Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ



 
Γράφει ο Απόστολος Τζαρός

Δηλαδή: να μπορώ να κλέβω εγώ και μου είναι αδιάφορη η Ελλάδα.


Ο τρόπος διακυβέρνησης της ελλαδικής πολιτείας προσιδιάζει με καταρρέον καθεστώς. Ένα σύνολο ατόμων που βιοπορίζεται διά της ασκήσεως της δημόσιας εξουσίας και που σκοπό έχουν να την διαιωνίζουν. Μία πολιτική ελίτ η οποία με πανουργία προσπαθεί να κρατήσει τα κεκτημένα της. Αυτή η πολιτική ελίτ αλεπούδων για να διατηρηθεί παρουσιάζει μία σειρά νόμων ως δήθεν δίκαιους και χρήσιμους. Τέτοιοι νόμοι είναι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, η βουλευτική ασυλία, οι νόμοι που παραγράφουν σκάνδαλα, οι νόμοι που παραγράφουν παράνομες χρηματοδοτήσεις πολιτικών κομμάτων, οι νόμοι που παραγράφουν σκάνδαλα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όλοι αυτοί όμως οι νόμοι δεν ισχύουν και δεν θα εφαρμοστούν διότι είναι νόμοι εναντίον της δημοκρατίας και του έθνους και τα εγκλήματα αυτά δεν παραγράφονται. 


Στα πλαίσια αυτής της αθλιότητας η ελίτ του καθεστώτος προτείνει στην προσεχή αναθεώρηση του συντάγματος να έχει το συνταγματικό δικαστήριο την ευθύνη να διενεργεί στοιχειώδη έλεγχο στα καταστατικά των κομμάτων προκειμένου να αποφαίνεται αν η λειτουργία τους συνάδει με τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.  


Και πολύ καλά πράττει.Όμως η ελίτ των κοπρόσκυλων, δημοκρατικό πολίτευμα εννοεί την δημοκρατία τους, το καθεστώς τους, το κράτος λάφυρο που έλεγε και ο Γιώργος Παπανδρέου. Το πόσο μυωπικά και φιλοτομαριστικά σκέφτονται αποδεικνύεται από την διαπίστωση ότι το αναθεωρημένο σύνταγμα ενδιαφέρεται για την προστασία της δημοκρατίας από την λειτουργία των κομμάτων αλλά δεν ασχολείται με την προστασία της Ελλάδας και του Έθνους από την λειτουργία των κομμάτων. 

Έτσι, ένα κόμμα εν ονόματι της δημοκρατίας μπορεί να λέει ότι κάποιος έχει δικαίωμα να καίει την Ελληνική Σημαία, ότι το όνομα Μακεδονία είναι μπουρδολογία, ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του, ότι καταπιέζεται η τουρκική μειονότητα (η ποιά;), ότι τα Σκόπια είναι δικαίωμά τους να ονομάζονται Μακεδονία, ότι όλοι οι αλλοδαποί  μπορούν να εισβάλλουν στην Ελλάδα και να αποκτήσουν και υπηκοότητα, ότι η Κύπρος κείται μακράν κ.τ.λ., κ.τ.λ. (όλα τα παραπάνω ειπώθηκαν από ελληνόφωνους βουλευτές, υπουργούς, πρωθυπουργούς).


Κανένας νόμος, καμία επιτροπή, κανένα συνταγματικό δικαστήριο δεν θα ασχοληθεί με αυτά τα θέματα, όπως ακριβώς 35 χρόνια τα δικαστήρια δεν έβλεπαν σκάνδαλα, όπως ακριβώς σήμερα οι εισαγγελείες δεν ασχολούνται με τα οικονομικά των κομμάτων, πλην Χρυσής Αυγής. Δυστυχώς δεν τους νοιάζει το έθνος, τους νοιάζει η δημοκρατία τους, δεν τους ενδιαφέρει ο λαός, τους ενδιαφέρει η κουτάλα, η πάρτη τους, τα κεκτημένα τους, το τομάρι τους και καμία προαγωγή... 


Άλλη απόδειξη της φιλοτομαροσύνης τους αποτελεί το βιβλίο ιστορίας της γ΄ γυμνασίου,στο οποίο η αναφορά στην ένοπλη διάσταση της επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821 (σημείωση: αναφέρω επίτηδες ολόκληρη την ημερομηνία η οποία δεν απαντάται πουθενά, ούτε σε σχόλιο, ούτε σε λεζάντα στο βιβλίο της εθνομηδενίστριας της ΔΗΜΑΡ) καταλαμβάνει (σσ. 30-33) όσο χώρο καταλαμβάνει η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας 1974-1981 (σσ. 157-160) ή όσο χώρο καταλαμβάνει η πρώτη οκταετία ΠΑΣΟΚ (σσ.160-163). Όσο για τον αγώνα της ανεξαρτησίας της Κύπρου ,αυτή καταλαμβάνει λιγότερο από μισή σελίδα ,δηλαδή 2 παραγράφους. 


Πάλι καλά! Γιατί μπορεί να βγούνε κάποιοι γονείς μαθητών και να διαμαρτυρηθούν επειδή θίγεται το εθνικό συναίσθημα αλλοδαπών μαθητών, παιδιά εισβολέων ως επί το πλείστον. 


Απόστολος Τζαρός
Δικηγόρος-Θεολόγος
Μέλος Κ..Ε.Δ.