Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Εθνικό προσκλητήριο

Εθνικό προσκλητήριο
Άρθρο της διευθύντριας της εφημερίδας "Εμπρός", Ειρήνης Δημοπούλου - Παππά στην στήλη "Εγέρθητι"

Όπως η εφημερίδα μας είχε προαναγγείλει, εκφράζοντας τον σφυγμό της ελληνικής κοινωνίας, από την νύχτα της 25ης Ιανουαρίου ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή είναι η τρίτη πολιτική δύναμη της Ελλάδος. Οι εκλογές του Ιανουαρίου 2015 στάθηκαν εθνικό προσκλητήριο στο οποίο εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες απάντησαν «παρών!», παρά την τρομοκρατία, παρά την συνωμοσία σιωπής των μεγάλων καναλιών, παρά το μίσος του απελθόντος Πρωθυπουργού και της ομάδας του που διέταξε και εκτέλεσε την μαφιόζικη σύλληψη και την φυλάκιση των πολιτικών του αντιπάλων για να «πάνε στο 2%», όπως ομολόγησε στενότατος συνεργάτης του και κυβερνητικός παράγων.
 
Την επόμενη μέρα των εκλογών δεν έχουμε καιρό για πανηγυρισμούς. Όχι ενόσω οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του Λαού παραμένουν έγκλειστοι στον Κορυδαλλό. Όχι ενόσω το μέλλον της Πατρίδας μας διαγράφεται ζοφερό. Η πρωτοφανής αποφασιστικότητα και η συσπείρωση των Ελλήνων γύρω από ένα νόμιμο αλλά πανταχόθεν διωκόμενο πολιτικό κόμμα, την Χρυσή Αυγή, αποτελεί κάλεσμα αγώνα για όλους τους Ελληνες, από εκείνους που τόλμησαν ήδη να περάσουν στην Εθνική Αντίσταση. Σε αυτό το Εθνικό Προσκλητήριο δεν υπάρχουν ονομαστικές προσκλήσεις. Καθείς ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Η εκ του μακρόθεν κριτική, είναι επιλογή των δειλών. Η συμμετοχή είναι ο μόνος δρόμος για να διαμορφώσουμε ένα κίνημα που θα απαντά στις ανάγκες του Λαού και τις απαιτήσεις των καιρών, ένα κίνημα που θα τοποθετήσει την Πατρίδα μας στην θέση που της ανήκει στον παγκόσμιο χάρτη των ισχυρών. Από την μεριά της η Χρυσή Αυγή έχει επωμιστεί μια βαριά ευθύνη, την οποία η ηγεσία της έχει αποδείξει ότι διαθέτει την γενναιότητα να την αναλάβει. Η αναγκαία διεύρυνση του κινήματος, καθώς νέα μέλη, στελέχη και βουλευτές προστίθενται στις τάξεις του, θα το εμπλουτίσει και θα το ενδυναμώσει, εφόσον η ουσία του, που είναι και ο λόγος για τον οποίον επελέγη από τον Ελληνικό Λαό, παραμείνει ανέπαφη.

Η ουσία της Χρυσής Αυγής εμπεριέχεται στους όρους που την περιγράφουν. Είναι λαϊκό εθνικιστικό κίνημα. Λαϊκό, δηλαδή προέρχεται από τον Λαό, δρα υπέρ του Λαού και βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία και επαφή με τον Λαό. Κίνημα, γιατί εξελίσσεται, προχωρεί, απαντάει στην εποχή του και τις απαιτήσεις της. Εθνικιστικό, γιατί αυτός είναι ο πυρήνας της ιδεολογίας της. Βασικός πυλώνας της ιδεολογίας της Χρυσής Αυγής είναι η παραδοχή της ύπαρξης του Έθνους των Ελλήνων, ως ιστορική και γενετική οντότητα. Το κίνημα είναι ανοικτό σε όποιον είναι πρόθυμος να αποδεχθεί και να αγωνιστεί γι’ αυτές τις ουσιαστικές παραδοχές του πολιτικού της χαρακτήρα.

Κατ’ αυτήν την έννοια η Χρυσή Αυγή στέκει πέραν της Αριστεράς και της Δεξιάς όπως αυτές εκφράστηκαν και εκφυλίστηκαν από τα κόμματα εξουσίας της Μεταπολίτευσης, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Στην Πολιτική όπως και στην Φυσική βρίσκουν άμεση εφαρμογή οι Νόμοι του Νεύτωνα. Η κοινωνία δεν αδρανεί πλέον αλλά ούτε το κίνημα έχει το δικαίωμα να αδρανήσει. Οι πολιτικές διώξεις και η παρατεταμένη φυλάκιση του Αρχηγού, των Βουλευτών και στελεχών του Εθνικιστικού κινήματος αποτέλεσαν το εφαλτήριο της συσπείρωσης των αφυπνισμένων Ελλήνων. Επί δεκαετίες η ελληνική κοινωνία παρέμενε αδρανής. Το έργο που χρειάζεται να καταβληθεί για την αλλαγή της στάσης της είναι ανάλογο της αδράνειάς της. Η Χρυσή Αυγή έκανε τα μεγάλα αποφασιστικά και ηρωικά βήματα.

Τώρα, φίλοι και υποστηρικτές, οι νεοεκλεγέντες βουλευτές και οι πολίτες που πυκνώνουν τις πολιτικές της γραμμές, οφείλουν να εντείνουν τον αγώνα για την απελευθέρωση των παράνομα και άδικα κρατουμένων, για την αποκατάσταση της άνισης μεταχείρισης του δημοκρατικά εκλεγμένου κόμματος από την κυβέρνηση και την δικαιοσύνη, και για την ομαλή λειτουργία και δράση του.

Αφήνοντας πίσω μας την προεκλογική φαινάκη ας εργαστούμε όπως γνωρίζουν οι Εθνικιστές: με αδελφοσύνη και μαχητικότητα. Ο Θεός είναι μαζί μας. Η νίκη είναι δική μας.

Διαβάστε περισσότερα: