Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΑΠΟ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ






Η Κίνηση Εθνικιστών Δικηγόρων καταδικάζει την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο συνάδελφος Δικηγόρος Αθηνών Γιάννης Ζωγράφος έξωθεν του δικηγορικού του γραφείου την      Τρίτη 24 Ιουλίου από ομάδα παρακρατικών , τα μέλη της οποίας τον τραυμάτισαν με συνεχή χτυπήματα με λοστούς στο κεφάλι.

Ο συνάδελφος νοσηλεύεται  κατόπιν της άγριας επίθεσης που δέχτηκε από τα παρακρατικά κοπρόσκυλα του ακροαριστερού χώρου, τα οποία μάλιστα έχουν ερείσματα σε παρατάξεις οι οποίες εκπροσωπούνται και σε δικηγορικούς συλλόγους ανά την επικράτεια.

Η Κίνηση Εθνικιστών Δικηγόρων καταδικάζει επίσης τόσο την χλιαρή καταδίκη της επίθεσης από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών , ο οποίος γενικά και αόριστα αναφέρεται σε «αγνώστους δράστες»  όσο και στην απουσία οποιασδήποτε αντίδρασης εκ μέρους της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων .

Δεν έχουν περάσει εξάλλου παρά μόνον τρία χρόνια από τότε που ομάδες παρακρατικών ακροαριστερών επιτέθηκαν κατά  των Δικηγόρων  μελών της Κίνησης Εθνικιστών Δικηγόρων στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης , προκειμένου να αποτρέψουν τη κάθοδο της παράταξης των Εθνικιστών Δικηγόρων στις εκλογές του Δ.Σ.Θ., υπό την ανοχή των εκπροσώπων των παρατάξεων του υποτιθέμενου «συνταγματικού τόξου»

Ο συνάδελφος και Συναγωνιστής Γιάννης Ζωγράφος δεν  δέχτηκε επίθεση από «αγνώστους»  όπως υποκριτικά αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Ο Συνάδελφος και Συναγωνιστής Γιάννης Ζωγράφος δέχτηκε επίθεση από τα παρακρατικά κοπρόσκυλα του ακροαριστερού χώρου τα οποία υπηρετούν τα συμφέροντα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Καλούμε την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων και τους Δικηγορικούς Συλλόγους ανά την επικράτεια να καταδικάσουν απερίφραστα την δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο συνάδελφος Γιάννης Ζωγράφος κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του από το ακροαριστερό παρακράτος.