Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

ΟΜΟΛΟΓΙΑ εκτροπής και αποτυχίας από τον ΔΟΛ: Πολιτικές οι διώξεις εναντίον της Χρυσής Αυγής – Βέβαιη η κατάρρευση του φαιδρού κατηγορητηρίου

ΟΜΟΛΟΓΙΑ εκτροπής και αποτυχίας από τον ΔΟΛ: Πολιτικές οι διώξεις εναντίον της Χρυσής Αυγής – Βέβαιη η κατάρρευση του φαιδρού κατηγορητηρίου
Εξόχως αποκαλυπτικό υπήρξε το σημερινό κύριο άρθρο της εφημερίδας του ΔΟΛ, «Τα Νέα», που εκφράζει και την επίσημη θέση της εφημερίδας, αλλά και του εκδότη της, Σταύρου Ψυχάρη, που είναι και κατά πάσα πιθανότητα ο συγγραφέας του εν λόγω άρθρου.

Προ του οποιουδήποτε σχολιασμού, σας παραθέτουμε το επίμαχο απόσπασμα:


«Είναι άλλο η τέλεση ποινικών πράξεων από πολιτικά πρόσωπα. Και άλλο, τελείως, η ποινικοποίηση της πολιτικής. Στη πρώτη περίπτωση ο μόνος δρόμος είναι η Δικαιοσύνη. Στη δεύτερη περίπτωση, οι δικαστές καλούνται στην ουσία να λύσουν πολιτικές διαφορές.
Η διάκριση ισχύει τώρα περισσότερο παρά ποτέ, καθώς ορισμένοι επιχειρούν να προκαλέσουν μια Δίκη της Δραχμής. Όπως αποδείχτηκε στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής, η νομική τεχνογνωσία μπορεί να βρει τον τρόπο ώστε μια υπόθεση να καταλήξει ενώπιον της Δικαιοσύνης, ιδίως αν το ευνοεί η περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Αν όμως η δίωξη είναι εφικτή, δεν συμβαίνει το ίδιο με την καταδίκη. Στην περίπτωση αυτή, οι αθωωθέντες διωκόμενοι εξέρχονται από την όλη διαδικασία ήρωες και ισχυροποιημένοι»
 
Τι εννοεί, άραγε, ο ποιητής όταν μιλάει για τη «νομική τεχνογνωσία» που θα «βρει τρόπο ώστε μια υπόθεση να καταλήξει ενώπιον της Δικαιοσύνης»; Είναι, προφανώς, τα «νομικά ακροβατικά» που «ζητούσαν επίμονα οι ξένοι» και που «χρειάστηκαν τον περασμένο Σεπτέμβρη» (αναφορά στον Σεπτέμβριο του 2013), όπως έγραφε σε άρθρο ο διευθυντής της ίδιας εφημερίδας, Δημήτρης Μητρόπουλος.

Ποια είναι η «περιρρέουσα ατμόσφαιρα» που ευνοεί κάτι τέτοιο; Προφανώς εδώ γίνεται αναφορά στην συντεταγμένη λασπολογία που επί μήνες προ των διώξεων εξαπέλυαν τα κανάλια των «νταβατζήδων», σε συνεργασία με σκοτεινούς παρακρατικούς κύκλους, και οδήγησαν στην δημιουργία ενός κατηγορητηρίου – τραγέλαφο, που έχει οδηγήσει στη φυλακή δεκάδες αθώους ανθρώπους.

Το τελείωμα του επίμαχου αποσπάσματος, όμως, δείχνει την πλήρη και παταγώδη αποτυχία των παρακρατικών μηχανισμών να καταφέρουν ένα καίριο πλήγμα εναντίον της Χρυσής Αυγής. «Αν όμως η δίωξη είναι εφικτή, δεν συμβαίνει το ίδιο με την καταδίκη», όπερ μεθερμηνευόμενο «την πατήσαμε σύντροφοι της κλεπτοκρατίας». Μπορεί η «νομική τεχνογνωσία» και τα «νομικά ακροβατικά» να οδήγησαν στην δίκη της Χρυσής Αυγής, όμως το κατηγορητήριο είναι φαιδρό και θα καταρρεύσει με πάταγο, ενώ οι αδίκως κατηγορούμενοι και διωκόμενοι Συναγωνιστές θα εξέλθουν «από την όλη διαδικασία ήρωες και ισχυροποιημένοι»

Διαβάστε περισσότερα: