Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

25η Μαρτίου 1821: Όπως τότε έτσι και σήμερα όλοι εναντίον μας

    25η Μαρτίου 1821: Όπως τότε έτσι και σήμερα όλοι εναντίον μας


«Το μάρμαρο μένει βουβό. Και θε να μείνη ακόμα, ποιός ξέρει ως πότε αμίλητο το νεκρικό του στόμα. Κοιμάται κι ονειρεύεται. Και πότε θα ξυπνήση, όταν στα δάση, στα βουνά, στα πέλαγα βροντήση, το φοβερό μας κήρυγμα.. «Χτυπάτε, Πολεμάρχοι! Μη λησμονείτε το σχοινί, παιδιά του Πατριάρχη!»
Αλέξ. Βαλαωρίτης, 1872, «ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΤΟΥ Ε΄»

     Σε κάθε επέτειο της 25ης Μαρτίου, δίνεται η ευκαιρία στους ανθέλληνες όλων των «χρωμάτων», εσωτερικούς και μη, να εξομοιώνουν την Εθνεγερσία του 1821 με την... Γαλλική Επανάσταση καθώς επίσης και με την επανάσταση των μπολσεβίκων του 1917. Αλλά είναι περισσότερο από φανερό ότι καμία απολύτως σχέση δεν υπάρχει μεταξύ της Παλιγγενεσίας του 1821 και της επανάστασης των Γάλλων και των Ρώσων. Χίλιοι λόγοι συνηγορούν σε αυτό αλλά η αναφορά στον ένα και πιο βασικό αρκεί.

     Οι Έλληνες ξεσηκώθηκαν εναντίον των αλλόφυλων και αλλόθρησκων κατακτητών ενώ οι Γάλλοι και οι Ρώσοι επεδίωξαν - και πέτυχαν - την ανατροπή του κρατούντος πολιτεύματος! Από τα απομνημονεύματα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη διαβάζουμε: « Η επανάστασις η εδική μας δεν ομοιάζει με καμμίαν απ΄όσαις γίνονται την σήμερον εις την Ευρώπην. Της Ευρώπης αι επαναστάσεις εναντίον των διοικήσεών των είναι εμφύλιος πόλεμος... ο εδικός μας πόλεμος ήτον ο πλέον ΔΙΚΑΙΟΣ, ήτον ΕΘΝΟΣ με ΑΛΛΟ ΕΘΝΟΣ, ήτον με έναν λαόν οπού ποτέ δεν ηθέλησε να αναγνωρισθή, ως τοιούτος, ούτε να ορκισθή, παρά μόνον ότι έκαμνε η βία... ούτε ο Σουλτάνος ηθέλησε ποτέ να θεωρήση τον Ελληνικόν λαόν ως λαόν, αλλά ως ΣΚΛΑΒΟΥΣ.»

     Ο Ελληνικός Αγώνας ήταν ΕΘΝΙΚΟΣ, των άλλων ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ. Οι Έλληνες πολέμησαν για την «ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ», οι Γάλλοι επέβαλλαν θρησκεία. Λαϊκή (κατά τις Μασονικές εντολές) ενώ οι Ρώσοι την Αθεΐα. Για αυτήν και μόνο την σημαντική διαφορά, όσοι προσπαθούν να παραχαράξουν την Ιστορία το λιγότερο που μπορούν να χαρακτηριστούν είναι υβριστές και ανθέλληνες!

     193 χρόνια πέρασαν από την δοξασμένη εκείνη ανοιξιάτικη μέρα της χαραυγής της Εθνικής Επαναστάσεως. Για 193 χρόνια, ένα ολόκληρο σάπιο πολιτικό κατεστημένο προσπαθεί να μας πείσει ότι το Έθνος μας απέκτησε την ελευθερία του, μια ελευθερία πέρα για πέρα λειψή, εικονική, μια ελευθερία που μόνο κατ' όνομα είναι ελευθερία. Στο όνομα αυτής της ελευθερίας λοιπόν καταργούν τις Εθνικές εορτές ως... εκδηλώσεις μίσους! Καταργούν τις στρατιωτικές παρελάσεις ως. μέτρο λιτότητας! Στο όνομα αυτής της ελευθερίας οι «περισπούδαστοι» της Πατρίδας μας σπεύδουν να γιορτάσουν με τους Τούρκους την επέτειο γεννήσεως του Κεμάλ! Στο όνομα αυτής της ελευθερίας μη μας φανεί παράξενο να καταργήσουμε την 25η Μαρτίου και την 28η Οκτωβρίου και να γιορτάζουμε μαζί με τους «φίλους» μας τους Τούρκους την 29η Μαΐου 1453!

     Στο όνομα αυτής της ελευθερίας μας λένε ότι πρέπει να λησμονήσουμε, Έλληνες, την Ιστορία μας, αυτή την Ιστορία που έχει γραφτεί με αίμα ανά τους αιώνες, το αίμα του Ελληνικού Γένους. Πρέπει να λησμονήσουμε γιατί οι «θύμησες» είναι επικίνδυνες!
     Πρέπει να λησμονήσουμε το 1919, όταν οι Τούρκοι «φίλοι» μας εξόντωναν πάνω από πεντακόσιους χιλιάδες Ελλήνων του μαρτυρικού μας Πόντου.
     Πρέπει να λησμονήσουμε το 1922, όταν εκατομμύρια Ελλήνων σφαγιάστηκαν και ξεριζώθηκαν. Πρέπει να λησμονήσουμε τον Μεγάλο αυτό Ξεριζωμό του Γένους μας.
Πρέπει να λησμονήσουμε το 1955, όταν περισσότεροι από εκατό χιλιάδες Έλληνες διώχθηκαν βιαίως, δολοφονήθηκαν αγρίως, βιάστηκαν, λεηλατήθηκαν οι περιουσίες τους βεβηλώθηκαν τα ιερά και τα όσιά τους. πρέπει να λησμονήσουμε αυτόν τον διωγμό στην Πόλη.
     Πρέπει να λησμονήσουμε, Έλληνες, το 1974,όταν μετά την Εσχάτη Εθνική Προδοσία οι «φίλοι» μας οι Τούρκοι εισέβαλλαν στην Κύπρο μας. πρέπει να λησμονήσουμε ότι η Μεγαλόνησος ζει υπό κατοχή 40 ολόκληρα χρόνια.
     Πρέπει να λησμονήσουμε, Έλληνες, ακόμα κι αυτό το 1996 όταν σε μια βραχονησίδα του Αιγαίου μας, τρεις Αξιωματικοί του πολεμικού μας ναυτικού, τρία Παλληκάρια, έχαναν τη ζωή τους για την Πατρίδα. Πρέπει να λησμονήσουμε ότι οι «φίλοι» μας οι Τούρκοι αμφισβητούσαν από τότε ευθέως την κυριαρχία μας στο Αιγαίο.

     Πρέπει να λησμονήσουμε λοιπόν Πόντο, Σμύρνη, Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο, Τένεδο, Κύπρο, Αιγαίο, Ίμια, Θράκη(!), Καστελόριζο(!) στο όνομα της «ελευθερίας» και της περίφημης «ελληνοτουρκικής φιλίας», γιατί λαός χωρίς ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ και ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ είναι άβουλος λαός!

     Λησμονούν όμως και αυτοί με τη σειρά τους κάτι όλοι αυτοί οι αδαείς και οι προσκυνημένοι, όλοι αυτοί οι υποτακτικοί των βάρβαρων και των σιωνιστών συνοδοιπόρων τους. Λησμονούν ότι τότε, πριν 193 χρόνια, ΛΙΓΟΙ ΓΕΝΝΑΙΟΙ έψαλλαν τον παιάνα της αιώνιας Ελευθεριάς και τον παιάνα αυτόν τον αισθάνθηκαν τα βουνά, τον αντιλάλησαν των υποδούλων οι πόλεις και τα χωριά και τον άκουσε τρεμάμενος ο Τύραννος. Και, τότε, ο δαυλός της Ελευθερίας έγινε ΗΛΙΟΣ! Και της ελπίδας η αχτίδα έγινε ΑΣΤΡΑΠΗ! Και η οπτασία έγινε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ! Και οι ΛΙΓΟΙ έγιναν ΠΟΛΛΟΙ! Και το κίνημά τους έγινε της ΦΥΛΗΣ ολοκλήρου η ΕΓΕΡΣΙΣ!

     Η ανθρωπότητα τους είπε «Μεγάλους» αλλά ήταν Γίγαντες! Τους είπε «Τιτάνες» αλλά ήταν Ημίθεοι! Η Ιστορία όμως τους είπε κάτι περισσότερο.. τους είπε «ΕΛΛΗΝΕΣ»!.
Σήμερα, το μόνο που πρέπει να κάνουμε, Έλληνες, είναι να αποφασίσουμε ποιο ρόλο θα διαλέξει ο καθένας για τον εαυτό του.. εκείνον του Κλέφτη ή αυτόν του προσκυνημένου Φαναριώτη.. και αφού το πράξουμε, ας κρατήσουμε βαθιά μέσα στην ψυχή μας τα λόγια των ΑΘΑΝΑΤΩΝ.

     «Όχι τα κλαριά να μας κόψης, όχι τα δένδρα, όχι τα σπίτια που μας έκαψες, μόνο πέτρα απάνω στην πέτρα να μη μείνη, εμείς δεν προσκυνούμε.. τι τα δένδρα μας αν τα κόψης, την γην δεν θέλει την σηκώσεις και η ίδια γη που τα έθρεψε, αυτή η ίδια γη μένει δική μας και τα ματακάνη. ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ να μείνη πάντα θα ΠΟΛΕΜΟΥΜΕ και μην ελπίζης πως την γην μας θα την κάμης δική σου.. ΒΓΑΛΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ!».

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Απομνημονεύματα.

Ελένη Κλαπανάρα
Τ.Ο Τρικάλων


ΠΗΓΗ: ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