Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Γελοιότητες αναρχοκομμουνιστών:Αιτούνται προς τον Δ.Σ.Θ. την απαγόρευση συμμετοχής της Κίνησης Εθνικιστών Δικηγόρων στις δικηγορικές εκλογές !!!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     Οι συνοδοιπόροι των δολοφόνων της ΜΑΡΦΙΝ και κάθε λογής ακροαριστερού τρομοκράτη έχουν το θράσος να αιτούνται επίσημα από τον Δ.Σ.Θ  την απαγόρευση συμμετοχής της Κίνησης Εθνικιστών Δικηγόρων στις επικείμενες δικηγορικές εκλογές.

     Παραθέτουμε αυτούσια την συγκεκριμένη αίτηση της "Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας Δικηγόρων " ,η οποία βρίθει ανοησιών και συκοφαντικών αναφορών ,ώστε να αντιληφθούν όλοι οι δικηγόροι τις..."δημοκρατικές ευαισθησίες"  των  εν λόγω "συναδέλφων".

     Επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας ,τόσο προσωπικά,ως δικηγόροι-μέλη της Κ.Ε.Δ., όσο και συλλογικά.Αναμένουμε επίσης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την αντίδραση των υπολοίπων δικηγορικών παρατάξεων  σε αυτήν την σταλινικού τύπου απόπειρα κατάργησης των δημοκρατικών διαδικασιών και της ελευθερίας του λόγου. 

Θεσσαλονίκη, 22-1-2014 
Γραφείο Τύπου

ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Ακολουθεί το κατάπτυστο κείμενο των πολιτικών σπόρων του ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ:






