Με αφορμή την διοργάνωση εκδήλωσης από τη φιλοσκοπιανή “ΣΤΕΓΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ" και το αυτοπαρουσιαζόμενο ως κόμμα ανύπαρκτης «μακεδονικής» μειονότητας "ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ”, το Σαββάτο, 20 Οκτωβρίου 2018 στον Αγ. Παντελεήμονα Αμυνταίου Φλώρινας, ο «ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» κατέθεσε αναφορά προς την κα. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητώντας τις νόμιμες και επιβεβλημένες ενέργειες της εναντίον φορέων και δραστηριοτήτων που προωθούν αλυτρωτικές και εδαφικές επεκτατικές βλέψεις εκ μέρους των Σκοπίων, σε βάρος της εδαφικής ακεραιότητας της Ελληνικής Επικράτειας, με κύριο όχημα την πλαστογράφηση της ιστορίας, την οικειοποίηση της εθνικής, ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας και την αυθαίρετη και ιστορικά ατεκμηρίωτη αξίωση των Σκοπίων να αναγνωρισθεί διεθνώς ως Κράτος με το όνομα "Μακεδονία".
Ακολουθεί η μηνυτήρια αναφορά της Χρυσής Αυγής:
"Προς την κα. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ΑΝΑΦΟΡΑ κατά το άρθρο 10 του Συντάγματος
Του Πολιτικού Κόμματος «ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»
Αξιότιμη κυρία Εισαγγελεύ, εκθέτουμε στην κρίση Σας τα ακόλουθα και αιτούμαστε τις δικές Σας νόμιμες και επιβεβλημένες ενέργειες :
Στο διαδίκτυο [http://www.florina.org/news/2018/september21_g.asp] αναρτήθηκε αναγγελία εκδήλωσης ως εξής: «Ο υπό ίδρυση Σύλλογος “ΣΤΕΓΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ" & το "ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ” Σας ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ το Σαββάτο, 20 Οκτωβρίου 2018, στις 20.00μ.μ. για μια Μακεδονική βραδιά με την ορχήστρα «Μουσικόραμα» που θα γίνει στο ξενοδοχείο «Πανόραμα» στον Αγ. Παντελεήμονα (Αμυνταίου)».
Όσον αφορά τον υπό ίδρυση Σύλλογο “ΣΤΕΓΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ"
Με την με αριθμό 243/2003 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Φλώρινας απορρίφθηκε η αίτηση αναγνώρισης του υπό ίδρυση Σωματείου "ΣΤΕΓΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ" και στη συνέχεια απορρίφθηκε η ασκηθείσα έφεση κατ’ αυτής με την με αριθμό 243/2005 απόφαση του Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας και η ασκηθείσα αναίρεση κατ’ αυτών με την με αριθμό 1448/2009 απόφαση του Αρείου Πάγου, επικυρώνοντας και καθιστώντας αμετάκλητη την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, με την εξής αιτιολογία:
«Οι αιτούντες είναι μέλη της προσωρινής διοικούσας επιτροπής του υπό σύσταση σωματείου με έδρα την πόλη της και με την επωνυμία "ΣΤΕΓΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ". Για την ευδοκίμηση της αιτήσεώς τους, περί αναγνωρίσεως του προαναφερόμενου σωματείου, προσκομίζουν όλα τα απαιτούμενα από το νόμο (άρθρα 78-80 ΑΚ) στοιχεία, μεταξύ των οποίων και το από 19-6-2003 καταστατικό του, που αποτελείται από 25 άρθρα, με τα οποία ορίζονται τα σχετικά με την ίδρυση και τη λειτουργία του. Στο άρθρο 2 του καταστατικού ορίζεται ότι σκοπός του σωματείου είναι, μεταξύ άλλων, "η πολιτιστική αποκέντρωση και η προστασία των πνευματικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και παραδόσεων των μνημείων πολιτισμού και γενικά η διάσωση και διάδοση Μακεδονικού πολιτισμού.
