Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο επικεφαλής της “Ελληνική Αυγής” στα Δωδεκάνησα, Σάββας Σπυρίδης

Κατέπεσε άλλο ένα κομμάτι της σκευωρίας εναντίον της Χρυσής Αυγής, προάγγελος για τη κατάληξη της «περιβόητης» δίκης.

Η συγκεκριμένη υπόθεση, που αποτελεί μέρος της δικογραφίας για την «εγκληματική οργάνωση», αποδεικνύει την σαθρότητα του κατηγορητηρίου εναντίον του Αρχηγού, των Βουλευτών και των Στελεχών της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι βρίσκονται στην φυλακή «με εντολή Σαμαρά» και λόγω της δράσεως του γνωστού «περιβάλλοντος Μπάμπη».
 
Μετά την απαλλαγή  με βούλευμα του συναγωνιστή για την «εγκληματική οργάνωση» όπου του απαγγέλθηκαν οι κατά φαντασίαν κατηγορίες και τα κύρια σημεία της, έχουν ως εξής: «…, εντάχθηκες και έκτοτε συμμετέχεις ως μέλος μέχρι και σήμερα , αδιαλείπτως, σε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα , αποτελούμενη από περισσότερα των τριών πρόσωπα ( οργάνωση ), η οποία επιδιώκει τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων… σε εγκληματική οργάνωση η οποία επεδίωκε την τέλεση των κακουργημάτων του εμπρησμού, της έκρηξης, της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, της βαριάς σωματικής βλάβης, της ληστείας, της εκβίασης, της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών και εκρηκτικών! ενώ συγχρόνως είχες αναλάβει την εκπαίδευση των μελών»,
ακολούθησε και η αθώωση του από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου όπου η παρακάτω δικογραφία διαχωρίστηκε και εκδικάστηκε στη Ρόδο.
Σας παραθέτουμε συνοπτικά τη δημοσίευση από τον τοπικό Τύπο και συγκεκριμένα από τη «Δημοκρατική της Ρόδου»:
Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “Ελληνική Αυγή”, πολιτευτής με την «Χρυσή Αυγή» στα Δωδεκάνησα κ. Σάββας Σπυρίδης, που κατηγορήθηκε για ελλιπή υποβολή δήλωσης περιουσιακής κατάστασης, κατ’ εξακολούθηση. Όπως είχε προκύψει συγκεκριμένα από έρευνα των “αδιάφθορων” της ΕΛΑΣ, στο διάστημα από τον Αύγουστο του 2008 έως τον Οκτώβριο του 2012, υπέβαλε ελλιπείς δηλώσεις «πόθεν έσχες». Πιο συγκεκριμένα εφέρετο να υπέβαλε ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης για τα έτη 2006 και 2007 και μάλιστα εκπρόθεσμα.
Με την έναρξη της διαδικασίας ελέγχθηκαν από το δικαστήριο το σύνολο των τραπεζικών του καταθέσεων σε βάθος 5 ετίας, οι φορολογικές του δηλώσεις και οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» χωρίς να προκύψει οτιδήποτε το μεμπτόν. Ο κ. Σπυρίδης τόνισε ότι δεν υπήρξε μεταβολή στην περιουσιακή του κατάσταση, που έχει γνωστοποιηθεί στην εφορία, ενώ τόσο τα ακίνητα και τα χρήματά του, όσο και το αυτοκίνητο, δηλώνονταν κανονικά στην εφορία και η δήλωση συνόδευε τη δήλωση πόθεν έσχες.
Διευκρίνισε συγκεκριμένα ότι για τα έτη 2006 και 2007 έχει ήδη αθωωθεί δια των υπ. αρ 9911/2011 και 236/2012 αποφάσεων του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών.

ΠΗΓΗ: ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