Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Στόχος τους είσαι Εσύ!


Ο Στόχος τους είσαι Εσύ!



      Για περισσότερο από μια εβδομάδα, ζούμε μια λυσσαλέα και πολυδιάστατη επίθεση εναντίον του Κινήματός μας. Η κρίση η οποία έχει προκύψει, φαίνεται πως έχει δυο κατευθύνσεις, μα ένα σκοπό. Η πρώτη, είναι μια καθαρά επιχειρησιακού χαρακτήρα επίθεση εναντίον της Χρυσής Αυγής. Με εφόδους σε κατά τόπους γραφεία, έρευνες σε οικίες με επιεικώς απαράδεκτες δικαιολογίες, δεκάδες προσαγωγές. Στοχευμένες επιθέσεις από παρακρατικούς και πολιτικούς μας αντιπάλους, εναντίον διαφόρων μελών, υποστηρικτών και φίλων, αλλά ακόμα κι σε άσχετους. Όλα αυτά τέλος πάντων, που μαθαίνουμε και βλέπουμε να συμβαίνουν σε διάφορους Συναγωνιστές.
 
       Η δεύτερη, έχει επικοινωνιακό χαρακτήρα με αιχμή του δόρατος, τα ΜΜΕ. Που με τη σειρά τους, δείχνουν να πιστεύουν ότι με την επίθεση λάσπης, με αφορμή το περιστατικό στην Αμφιάλη, θα καταφέρουν να αντιστρέψουν το ρεύμα υπέρ της Χρυσής Αυγής. Και για να το κάνουν αυτό, επιστρατεύουν τόσο τις φήμες και τις συκοφαντίες που έχουν χρησιμοποιηθεί συνολικά, μέχρι σήμερα, εναντίον των Εθνικιστών. Όσο και καλλιεργώντας την πεποίθηση πως ακόμα και ο πιο ευκαιριακός, ο πιο αδιάφορος ψηφοφόρος, έχει μερίδιο ευθύνης για όσα του καταλογίζονται.
 
      Όπως αναφέρεται όμως στην αρχή, αυτό το εχθρικό περιβάλλον που έχει προκύψει, από κοινού με τα όποια ενοχικά ή φοβικά συμπλέγματα προσπαθούν να εμβολιάσουν στους πάντες, έχουν ένα μόνο στόχο. Κι αυτός είσαι εσύ, Συναγωνιστή. Το στόχαστρό τους μάλιστα, δεν σκιάζει μόνον τη φυσική σου ύπαρξη –αν αυτό έχεις συμπεράνει. Κάθε άλλο, εφόσον είναι φανερό πως πάνω στην κατηγορία που σου απευθύνουν, έχουν προσδέσει και… τη «σωτηρία» σου. Ο στόχος τους, βρίσκεται στο νου και τη συνείδησή σου. Κι η όλη εχθρική δραστηριότητα, αποσκοπεί ευθέως στο να υπομείνεις στωικά τη λοβοτομή σου. Μάλιστα, σου προτείνουν δίχως καμία ντροπή, να την αποδεχθείς εθελοντικά! Ας μην σου φαίνονται περίεργα, όσα γράφονται σε αυτό το κείμενο. Στην εικόνα του αποδιοπομπαίου τράγου που έχουν φτιάξει για το Κίνημά μας, δεν βρίσκεται στο επίκεντρο, ο Λαϊκός Σύνδεσμος, ως κόμμα. Δεν είναι τόσο απλοϊκές οι προθέσεις και τόσο ρηχές οι επιδιώξεις τους. Η Χρυσή Αυγή, έτσι κι αλλιώς, βρίσκεται στο πυρ το εξώτερο, ως το “κακοποιό δαιμόνιο”, το οποίο συνταράσσει το πολιτικό και κοινωνικό καθεστώς που καταδυναστεύει τη χώρα. Όχι, περισσότερο, αφορά εσένα και τον κάθε σκεπτόμενο συμπατριώτη μας, που αποφάσισε σε κάποια –έστω- στιγμή της ζωής του, να αντιδράσει. Τοποθετούν μάλιστα με περιφρόνηση, στα επιμέρους της υπόθεσης αυτής, το ενδεχόμενο είτε η αντίδρασή του ήταν σπασμωδική, ψηφίζοντας τον Λαϊκό Σύνδεσμο· είτε πιο συνειδητή, οπότε και τον στηρίζει ανοιχτά και τον ακολουθεί. Γι’ αυτούς, από τη στιγμή που κάποιος αποδέχθηκε τη Χρυσή Αυγή, έστω και μόνο κατά τη βόλτα του μέχρι την κάλπη, είναι το ίδιο και το αυτό. Δεν απευθύνονται εξάλλου σε κάποιον τυχαίο, οι χαρακτηρισμοί που δίνουν και παίρνουν, στα ΜΜΕ της διαπλοκής από τους ινστρούχτορες της κοινής γνώμης. «Αγράμματοι», «ανόητοι», «αντιδραστικοί», «χαμηλού κοινωνικού υποβάθρου», «ελαφρόμυαλοι», «παρασυρμένοι», «εύκολα πεπεισμένοι», «γραφικοί», «αστείοι», «απελπισμένοι», «αξιοπεριφρόνητοι», «απογοητευμένοι», «κακόμοιροι», «νοσταλγοί του παρελθόντος», «απολίτικοι», «τραμπούκοι», «θιασώτες κάθε είδους βίας», «κακόβουλοι», «χαιρέκακοι» κι άλλα μύρια όσα έχουν ακουστεί, γραφεί και ειπωθεί, με αυτό τον σκοπό. Είναι τόσο αναίσχυντοι που τα επαναλαμβάνουν, επομένως μην παριστάνεις πως δεν τα καταλαβαίνεις.
 