Η διατήρηση και καλλιέργεια της "μακεδονικής" γλώσσας - "MAKEDONCKI", ως μέσα δε για την επίτευξη του άνω σκοπού αναφέρεται ότι είναι, οι ομιλίες, τα δημοσιεύματα, τα διαβήματα κάθε μορφής, καθώς και η συνεργασία του σωματείου με άλλα σωματεία που έχουν κοινούς σκοπούς, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους άλλους αρμόδιους δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς. Ο προαναφερόμενος σκοπός του σωματείου αποτελεί αντικείμενο έρευνας, για να διαπιστωθεί, εάν είναι σύννομος, ή αντιβαίνει στη δημόσια τάξη, υπό την αναλυθείσα παραπάνω έννοια αυτής, ή δημιουργεί σύγχυση αναφορικά με τη σωματειακή δράση των μελών του. Προς τούτο, κρίσιμα είναι τα σημεία που αφορούν στην επικαλούμενη "διάσωση και διάδοση Μακεδόνικου πολιτισμού", όπως και τη "διατήρηση και καλλιέργεια της μακεδονικής γλώσσας "MAKEDONCKI". Όπως είναι γνωστό, τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα βρίσκεται σε αντιπαράθεση με το Κράτος των Σκοπίων, εξ αιτίας της αυθαίρετης και ιστορικά ατεκμηρίωτης αξιώσεως του τελευταίου να αναγνωρισθεί διεθνώς ως Κράτος, με το όνομα "Μακεδονία".
Προκειμένου να αποκατασταθεί η ιστορική αλήθεια ως προς το σφετερισμό του ονόματος της Μακεδονίας από το νεοσυσταθέν Κράτος των Σκοπίων, το οποίο επιχειρεί να αποκτήσει εθνική ταυτότητα με όνομα που αποτελεί ιστορική, πολιτιστική και εθνική κληρονομιά της Ελλάδας, είναι αναγκαίο να επισημανθούν συνοπτικά τα ακόλουθα ιστορικά δεδομένα. Ο όρος Μακεδονία, από αρχαιοτάτων χρόνων είναι όρος ιστορικός και γεωγραφικός και όχι εθνολογικός. Οι Μακεδόνες δεν είναι, ούτε υπήρξαν κατά το πρόσφατο και το απώτερο παρελθόν, ιδιαίτερος εθνολογικός σχηματισμός. Απλώς, ως Μακεδόνες, ονομάζονται ανέκαθεν οι κάτοικοι της γνωστής από την αρχαιότητα περιοχής της Ελληνικής Μακεδονίας, όπως αντίστοιχα ονομάζονται, Θράκες, οι κάτοικοι της Θράκης, Θεσσαλοί , οι κάτοικοι της Θεσσαλίας κ.ο.κ., χωρίς να υπάρχει αντίστοιχα Θρακική ή Θεσσαλική Εθνικότητα. Επομένως, Μακεδόνες κατά την εθνικότητα δεν υπάρχουν και ούτε μπορούν να "δημιουργηθούν", στα πλαίσια του συλλογικού αυτοπροσδιορισμού των κατοίκων της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας.
Μετά το 1944, Σκοπιανοί γλωσσολόγοι προσπάθησαν να αφαιρέσουν όλα τα βουλγαρικά στοιχεία από τη διάλεκτο αυτή και να τα αντικαταστήσουν με λέξεις σερβοκροατικές, ώστε να μπορεί η λεγόμενη "μακεδόνικη" γλώσσα, έτσι όπως εξελίχθηκε, να γίνει πλέον κατανοητή από τους σερβοκροατικούς πληθυσμούς της βόρειας Γιουγκοσλαβίας. Ακόμη δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στην εκ των υστέρων "κατασκευή" της ιστορίας του "Μακεδονικού" έθνους. Το Δεκέμβριο του 1948 ιδρύθηκε στα Σκόπια το Ινστιτούτο Εθνικής Ιστορίας του Μακεδονικού Λαού. Το ενδιαφέρον των Σκοπιανών ιστορικών επικεντρώθηκε στην απόδειξη της υπάρξεως ενός ξεχωριστού "μακεδονικού" έθνους, έστω και αν το "έθνος" τούτο, στο παρελθόν, δεν είχε δώσει σημεία ζωής. Στη συνέχεια, οι πολιτικοί των Σκοπίων δεν περιορίσθηκαν στην προσπάθεια τους "μακεδονοποίησης" του πληθυσμού της περιοχής. Για να ευαισθητοποιήσουν τα πλήθη, αλλά και τη Διεθνή Κοινότητα, δημιούργησαν μία "Μεγάλη ιδέα" περί πλήρους εθνικής αποκατάστασης του "Μακεδονικού" έθνους, διακηρύσσοντας ότι η Μακεδονία στο σύνολο της, δηλαδή τα τρία Βιλαέτια (περιφέρειες) της αυθαίρετης τότε διαίρεσης της τουρκικής Διοίκησης στη Μακεδονία, κατά τους χρόνους της Οθωμανικής κυριαρχίας, που είχαν ως πρωτεύουσες τη Θεσσαλονίκη, το Μοναστήρι και τα Σκόπια, είναι χώρα σλαβική, και ως προς την ιστορική της προέλευση και ως προς την εθνική της σύσταση. Γι' αυτό (κατά τη "Μεγάλη Ιδέα"), πρέπει να ενωθεί και να αποτελέσει ένα ενιαία κράτος, δεδομένου ότι μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο μόνο το Γιουγκοσλαβικό Τμήμα της Μακεδονίας αποκαταστάθηκε εθνικά, στα πλαίσια της Γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας (θεωρία του "αλυτρωτισμού").