Προς τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
ΑΙΤΗΣΗ
Αρετής Σκουνάκη, Χαράλαμπου Κουρουνδή, μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με την «Εναλλακτική Πρωτοβουλία δικηγόρων»
ΘΕΜΑ: Ενδεχόμενη υποψηφιότητα ναζιστών της «Χρυσής Αυγής» στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
Θεσσαλονίκη 20/1/2014
Κύριε Πρόεδρε,
Στις 21 Ιανουαρίου 2013 έγινε γνωστό με δελτίο τύπου ότι ιδρύθηκε συνδικαλιστική παράταξη της Χρυσής Αυγής στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης με την επωνυμία «Κίνηση Εθνικιστών Δικηγόρων Θεσσαλονίκης» (http://kinisiethnikistondikigoron.blogspot.gr/2013_01_01_archive.html). Η συγκεκριμένη κίνηση εμφανίστηκε ξανά με αφίσα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης πριν από λίγες μέρες, αυτοαποκαλούμενη ως «συνδικαλιστική πτέρυγα της Χρυσής Αυγής» και εκδηλώνοντας την πρόθεσή της να συμμετάσχει στις επερχόμενες εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια πρόκληση που δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη! Οποιαδήποτε εμφάνιση των νεοναζί στο Σύλλογό μας αποτελεί βάναυση προσβολή στην ιστορία του. Όσοι υμνούν τις δοσιλογικές κυβερνήσεις της Κατοχής και τους συνταγματάρχες που έδιωξαν τις εκλεγμένες διοικήσεις των Δικηγορικών Συλλόγων και διόρισαν δικούς τους εγκάθετους δεν έχουν θέση στις τάξεις μας.
Η Χρυσή Αυγή έχει ως πρόσχημα την «πολιτική δράση». Στην πραγματικότητα, η δράση της υπάγεται μόνο στη σφαίρα των εγκλημάτων του κοινού ποινικού δικαίου. Έχει επανειλημμένα οργανώσει πογκρόμ με μαχαιρώματα και δολοφονίες μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας, όπως η εκδικαζόμενη αυτές τις μέρες ενώπιον του ΜΟΔ Αθηνών (ομολογημένη από τους δράστες) δολοφονία του Πακιστανού ποδηλάτη Σ. Λουκμάν. Η δολοφονική της δράση βέβαια δεν περιορίζεται στους μετανάστες αλλά και σε έλληνες αντιφασίστες, όπως ο Παύλος Φύσσας. Γι’ αυτούς τους λόγους η κοινοβουλευτική της ομάδα αποτελείται από υπόδικους και προσωρινά κρατούμενους για σοβαρά κακουργήματα, όπως η ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία. Ο φύρερ της Ν. Μιχαλολιάκος είχε φυλακιστεί το 1976 για επεισόδια που έκανε στην κηδεία του βασανιστή της χούντας Μάλλιου, ενώ λίγο αργότερα άρχισε να τοποθετεί βόμβες σε κινηματογράφους και βιβλιοπωλεία και καταδικάστηκε για κατοχή όπλων και εκρηκτικών.
Η Χρυσή Αυγή δεν είναι άλλο ένα πολιτικό κόμμα, είναι μια ανοιχτά ναζιστική συμμορία. Αρνείται το Ολοκαύτωμα, το μεγαλύτερο έγκλημα της ανθρώπινης ιστορίας, και δεν κρύβει το θαυμασμό της για το Χίτλερ και την Ευρώπη της «άρειας φυλής» και των Waffen SS. Υμνεί τους ταγματασφαλίτες – γερμανοτσολιάδες της Κατοχής, που έπνιξαν στο αίμα το Χορτιάτη, το Δίστομο, τα Καλάβρυτα και μια σειρά από μαρτυρικά χωριά και πόλεις. Νοσταλγεί τη δικτατορία της 21ης Απριλίου και αποκαλεί ψέμα τη σφαγή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Στηρίζει τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους μετανάστες. Όσοι αποκλίνουν από το «κανονικό», οι κάθε είδους μειονότητες (οι εβραίοι, οι Τσιγγάνοι, οι ομοφυλόφιλοι, οι ανάπηροι, οι αλλόθρησκοι) θα πρέπει να εξοντωθούν. Άλλωστε, η Χρυσή Αυγή τάσσεται ανοιχτά υπέρ της επιβολής και εκτέλεσης της θανατικής ποινής. Το ποινικό δίκαιο της ναζιστικής Γερμανίας κατάργησε ακόμα και την αρχή nullum crimen nulla poena sine lege και οι δικαστές αποφάσιζαν με βάση τη θέληση του Φύρερ! Σύμφωνα με τη Χρυσή Αυγή, οι γυναίκες θα πρέπει να γυρίσουν στο σπίτι και να αφοσιωθούν στην τεκνοποιία. Τι σημαίνει αυτό για τις γυναίκες συναδέλφους, που είναι το μισό του κλάδου μας;
Επειδή η Ελλάδα αποτελεί συμβαλλόμενο μέρος στη Διεθνή Σύμβαση για την Εξάλειψη κάθε μορφής Φυλετικών Διακρίσεων (1965), η οποία διακηρύσσει, μεταξύ άλλων, ότι «οποιαδήποτε θεωρία ανωτερότητας που βασίζεται στη φυλετική διαφοροποίηση είναι επιστημονικά ψευδής, ηθικά καταδικαστέα, κοινωνικά άδικη και επικίνδυνη και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για φυλετική διάκριση, στη θεωρία ή στην πράξη, πουθενά […] η διάκριση μεταξύ των ανθρώπων με βάση τη φυλή, το χρώμα ή την εθνική προέλευση είναι εμπόδιο στις φιλικές και ειρηνικές σχέσεις μεταξύ των εθνών και είναι ικανή να διαταράξει την ειρήνη και την ασφάλεια μεταξύ των λαών και την αρμονία των ανθρώπων που ζουν ο ένας δίπλα στον άλλο ακόμα και εντός ενός και του αυτού κράτους» και υποχρεώνει τα κράτη μέρη της Σύμβασης να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων.
Επειδή η Ελλάδα δεσμεύεται από το άρθρο 20 του Διεθνούς Συμφώνου Ατομικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων (1966), το οποίο υποχρεώνει τα συμβαλλόμενα κράτη να απαγορεύουν διά νόμου κάθε προπαγάνδα υπέρ του πολέμου και κάθε επίκληση εθνικού, φυλετικού ή θρησκευτικού μίσους, που αποτελεί υποκίνηση διακρίσεων, εχθρότητας ή βίας,
Επειδή σύμφωνα με το αρ. 2 παρ. 1 του ισχύοντος Συντάγματος, «ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας» και σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 2 εδ. α΄ «όλοι όσοι βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων»,
Επειδή το άρθρο 41 του νέου Κώδικα Δικηγόρων (ν. 4194/2013) ορίζει ότι οι δικηγόροι οφείλουν να τηρούν τον Κώδικα Δεοντολογίας Δικηγορικού Λειτουργήματος, ο δε ισχύων Κώδικας Δεοντολογίας Δικηγορικού Λειτουργήματος στο άρθρο 2 προβλέπει ότι ο δικηγόρος «α) Είναι υπέρμαχος της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Ειρήνης και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, β) Υπερασπίζεται με θάρρος και αυταπάρνηση το Σύνταγμα και τους Δημοκρατικούς θεσμούς, τα ατομικά, πολιτικά και κοινωνικά Δικαιώματα των πολιτών, γ) Αγωνίζεται εναντίον οποιασδήποτε μορφής τυραννίας, αυταρχικής εξουσίας, παραβιάσεως των συνταγματικών ελευθεριών και παρανομίας, δ) Υπερασπίζεται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, εναντίον οποιασδήποτε μορφής επεμβάσεως της εκτελεστικής εξουσίας και οποιουδήποτε άλλου παράγοντα, μέσα κι’ έξω από τη Δικαστική λειτουργία και ε) Είναι ο φυσικός υπερασπιστής των αδικούμενων και καταπιεζόμενων».
Επειδή σύμφωνα με τα παραπάνω η παρουσία συνδικαλιστικής παράταξης της Χρυσής Αυγής, η οποία αποτελεί ναζιστική εγκληματική οργάνωση που ευθύνεται για τη διάπραξη αδικημάτων κάθε είδους και βαθμού, στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης δεν μπορεί ούτε πρέπει να γίνει αποδεκτή
Επειδή θα αποτελέσει μέγιστη ντροπή για το Σύλλογό μας να είναι ο πρώτος σύλλογος της χώρας όπου θα εμφανιστεί «συνδικαλιστική παράταξη» της εγκληματικής ναζιστικής «Χρυσής Αυγής»

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:
Να διανεμηθεί η παρούσα σε όλα τα μέλη του ΔΣ και να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης προ ημερησίας διατάξεως στην ερχόμενη συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΣΘ.
Να απορριφθεί η συμμετοχή στις εκλογές της συνδικαλιστικής παράταξης της Χρυσής Αυγής με την επωνυμία «Κίνηση Εθνικιστών Δικηγόρων Θεσσαλονίκης» ή με όποια άλλη ονομασία χρησιμοποιήσει.
Με τιμή,
ΑΡΕΤΗ ΣΚΟΥΝΑΚΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΥΡΟΥΝΔΗΣ