Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΓΙΟΖΙΠ ΜΠΡΟΖ – ΤΙΤΟ

TITO
   Ένα προσφάτως αποχαρακτηρισθέν έγγραφο της ΣΙΑ, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην ιστοσελίδα της (έχει και η ΣΙΑ ιστοσελίδα, αν τι νομίζατε…), υποστηρίζει πως ο «Ο Γιοζίπ Μπροζ Τίτο δεν είχε γιουγκοσλαβική καταγωγή». Αυτό προέκυψε από μια ανάλυση της φωνής του Τίτο, σε ομιλία που είχε πραγματοποιήσει το 1977.
    Σύμφωνα, λοιπόν, με το έγγραφο, η ξενική προφορά στον τρόπο με τον οποίο μιλούσε τη μητρική του σερβο-κροατική σημαίνει πως, στην πραγματικότητα, η μητρική του -ή τουλάχιστον αυτή που μπορεί να θεωρηθεί πως είναι κοντύτερα στη μητρική του- ήταν είτε τα ρωσικά είτε τα πολωνικά. Έτσι, τα… ξεφτέρια της ΣΙΑ συμπεραίνουν πως «δεν ήταν μετά βεβαιότητας Γιουγκοσλάβος» και πως «θα ήταν λογικό να υποθέσει κάποιος ότι ο Τίτο ήταν είτε Ρώσος είτε Πολωνός».
    Μάλλον κάποιον κορόιδευαν οι πράκτορες, διότι είναι παγκοίνως γνωστό ότι ο Τίτο δεν ήταν ούτε Σέρβος, ούτε Κροάτης (κι ας έτυχε να γεννηθεί στην Κροατία), ούτε Σλοβένος, ούτε Πολωνός, ούτε βεβαίως Ρώσσος, ήταν εβραίος! Προφανώς, από την οικογένεια θα έμαθε τα «γίντις» κι όταν μεγάλωσε έμαθε και τα σερβο-κροατικά, ως ξένη γλώσσα…