... όχι λόγω ισορροπημένης διακυβέρνησης αλλά λόγω τεχνητής εξαπάτησης. Αλλά και ‘ακρωτηριασμοί’ όπως το Χρηματιστήριο του Σημίτη και ΣΙΑ, και τα Ολυμπιακά Έργα = Τελετές Θυσίας του Οράματος και της Αξιοπρέπειας μας και παράλληλα αποπληρωμή ‘30 αργύριων’ στους ημέτερους για «βίλες» στα ‘ξερονήσια’ μας !!  Η κάλπη ανακηρύσσει νικήτρια τη τεχνική της «φθίνουσας κλίμακας», δηλ. ΟΧΙ ΟΛΑ ΜΟΝΟΜΙΑΣ, σε μια δεκαετία ο λαός δέχεται και τα πιο απαράδεκτα μέτρα!! Και ‘δόντια αφαιρούν’, αρκεί να μη γίνει αιφνίδια και βίαια.

Μοιρολατρία, συναίνεση και αναβλητικότητα.

Το ‘Όλα θα πάνε καλύτερα ΑΥΡΙΟ…’, είναι η αυθυποβαλλόμενη ‘πρόταση-απάτη’ του αιώνα! Το Αύριο μονίμως χειρότερο, αφού το διαχειρίζονται ‘μάνατζερ’ με κοινή ‘ατζέντα’! Οι ΣΟΦΙΣΤΕΣ είναι ψευδό-πολιτικοί, μάνατζερ ανθελληνικών λόμπι, αντίθετων συμφερόντων από εκείνα των Ελλήνων πολιτών. Η πονηρή υποχώρηση των Σοφιστών σε ‘κρίσιμα θέματα’, ‘ενημερώνει’ σήμερα ότι αύριο έρχονται σκληρότερα μέτρα. Η νοοτροπία του «ωχ αδερφέ, ποιος ζει ποιος πεθαίνει…» ισοπεδώνει τα συμφέροντα των Ελλήνων. «Είχαμε συμφωνήσει» στη μελλοντική θυσία θα λέγανε αν εκλέγονταν, «καμένη γη» αν εκλέγονταν οι άλλοι. Ανανέωση εντολής ή αλλαγή κυβέρνησης, δηλ. ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ ή πλέον ΕΛΙΑ/ΠΑΣΟΚ/ΝΔ ή αύριο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΛΙΑ ή ΣΥΡΙΖΑ/ΕΛΙΑ/ΝΔ ... Η «ΑΤΖΕΝΤΑ» μετονομάζεται σε «Μανωλιός», ‘βάζει τα ρούχα του αλλιώς’, και εκτελείται κατά γράμμα! Η αναβλητικότητα του ψηφοφόρου για ΨΗΦΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, δεν αναχαιτίζει την ασυδοσία και μειοδοσία των ‘μάνατζερ των διεθνών τοκογλύφων’!

Παλιμπαιδισμός, ανευθυνότητα και ευθυνοφοβία!

Οι «καρχαρίες» της ελληνικής «θάλασσας» αξιών (ακίνητη και κινητή περιουσία), παίζουν με τη ρευστότητα και την πρόσκαιρη αναβίωση ‘ελευθεριότητας’ της εφηβικής σας ηλικίας, και σας οδηγούν σε συμβάσεις «ομηρίας» και «δουλοποίησης»! Σας ‘παχαίνουν’ σήμερα, σας ‘τρώνε’ αύριο, «Φωσκόλειο» σενάριο Οικονομίας! Πολίτες-καταναλωτές και νέοι επενδυτές με ανώριμη συμπεριφορά και διάγνωση ευθυνοφοβικής αντιμετώπισης των καθημερινών προκλήσεων. Οι 40άρηδες λειτουργούν ως 25άρηδες!! Σας μπερδεύουν, κολακεύουν, «υποστηρίζουν» οι ‘θεσμικοί λωποδύτες’, σας ταΐζουν «καρότα» και λειτουργούν ως «μέντορες και προστάτες» σας!! ΟΧΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ‘ΓΙΑ’ ΕΣΑΣ !! ΕΣΕΙΣ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΜΕ ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ. Η πλειονότητα των ‘σκόπιμα ενήμερων’ περί νόμων και διαδικασιών, αποσκοπούν στην απομύζηση του κράτους! Ιδιωτικοί φορείς και ‘κοινωνικές’ ομάδες κυρίευσαν τους θεσμούς και εξυπηρετούν αποκλειστικά τις ανάγκες τους!! ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ... επιπλέον με τόκο, φόρο, χαράτσια και με φόβητρο ποινές κατάσχεσης, φυλάκισης έως και την αυτοκτονία… !! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ με την ΕΥΘΥΝΟΦΟΒΙΑ και τον ΠΑΛΙΜΠΑΙΔΙΣΜΟ ! ΠΟΙΟΙ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΟΥ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ !! 1% - 2%, οι υπόλοιποι εμπιστεύτηκαν «μπαμπά και μαμά», τα ‘ΜπΜπΕ’ !!!