Η προβολή αυτής της "Μεγάλης Ιδέας" στα Σκόπια και στο εξωτερικό δημιούργησε τις σημερινές προστριβές με την Ελλάδα, η οποία δεν είναι δυνατό να ανεχθεί αυτή την έστω "ακαδημαϊκή", καταρχήν, προσβολή της ακεραιότητας του εδάφους της και της ομοιογένειας του πληθυσμού της, που επιχειρείται από την πλευρά των Σκοπίων. Εξάλλου, ουδείς πολιτισμένος λαός μπορεί να ανεχθεί την πλαστογράφηση της Ιστορίας του. Στην προσπάθεια αυτή των Σκοπίων που άρχισε μετά τη διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας, αφότου το κράτος των Σκοπίων απέκτησε οντότητα, το έτος 1991, εντάσσεται η διάδοση των παραπάνω ιδεών από διάφορους εθνικιστές μετανάστες, οι οποίοι, μέσω οργανώσεων και σωματείων, που δρουν κυρίως στο εξωτερικό (Αυστραλία, Καναδά, ΗΠΑ), με ομιλίες, συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις πολιτιστικές κλπ παραπληροφορούν το κοινό, δημιουργώντας εσφαλμένες περί υπάρξεως "Μακεδονικού" έθνους και πολιτισμού, "μακεδονικής" γλώσσας και συνείδησης. Παράλληλα, καλλιεργούν και την ιδέα του "αλυτρωτισμού", όπως προεκτέθηκε επιχειρώντας να δημιουργήσουν αποσχιστικές τάσεις, θέτοντας και το ανύπαρκτο θέμα της λεγόμενης "μακεδονικής μειονότητας" που ζεί στην Ελλάδα.
Μάλιστα για το θέμα αυτό προσέφυγαν στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη, το Μάιο του 1990, ενώ, τον Ιούνιο του ίδιου έτους, έθεσαν και πάλι το ίδιο θέμα στα πλαίσια της Συνδιάσκεψης της ΔΑΣΕ στην Κοπεγχάγη. Αρωγοί της προσπάθειας αυτής των Σκοπιανών ιθυνόντων στην Ελλάδα είναι οι αιτούντες. Οι τελευταίοι, συμπλέοντας με τις παραπάνω θέσεις των Σκοπίων, δημιουργούν ανύπαρκτα ζητήματα ιδιαίτερου μακεδονικού πολιτισμού και μακεδονικής γλώσσας ("MAKEDONCKI"), μέσω δε του υπό σύσταση Σωματείου, επιδιώκουν την υλοποίηση των παραπάνω σκοπών. Συγκεκριμένα, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του εν λόγω Σωματείου, μαζί με άλλους ομοϊδεάτες του, που πρωτοστατούσε παλαιότερα στην ίδρυση όμοιου Σωματείου, εμφανίσθηκαν στη Συνδιάσκεψη της ΔΑΣΕ στην Κοπεγχάγη όπου αμφισβήτησαν την ελληνικότητα της (Ελληνικής) Μακεδονίας (βλ. και Εφ. Θεσ. 1558/1991 αδημ). Επίσης, τα ιδρυτικά μέλη του υπό σύσταση Σωματείου συναντήθηκαν κρυφά στις 28 Ιουλίου 1991, στην πόλη Μοναστήρι, με τον πρώην Πρόεδρο του Κράτους των Σκοπίων, Κύρο Γκλιγκόρωφ. Ακόμη, τα ίδια πρόσωπα είχαν αλλεπάλληλες συναντήσεις στη Θεσσαλονίκη με τον υποπρόξενο των Σκοπίων, προφανώς, για να προωθήσουν την επίτευξη των παραπάνω σκοπών τους (βλ. Στεφ. Τσαπάρα, όπ. π. σελ. 34).
