Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Εκδήλωση Κ.Ε.Δ της 21ης Μαρτίου με θέμα την ΑΟΖ



Με μεγάλη επιτυχία και με την παρουσία δεκάδων φίλων της Κίνησης Εθνικιστών Δικηγόρων πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαρτίου στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης της Χρυσής Αυγής η εκδήλωση της Κ.Ε.Δ  με θέμα : «Ελληνική ΑΟΖ:Η  νομική διάσταση του θέματος βάσει του διεθνούς δικαίου».
Οι κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης, δικηγόροι Αθανάσιος Χατζηβασιλείου και Απόστολος Τζαρός, ανέπτυξαν με λεπτομέρεια αλλά και με απλά λόγια βασικές πτυχές και παραμέτρους του θέματος, δίνοντας έμφαση στην επεξήγηση όρων όπως «χωρικά ύδατα», «αιγιαλίτιδα ζώνη», «υφαλοκρηπίδα», «Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη» .Αναφέρθηκαν εκτενώς στο νομικό πλαίσιο που διέπει τους ως άνω όρους βάσει του διεθνούς δικαίου, και παρέθεσαν τα νομικά επιχειρήματα τα οποία   επικαλείται η χώρα μας σχετικά με την ΑΟΖ .Τόνισαν όμως ότι μόνο η άμεση ανακήρυξη της ΑΟΖ και ταυτόχρονα η αποφασιστική και η χωρίς ίχνος ενδοτικότητας και δισταγμού άσκηση εκ μέρους του Ελληνικού Κράτους όλων των δικαιωμάτων του που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και από το δίκαιο της θάλασσας ,θα μπορούσε να κατοχυρώσει και  να διασφαλίσει τα Εθνικά μας συμφέροντα.     

 Μετά από τις αρχικές τοποθετήσεις των ομιλητών ακολούθησε διάλογος με τους παρευρισκόμενους, αρκετοί από τους οποίους τοποθετήθηκαν επί του θέματος.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο εκπρόσωπος της Τ.Ο Θεσσαλονίκης της Χρυσής Αυγής  ,συναγωνιστής Φώτης Γραικός και συντόνισε ο  δικηγόρος Γιώργος Χασιώτης. Παρέστη και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Χρυσής Αυγής και υπεύθυνος της Περιφερειακής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας ,συναγωνιστής Μιχάλης Τσακίρης.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης και όπως είθισται στις εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής ,οι παρευρισκόμενοι έψαλλαν σε στάση προσοχής τον Εθνικό μας Ύμνο.


  • Τα πλήρη κείμενα των ομιλιών πρόκειται σύντομα να δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα μας 
  • Επρόκειτο για την μαζικότερη μέχρι στιγμής εκδήλωση της Κ.Ε.Δ.Οφείλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας,όχι μόνο στους  δεκάδες συναδέλφους και στους φίλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους,αλλά και στους συναγωνιστές της Τ.Ο Θεσσαλονίκης,οι οποίοι,φιλοξενώντας την εκδήλωση στα γραφεία τους ,συνέβαλαν τα μέγιστα στην επιτυχία της.
Εκ του Γραφείου Τύπου της Κίνησης Εθνικιστών Δικηγόρων Θεσσαλονίκης