Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015

Καταδικάστηκαν «Έθνος» και «Ελεύθερος Τύπος» για συκοφαντική δυσφήμιση του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής

Θα ακολουθήσει Δελτίο Τύπου με το σκεπτικό της απόφασης από τον δικηγόρο του κ. Ν. Μιχαλολιάκου και της κας Ελένης Ζαρούλια, Νίκου Αντωνιάδη.
Μετά την πτώση της παράγκας Σαμαρά - Μπάμπη, η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει αφεθεί ελεύθερη να λαμβάνει δίκαιες αποφάσεις, χωρίς υπόγειες πολιτικές παρεμβάσεις.

Το Πρωτοδικείο Αθηνών καταδίκασε τις εφημερίδες «Έθνος» και «Τύπος της Κυριακής» για την προσβολή της προσωπικότητας του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νικολάου Μιχαλολιάκου και της βουλευτού Ελένης Ζαρούλια.
Οι συκοφάντες καλούνται πρωτόδικα να καταβάλλουν ως αποζημίωση το ποσό των 5.000 και 7.000 ευρώ αντίστοιχα, καθώς επίσης και να δημοσιεύσουν περίληψη της καταδικαστικής απόφασης.
Το Δικαστήριο έκρινε ότι τα δύο επίμαχα άρθρα ήταν συκοφαντικά και δυσφημιστικά με σκοπό να βλάψουν την τιμή, την υπόληψη και την εν γένει προσωπικότητα των εναγόντων ως ανθρώπων και ως βουλευτών. Σημειώστε ότι οι εν λόγω αποφάσεις αφορούν δημοσιεύματα του Δεκεμβρίου 2012 και του Φεβρουαρίου 2013.
Εκκρεμεί ακόμα μεγάλος αριθμός μηνύσεων και αγωγών στελεχών της Χρυσής Αυγής κατά των καθ’ έξιν συκοφαντών του Κινήματός μας.

ΠΗΓΗ:  ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