Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Κυβέρνηση – Απατεώνες: Ίδια Συμπεριφορά



     Εύχομαι να είστε λίγοι οι αναγνώστες που πέσατε θύματα απάτης. Οι υπόλοιποι ίσως γνωρίζετε παρόμοια γεγονότα από το περιβάλλον σας, ίσως και από τον τύπο. Η τέχνη της απάτης βασίζεται στο ότι ο απατεώνας προτείνει στο θύμα ένα εύκολο τρόπο κέρδους (νόμιμο τις περισσότερες φορές) και τον πείθει για αυτό. Το θύμα από την άλλη έχει την προσδοκία του εύκολου και γρήγορου κέρδους (π.χ. τοποθέτηση χρημάτων με απόδοση 15% το εξάμηνο). Όταν ο απατεώνας ενθυλακώσει τα χρήματα το σχέδιό του πέτυχε. Όταν περάσει το εξάμηνο το θύμα ρωτάει για τα χρήματά του και ο απατεώνας αρχίζει. 

       - Να, έγινε η επένδυση αλλά τον άλλο μήνα θα έχουμε τα χρήματα.

Περνάει ο μήνας και ο απατεώνας επαναλαμβάνει:

-      - Συνεννοήθηκα αλλά λείπει ο υπεύθυνος. Τον άλλο μήνα θα έχουμε τα χρήματα, κάνε λίγη υπομονή.

Τον επόμενο μήνα λέει:

-      - Έχεις δίκαιο αλλά ο υπεύθυνος δεν γύρισε ακόμα, από μέρα σε μέρα έρχεται, τηλεφώνησέ μου την άλλη εβδομάδα.

Και η ιστορία συνεχίζεται:

-        ...Υπήρχε ένα πρόβλημα στην τράπεζα για την εκταμίευση του ποσού...

-         ...Την άλλη εβδομάδα θα διευθετηθεί το θέμα...

-         ...Σε λίγες μέρες θα έχεις τα χρήματα...

-        ...Εγώ δεν θέλω να στα δώσω το χρήματα; Λίγη υπομονή... Κ.τ.λ. κ.τ.λ.

     Συνεχώς αναβάλλει την καταβολή των χρημάτων επικαλούμενος δικαιολογίες.

     Την ίδια συμπεριφορά που μετέρχεται ο απατεώνας μετέρχεται και η ελληνική κυβέρνηση. Αφού υφάρπαξε την ψήφο του Ελληνικού λαού με ψέματα όπως ο απατεώνας υφαρπάζει τα χρήματα του θύματος, μετά τις εκλογές άρχισε τα παρελκυστικά. Από τότε που η Ελλάδα υπέγραψε το μνημόνιο η εκάστοτε κυβέρνηση υπόσχεται ανάπτυξη, ιστορία επιτυχίας, μείωση ανεργίας. Επειδή δεν έρχεται ακούμε συνέχεια ότι το 2011 θα έρθει η ανάπτυξη, το 2012, θα βγούμε στις αγορές το 2013, θα δούμε καλύτερες μέρες από το καλοκαίρι, τα πράγματα θα πάνε καλύτερα μετά τις γερμανικές εκλογές, πριν τις γερμανικές εκλογές, θα πάμε καλά από το 2014, θα δούμε ανάπτυξη κατά την ελληνική προεδρία, μετά την ελληνική προεδρία κ.τ.λ. Τις ίδιες αρλούμπες αναφέρουν ως συνεργοί στην απάτοι και άλλοι θεσμικοί παράγοντες.

     Δηλαδή οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να υφαρπάξει την ψήφο των Ελλήνων και να τους ηρεμήσει μετά είναι ακριβώς οι ίδιες που χρησιμοποιούν οι κατ΄ επάγγελμα απατεώνες


Απόστολος Τζαρός 
(Δικηγόρος – Θεολόγος)