Συναισθηματισμος και παραλογισμος.

Η κριτική ικανότητα μειωμένη, ευνουχισμένη, ποδηγετημένη… και εξασφαλίζουσα το απυρόβλητο των κρυμμένων στις σκιές!! Εσείς ακούτε και βλέπετε, ‘αυτοί’ ‘κριτικάρουν’ για λογαριασμό σας !! Κλαίτε, στεναχωριέστε, αναστατώνεστε βάσει μουσικής υπόκρουσης των ρεπορτάζ, επί της ουσίας αδικαιολόγητα και όχι για καταστάσεις που προβληματίζουν τους ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ τω πνεύματι Ανθρώπους! Οι Σοφιστές σας ‘τυλίγουν’ με ‘παιδικά χρόνια’, ‘κοινούς αγώνες’, ‘μαύρο μέλλον’ και συγχρόνως σκάβουν το λάκκο σας, ετοιμάζοντας λαμπερό μέλλον για ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΦΙΑ ΤΟΥΣ !! ΕΣΕΙΣ ούτε ιδέα έχετε από οικονομικά, κοινωνικά και νομικά επιχειρήματα, ούτε απαίτηση για λογικές απαντήσεις. ΑΥΤΟΙ λένε ‘…πιστέψτε, εμπιστευτείτε, δώστε ευκαιρία…’ και την επόμενη μέρα η κάλπη αποδεικνύει ότι είσαστε αφελείς!! Πρώτη φορά πήραν μια μικρή γεύση από τους ‘χρυσούς άσους’ που ‘έχει στο μανίκι του’ ο Ελληνικός λαός, αλλά και πάλι μικρή…! Εισπράξτε μια τελευταία απογοήτευση και πλέον δείξτε την οριστική απαίτηση εξοβελισμού των μάνατζερ από τη ζωή της χώρας μας!!

Αγνωστικισμός, «επιχειρηματικότητα της αρπαχτής» και δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία.

Η ΠΑΙΔΕΙΑ συνώνυμο ανήθικων κομματικών υποχρεώσεων, και τσιφλίκι κακοποιών στοιχείων. Ανεπρόκοποι αιώνιοι «φοιτητές», οι οποίοι τραμπουκίζουν και εκμαυλίζουν τη μετά-εφηβική ωρίμανση της αντίληψης περί επιστημοσύνης και επαγγελματισμού. Αλλοιώνουν την περαιτέρω σύνδεση των παραπάνω με «την, υπό δημιουργία, συνείδηση του ενεργού πολίτη» και με την άσκηση των πολιτικών δικαιωμάτων και των συνεπαγομένων υποχρεώσεων, μετατοπίζοντας το κέντρο βάρους του γνώμονα από την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ στην ΕΠΙΒΙΩΣΗ. Τεχνολογία αιχμής, χωρίς εκπαίδευση στο Εξωτερικό, MADE IN GREECE δε θα δούμε στον αιώνα τον άπαντα. Τα Πανεπιστήμια παράγουν υπαλλήλους, με εξαιρέσεις προσκυνημένων στα ‘συστήματα’!! Οι Γιατροί και Δικηγόροι «προωθητές» Φαρμακευτικών και Εταιρικών συμφερόντων και οι Σχολές εκπαιδευτές ‘δικτυωτών’ «των δικών τους παιδιών» !! Ποιος, σε ένα αποδεδειγμένα αποτυχημένο σύστημα, καθοδηγεί τις Ριζοσπαστικές αλλαγές, προς ποια κατεύθυνση !;! Έχουν αντίκρισμα τα Πτυχία; Οι Σχολές, τα Υπουργεία και η Κοινωνία συνεργάζονται (;) και προγραμματίζουν απασχόληση με Όραμα το αύριο; Το μόνο αύριο είναι το υπουργικό «αύριο θα ασχοληθούμε με το θέμα» ... γιατί ΣΗΜΕΡΑ έχουν αποστολή!... οι παραπλανεμένοι στη «σφαγή», ξεπούλημα Ελλάδας και Αφρικανικούς μισθούς. ΑΥΡΙΟ τα διεθνή συνάφια τους θα έχουν δούλους-επιστήμονες στη μεταλλαγμένη ‘χιμαιρική εταιρεία’ τους, τη «Νέα Ελλάδα» της μηδενικής ελευθερίας !! Οι «φταίχτες» αποκλειστικά εμείς όλοι !!

Η Δικτατορία της Μετριότητας.

Όποιο τομέα αναλύσουμε, εκτός μηχανισμών ιδιωτικών συμφερόντων (ανδρωμένων από ασύδοτη χρηματοδότηση Δημοσίου), είναι σκόπιμα σε νηπιακή μορφή…, αλλά «το ψάρι βρωμάει από…» τους βουλευτές και Υπουργούς που επιλέξαμε !! Τυχαίο… 192 ‘αλεξιπτωτιστές’ βουλευτές και Υπουργοί, δεν δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους ;!; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ !!
Το πρότυπο του επιλέξιμου στα ΜΜΕ το επιλέγουν η κα Αννίτα, ο κος Θέμος, και δεκάδες μεσημεριανές εκπομπές και ‘διαγωνισμοί’ ταλέντων. Συνέπεια είναι οι ακατάλληλοι για τη δουλειά ηθοποιοί, δημοσιογράφοι, αθλητές Ευρώ- και βουλευτές! Ό,τι πιο ανόητο, φθηνό και ακαλλιέργητο έχει πρόσβαση στην «καθεστωτική γενιά δημοσιογραφίσκων», αφομοιώσιμο υπό το πέπλο του νέου «cool»! και ‘οφείλετε’! να σας αρέσει γιατί ποιότητα «ουκ αν λάβοις…»

Ενοχικότητα και χαμηλή αυτοπεποίθηση.

«Όλοι μαζί τα φάγαμε !», «Δεν ψηφίζετε σωστά!», «Ο λαός έχει τους ηγέτες που του αναλογούν!»  Το άτομο αντί εξέγερσης εναντίον του οικονομικού συστήματος, ταπεινώνεται και αυτο-ενοχοποιείται, κατάσταση που περιέχει τα σπέρματα της νευρικής κατάπτωσης, με αποτέλεσμα την αποχή από οποιαδήποτε δράση. Έτσι γλιτώνουν οι «Εφιάλτες» την επανάσταση! Πρώτη φορά σε 40 χρόνια, ενοχλείται το κατεστημένο, λόγω ανάπτυξης Εθνικιστικής δυναμικής ενυπαρχούσης σε κάθε Έλληνα πολίτη, αλλά εγκλωβισμένης λόγω παλαιότερων παρεμβάσεων Ξένων Δυνάμεων. Δημιούργησαν ενοχοποιητικές ψεύδο-εντυπώσεις περί Πατριωτισμού, Συντηρητισμού και Καπιταλισμού, δίνοντας άλλοθι σε δυνάστες του «Αριστερού» πνεύματος (όπως αυτοπροσδιορίζονται … ;!;). Εκφραστές του Ενοχικού Συνδρόμου της Μεταπολιτευτικής Ελλάδος και Κάπηλοι της Ελληνικής Εθνικής Ελεύθερης Σκέψης… επιτέλους ξεσκεπάστηκαν! Το Ελληνικό Κοινωνικό κράτος οφείλει να είναι πρωτίστως βαθιά Πατριωτικό, φροντίζει τους πολίτες του, ξεκινώντας από τα βρέφη και την Παιδεία τους έως τους ηλικιωμένους πολίτες του και την Υγεία τους… προστάτης της Ελευθερίας με όρια, Κοινωνικά και Οικονομικά! Η Αριστερή και η Φιλελεύθερη ασυδοσία, και κυρίως ο Εθνομηδενισμός, δημιουργούν «υπόγειες διαδρομές» ασύμβατες με την πραγματική Ελλάδα της Επιστήμης και της Άμεσης Δημοκρατίας !! Στο «κουτί της Πανδώρας» υπάρχει και η ελπίδα,… ότι ‘η Αυγή θα έρθει και θα νικήσει το Σκοτάδι’.

Αδυναμία αυτογνωσίας, σύνδρομο υποταγής.

Μη γνωρίζοντας τις ικανότητές σου, υπερβάλλεις ή μειοδοτείς εις βάρος του εαυτού σου. Μη γνωρίζοντας την Ιστορία σου, αναγκάζεσαι να την ξαναζήσεις. Τα «Συμφέροντα» γνωρίζοντας τους κανόνες της καθημερινής ανθρώπινης συνδιαλλαγής μπορούν να ξεσκεπάσουν το ‘εικονικό’ ή να το χρησιμοποιήσουν. Λόγω της Νευροβιολογίας και της εφαρμοσμένης Ψυχολογίας, το «Σύστημα» έφτασε σε μια εξελιγμένη γνώση του ανθρώπινου όντος και δυστυχώς το κοινό και ο όχλος βρίσκονται στα χέρια μιας σκοτεινής ελίτ, η οποία εκμεταλλεύεται πολύ εύκολα την άγνοιά τους ή μάλλον την ύπνωσή τους.


Ο ρόλος του Αφυπνιστή είναι το διακύβευμα των τελευταίων χρόνων και γι’ αυτόν το ρόλο προτάθηκε η Χρυσή Αυγή και αυτόν το ρόλο της δίνουν καθημερινά οι Έλληνες πολίτες.  

                                                                                                                               

 «ΔΙΟΓΕΝΗΣ»