Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κ.Ε.Δ.:Τα ρουσφέτια της κυβέρνησης Τσίπρα πλήττουν τη Δικαιοσύνη



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κ.Ε.Δ
«Περί της τοποθετήσεως των καθαριστριών του ΥΠ.ΟΙΚ σε θέσεις δικαστικών υπαλλήλων» 


Σε θέσεις γραμματέων και υπαλλήλων σε δικαστήρια και εισαγγελίες σε ολόκληρη τη χώρα και μάλιστα σε προσωποπαγείς , μεταφέρονται οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών που επαναπροσελήφθησαν από την κυβέρνηση Τσίπρα, με την από 26-10-2015 και υπ’αριθμόν 71624 απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ.Παρασκευόπουλου.

Με την ως άνω απόφαση υποβαθμίζεται για μια ακόμη φορά ο θεσμός της Δικαιοσύνης, προκειμένου να ικανοποιηθεί η εκλογική πελατεία του ΣΥΡΙΖΑ. Η «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση ξεπέρασε σε ρουσφετολογικές πρακτικές ακόμη και τους πρώτους διδάξαντες το βόλεμα των «ημετέρων», ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τοποθετώντας σε θέσεις δικαστικών γραμματέων και υπαλλήλων άτομα τα οποία στερούνται όχι μόνο νομικών αλλά και στοιχειωδών γνώσεων βασικής εκπαίδευσης. 

Οι ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό των δικαστηρίων ανά την Επικράτεια θα μπορούσαν να καλυφθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εάν αξιοποιούνταν και προσλαμβάνονταν με νόμιμες διαδικασίες κάποιοι εκ των χιλιάδων πτυχιούχων νομικών σχολών, οι οποίοι αυτή την στιγμή είτε είναι άνεργοι είτε υποαπασχολούνται. Η πρόσληψη νομικών ως δικαστικών υπαλλήλων και γραμματέων , θα ανέβαζε κατακόρυφα το επίπεδο του συστήματος απονομής δικαιοσύνης και του παραγόμενου έργου στα ελληνικά δικαστήρια ,δυστυχώς όμως ,όπως αποδεικνύεται ,η αρχή της Αξιοκρατίας δεν συνάδει με τις συνήθειες και τα ήθη των αριστερών κυβερνώντων .


Ως Κίνηση Εθνικιστών Δικηγόρων ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την απαράδεκτη απόφαση μετάταξης των χειροκροτητών του ΣΥΡΙΖΑ σε θέσεις δικαστικών υπαλλήλων και ΚΑΛΟΥΜΕ τους εκπροσώπους του νομικού κόσμου να λάβουν θέση επί του θέματος , τον Υπουργό Δικαιοσύνης να προβεί άμεσα στην ανάκληση της επίμαχης απόφασης και την κυβέρνηση να αφήσει τον θεσμό της Δικαιοσύνης εκτός του πεδίου εξυπηρέτησης μικροκομματικών σκοπιμοτήτων της 


Θεσσαλονίκη,29-10-2015

Εκ του Γραφείου Τύπου της Κ.Ε.Δ.