Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Η Λιάνη και ο Τσίπρας

     Ο Έλληνας πρωθυπουργός πριν από κάποια χρόνια μιλούσε για 100.000 διορισμούς τον χρόνο στο δημόσιο για να καταπολεμηθεί η ανεργία. Είναι μία βλακώδης πρόταση που την έκανε πριν από 6 χρόνια. Ας είναι, πριν από 1 χρόνο μιλούσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σκίσει τα μνημόνια με έναν νόμο και ένα άρθρο (ουάου!). Μεγάλο μέρος του λαού τον πίστεψε και του έδωσε σχεδόν αυτοδυναμία. Σήμερα όμως δεν ξέρει πώς να διαχειριστεί την κατάσταση. Ούτε την οικονομία, ούτε την εγκληματικότητα, ούτε τους λαθρομετανάστες. Το παρελθόν του τον βαραίνει. Αυτός μιλούσε για το ότι δεν είναι πρόβλημα οι λαθρομετανάστες καθώς καμία ζωή δεν είναι λαθραία (ουάου!). Αυτός είναι που μιλούσε για νεαρούς όταν εγκληματίες σκορπούσαν τον τρόμο στο κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα τα παιδιά νυν υπουργού πιάστηκαν να έχουν μολότωφ σε πορεία.

      Αυτό το παρελθόν εμποδίζει τον κύριο Τσίπρα να πάρει απαραίτητες αποφάσεις και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων που απαιτούν υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ευθύνη. Καταλαβαίνει κατά βάθος τις φαιδρότητες που υποστήριζε και υποστηρίζουν ακόμη μέλη της κυβέρνησής του. 

     Το όλο σκηνικό μου θυμίζει την πρώην πρώτη κυρία, κυρία Δήμητρα Λιάνη. Όταν δημοσιεύτηκαν κάποιες φωτογραφίες (υπάρχουν ακόμη στο διαδίκτυο) που εμφανίζονταν η ίδια, ακατάλληλες για ανηλίκους, ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους τι έχει να πει. Απήντησε ότι όταν είσαι 30 χρονών δεν πιστεύεις ότι μία μέρα θα γίνεις κυρία πρωθυπουργού! 
     Το ίδιο φαίνεται να έπαθε ο κύριος Τσίπρας χωρίς όμως να το ομολογεί. Όταν είσαι πιτσιρικάς καταληψίας (με πλούσιο πατέρα βεβαίως βεβαίως), όταν κάνεις 10 και πλέον χρόνια να πάρεις πτυχίο, όταν είσαι πρόεδρος σε ένα κόμμα του 5% δεν μπορείς να φανταστείς ότι μία μέρα μπορεί να κυβερνήσης για τον λόγο αυτό λες ό,τι σου κατεβαίνει στο κεφάλι. Όταν συμβαίνει, έχεις την αμηχανία της κυρίας Λιάνη. 

Απόστολος Τζαρός
Δικηγόρος-Θεολόγος
Μέλος Κ.Ε.Δ.