Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Η ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟ.ΠΟ.ΤΖΗ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ



Η ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟ.ΠΟ.ΤΖΗ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ


          Γνωστά σε όλους είναι τα γεγονότα της Μανωλάδας Ηλείας. Καταδικάστηκαν από όλη την βεντάλια της πολιτικής. Καταδικάστηκαν και από εμάς ως δικηγόρων και ως χρυσαυγιτών. Η κατάσταση στην Μανωλάδα ήταν γνωστή, όχι μόνον στην ευρύτερη περιοχή αλλά και στην Ελλάδα ολόκληρη από παλαιότερες δημοσιογραφικές αναφορές. Ως εκ τούτου ήταν γνωστή και στην κρατική μηχανή. Και τι έγινε; Ούτε το Ι.Κ.Α., ούτε η αστυνομία, ούτε κάποιος άλλος κρατικός φορέας έπραξε αυτό το οποίο του έχει αναθέσει η κοινωνία να πράττει. 

                      Όμως ούτε το υπουργείο δημόσιας τάξης και προστασίας του πολίτη στα υψηλά κλιμάκια έπραξε κάτι. Πως βρέθηκαν εκεί οι λαθρομετανάστες; Πόσα χρόνια εργάζοταν; Ποιος υπέθαλπε τα αφεντικά τους; Θα ξεκινήσουν καμία πειθαρχική δίωξη επίορκων υπαλλήλων; ΟΧΙ. Διότι για να έχει κάποιος το ηθικό ανάστημα να κατηγορήσει έναν υφιστάμενο για παράβαση καθήκοντος και πλημμέλεια στην εκτέλεσή του, οφείλει να έχει δράσει και ο ίδιος επαρκώς και νομίμως. Όμως τι να πει ο ανεπαρκής υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. Ανεπαρκής και στον τομέα της σύλληψης της πραγματικότητας και της λογικής. Δημιούργησε τα κέντρα κράτησης μεταναστών. Και μετά τί;                

Όταν δεν μπορείς να απαντήσεις στο απλό αυτό ερώτημα τίθεται θέμα ικανοτήτων, δυνατοτήτων και επάρκειας στην εκτέλεση των καθηκόντων ενός υπουργού. Κάθε μέρα εισβάλλουν (παράνομα βεβαίως) περίπου 300 αλλοδαποί. Πόσα κέντρα θα κάνει το δημόσιο να τους θρέφει δωρεάν και μέχρι πότε. Δεν μας είπαν ποτέ οι αρμόδιοι το χρονικό ορίζοντα του φαεινούς σχεδίου τους. Λοιπόν ο χρονικός ορίζοντας του σχεδίου τους ήταν ο εξής. Για κέντρα κράτησης μεταναστών έγινε λόγος πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2012 όταν φαίνοταν ότι η Χρυσή Αυγή μπαίνει στη Βουλή. 

Επειδή δε οι πολιτικοί που μας κατήντησαν όπως μας κατήντησαν, το πιο μακροπρόθεσμο σχέδιο που μπορούν να κάνουν είναι μέχρι της επόμενες εκλογές. Και σε αυτόν τον τομέα ακολούθησαν την ίδια μακροπρόθεσμη πολιτική. Έκαναν ένα κέντρο άρον – άρον πριν τις εκλογές του περασμένου Μαϊου, φώναξαν και κάμερες να δείξουν ότι κάτι γίνεται, διά το θεαθήναι και μόνον. Έκαναν και μερικά ακόμα το καλοκαίρι να δείξουμε ότι κάτι κάνουμε, με αφορμή τον Ξένιο Δία και τέλος. Τα κέντρα γεμίσαν και δόθηκε άτυπη εντολή στους αστυνομικούς να μην συλλαμβάνουν αλλοδαπούς πλην των Αλβανών. Τους Αλβανούς να τους συλλαμβάνουν διότι έχουμε κοινά σύνορα με την Αλβανία και στους στέλνουμε πίσω  με λεωφορεία. Εάν οι απελαυνόμενοι δεν είναι περισσότεροι από τους εισερχόμενους τότε δεν μπορεί ποτέ να λυθεί το πρόβλημα. Αυτό δεν το κατανοεί η ευφυϊα των επαϊόντων. Αλλά τι λέμε τώρα, εδώ υπάρχουν αρμόδιοι, των βορείων προαστείων βέβαια, που δεν θεωρούν την κατάσταση πρόβλημα. Δεν θεωρούν πρόβλημα ότι το 67% των φυλακισμένων στις ελληνικές φυλακές είναι αλλοδαποί. Δεν θεωρούν πρόβλημα ότι δολοφονείται ένας έλληνας κάθε εβδομάδα από αλλοδαπούς.

Και ερχόμαστε στην Μανωλάδα. Ο ΠΡΟ.ΠΟ.τζής υπουργός μετά το γεγονός έτρεξε ως φτερωτός υπουργός να κάνει βόλτα στην περιοχή. Με βόλτες τα προβλήματα δεν λύνονται. Έτρεξε πίσω από τα φουστάνια της αριστεράς και της προόδου. Έγινε μία εγκληματική ενέργεια, επιλήφθηκε η αστυνομία της περιοχής και τέλος. Προς τι αυτός ο παροξυσμός; Προς τι η παροχή άδειας παραμονής στους εισβολείς. Να τους περιθάλψουν, με έξοδα αυτών που τους προσέλαβαν και αυτών που τους τραυμάτισαν και να τους απελάσουν.  

Η δουλική και κακομοίρικη συμπεριφορά του ΠΡΟ.ΠΟ.τζή μου θυμίζει μία άλλη δουλική και υποτιμητική για το ελληνικό κράτους συμπεριφορά την οποία θα αναφέρω γιατί δεν την γνωρίζει ο πολύς κόσμος. Στα γεγονότα της «Υπατίας» ο γενικός γραμματέας του υπουργείου υγείας κύριος Πολύζος, σκυμμένος προς τους εισβολείς με ανοιχτή την παλάμη του την οποία ακουμπούσε στο στήθος τους τους έλεγε: «ό,τι πρόβλημα έχετε είμαστε εδώ». Υπήρξε ποτέ παρόμοια συμπεριφορά σε Έλληνα πολίτη; Τέτοια δουλικότητα και υποτέλεια δείχνει το πολιτικό κατεστημένο στους εισβολείς. Το ευχαριστώ των εισβολέων ήρθε με το τραγικό γεγονός της Πάρου. 

Υποτίθεται ότι ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ., όπως και κάθε υπουργός έχει έναν θεσμικό ρόλο. Πήγε ποτέ ο κάποιος υπουργός να επισκευφθεί κάποιον Έλληνα πολίτη θύμα της εγκληματικότητας των εισβολέων ή και των «νόμιμων» αλλοδαπών; Τι συμβολίζει με την πράξη του αυτή ο υπουργός; Ένα πράγμα. Έλληνα δεν θα σου δώσω ποτέ σημασία! Δεν πήγε ποτέ ο εκάστοτε υπουργός να επισκεφθεί κάποιο θύμα εγκληματικής ενέργειας αλλοδαπού ούτε θα το κάνει. Αν το κάνει όμως να πλύνει καλά τα χέρια του από το αίμα των αθώων ελλήνων θυμάτων εισβολέων θυτών που αχνίζουν στα χέρια του, λόγω της αναποτελεσματικής πολιτικής του, αυτού και του υπόλοιπου πολιτικού κατεστημένου.


Απόστολος Τζαρός,
Δικηγόρος-Θεολόγος,μέλος Κ.Ε.Δ