      Οφείλεις, να αντιδράσεις κι όχι να κλείσεις τα αυτιά και τα μάτια σου. Να υποστηρίξεις τις μέχρι τώρα σοβαρές επιλογές σου. Να κάνεις μια ανασκόπηση, εφόσον τόσο πιέζεσαι, σε όσα έχεις ζήσει ενάμιση χρόνο τώρα και κατόπιν, να ατσαλώσεις τη θέλησή σου. Αφού επέλεξαν να σε θεωρήσουν σαν το υποκείμενο του όποιου αναθέματός τους, μην τους κάνεις τη χάρη. Έχεις να χάσεις πολλά, μιας και το έπαθλο, είναι η συνείδησή σου. Πρέπει να καταλάβεις, πως άπαξ κι κάνεις ένα βήμα πίσω, μετά σε περιμένει μόνο ο κατήφορος. Ήταν η πρώτη φορά, που επέλεξες ελεύθερα και ξέγνοιασες στη συνέχεια, γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο. Εφόσον λοιπόν αντιλαμβάνεσαι πως αυτή η περίοδος της ξεγνοιασιάς ήρθε στο τέλος της, μην μένεις νωχελικός, δείχνοντας πως θα σκύψεις περισσότερο το κεφάλι. Η υπερηφάνεια, είναι κάτι που κερδίζεται και που οφείλεις να υπερασπιστείς, αν δεν θες να την χάσεις.

       Σε αυτή την κατάσταση, πρέπει επίσης να καταδειχθούν κι οι διάφοροι ατραποί, που είναι τα πιο γεννήματα των πιο ύπουλων μεθοδεύσεων του ίδιου καθεστώτος. Από κοινού με τη λάσπη, παρατηρείται κι έντονη κινητικότητα σε όλους αυτούς που απέβλεπαν σε μια “ενδεχόμενη πτώση της Χρυσής Αυγής”. Αυτών που σήμερα, εμφανίζονται σαν να την έχουν “προφητέψει”. Πόσο τυχαίο είναι άραγε, ότι αυτή η επιδίωξη –κι έπ’ ουδενί… πρόβλεψη- εκφράστηκε πρώτα από παλιούς γνώριμους και πολιτικά συνοδοιπόρους στελεχών της κυβέρνησης και προσώπων που αποτελούν την πιο απεχθή όψη του καθεστώτος; Όλοι αυτοί οι καραγκιόζηδες, που μπορεί σήμερα να εμφανίζονται σαν εκείνοι που «θα σου δείξουν το σωστό δρόμο» διότι «παρασύρθηκες από τις λανθασμένες επιλογές των φανατικών Χρυσαυγιτών», είναι οι ίδιοι που –για να κάνουμε μια αντιπαραβολή- αν τους είχαν επιτεθεί έστω και κατά το ένα χιλιοστό, από αυτή την λυσσαλέα επίθεση που δεχόμαστε αυτές τις ημέρες, θα είχαν τρέξει να ζητήσουν προστασία στις αγκάλες του «ισχυρότερου φορέα της δεξιάς παράταξης», του κόμματος –ΝΔ- στο οποίο στηρίζεται η κυβέρνηση σήμερα. Όπως ακριβώς έκαναν και στο παρελθόν, όταν αισθάνθηκαν ότι πλέον έπεσε και το τελευταίο πατριωτικό προσωπείο, κατά την προσπάθειά τους να θέσουν πιο «στέρεες βάσεις» τις ήδη κατασκευασμένες γέφυρες που είχαν με αυτή. Διόλου τυχαίο δεν είναι, πως χρησιμοποιούν τα ίδια λόγια, τις ίδιες κατηγορίες και την ίδια αφορμή με αυτό που αποκαλούμε Σύστημα για να σε προσεγγίσουν, πιστεύοντας ότι πιθανότατα «το ξανασκέπτεσαι και μετανιώνεις». Είτε γράφοντας «λόγια που θα σε βάλουν σε σκέψη», είτε «υποστηρίζοντας τον Εθνικισμό» (τον οποίο παρόλα αυτά, απέταξαν, τσαλαπάτησαν και πρόδωσαν), είτε ακόμα πιο χυδαία όταν υποστηρίζουν πως «θα βρεθούμε δίπλα σου, ενάντια σε τέτοιες παράνομες οι μεθοδεύσεις».
 
      Οι Εθνικιστές, κατηγορηματικά, δεν πρέπει –και δεν σκοπεύουν- ούτε να αποδεχθούν καιροσκοπικά κηρύγματα από χαιρέκακα, επαίσχυντα ανθρωπάκια, δίχως σθένος κι αξιοπρέπεια· ούτε και να ανοίξουν «κουβεντούλες» με τέτοια υποκείμενα. Αντιθέτως, προτάσσουν τη μέχρι σήμερα δραστηριότητα και τα έργα τους, ενώπιον της οποιασδήποτε κατηγορίας τους αποδίδεται. Και πάντα –να είσαι σίγουρος Συναγωνιστή!- η πλάστιγγα γέρνει ευνοϊκά προς το μέρος μας.