Σύμφωνα με όλα όσα προεκτέθηκαν, δεν υπάρχει "Μακεδονικό" Έθνος και κατά συνέπεια, "μακεδονικός" πολιτισμός και "μακεδονική" γλώσσα "MAKEDONCKI". Ούτε φυσικά υφίσταται στην Ελλάδα "μακεδονική μειονότητα". Είναι αυτονόητο ότι ένα μωσαϊκό εθνοτήτων δεν μπορεί, σε εξήντα χρόνια, να αποκτήσει εθνολογική οντότητα, στηριζόμενο σε χαλκευμένα ιστορικά στοιχεία. Ο σκοπός του υπό αναγνώριση Σωματείου αντίκειται προς τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, αφού θέτει σε κίνδυνο τους θεσμούς του Ελληνικού Κράτους, με τις εξαγγελόμενες ρητώς και σιωπηρώς δραστηριότητες των μελών του, ότι, με την εμμονή του στη γενική αναφορά του όρου "μακεδονικός- ική" πολιτισμός - γλώσσα προκαλεί σύγχυση τόσο στο εσωτερικό της Χώρας και, ιδίως, στους ενδιαφερομένους να συμμετάσχουν στο Σωματείο ως μέλη, αποδεχόμενοι το σκοπό αυτό, όσο και διεθνώς, στα Κράτη και στους λοιπούς φορείς, με τους οποίους θα συναλλαχθεί αυτό, ενόψει της πραγμάτωσης του σκοπού του, μέσω διαβημάτων, συνεργασιών κλπ, καθώς και ότι αναγνώριση του Σωματείου προσκρούει στην ανάγκη ειρηνικής συμβίωσης των πολιτών της περιοχής και κατ' επέκταση της γαλήνης της Χώρας».
Όσον αφορά το “ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ”
Ο πολιτικός φορέας “ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ” που αυτοπαρουσιάζεται στο πολιτικό μανιφέστο του ως «πολιτικός οργανισμός της εθνικής "μακεδονικής" μειονότητας που ζει εντός των ορίων της ελληνικής επικράτειας και ασκείται στο εσωτερικό της χώρας ως οργανισμός εθνικών μακεδόνων» , έχει καταστατικό σκοπό και μοναδική δραστηριότητα να εμφανίσει την ύπαρξη εντός των ορίων της Ελληνικής Επικράτειας ανύπαρκτης «μακεδονικής» εθνότητας, γλώσσας και εθνοτικής μειονότητας. Στο πολιτικό του μανιφέστο προβλέπει μεταξύ άλλων ότι “Ο άμεσος πολιτικός στόχος όσον αφορά την ανάπτυξη του εθνικού πολιτισμού είναι η συστηματική συμμετοχή των μελών του σε εκδηλώσεις και πολιτιστικούς συλλόγους - ιδιαίτερα σε μέρη όπου το μακεδονικό τραγούδι έχει θετικό αντίκτυπο όσον αφορά την εθνική αυτο-αντίληψη”.
Από τα παραπάνω, προκύπτει, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι “ΣΤΕΓΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ" & "ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ” επιδιώκουν σκοπούς αρχήθεν παράνομους και αντίθετους προς τη δημόσια τάξη και την εθνική ασφάλεια, και δραστηριοποιούνται εναντίον της διεθνούς κρατικής υπόστασης της Χώρας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ελληνικής Επικράτειας, αφού:
- επιχειρούν απροκάλυπτα να εμφανίσουν την ύπαρξη στην Ελλάδα, ανύπαρκτης «μακεδονικής» εθνότητας, γλώσσας και μειονότητας, ως «όχημα» για την προώθηση εντός των ορίων της Ελληνικής Επικράτειας πολιτειακών σκοπών ξένου κράτους και συγκεκριμένα για την προώθηση αλυτρωτικών και εδαφικών επεκτατικών βλέψεων εκ μέρους των Σκοπίων), σε βάρος της Ελληνικής Πολιτείας, με κύριο όχημα την πλαστογράφηση της ιστορίας, την οικειοποίηση της εθνικής, ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας και την αυθαίρετη και ιστορικά ατεκμηρίωτη αξίωση ττων Σκοπίων να αναγνωρισθεί διεθνώς ως Κράτος, με το όνομα "Μακεδονία".
-η δραστηριότητα τους εγείρει ανύπαρκτο μειονοτικό πρόβλημα (δήθεν «μακεδονικής» μειονότητας) και αυτό ενέχει άμεσο κίνδυνο για τη δημόσια τάξη, υποδαυλίζοντας διχόνοια και διαταράσσοντας την ομαλή κοινωνική συμβίωση και ευταξία εντός της ελληνικής επικράτειας.
Επειδή είναι προφανές ότι, και η αναγγελθείσα, από τους παραπάνω φορείς “ΣΤΕΓΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ" & "ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ”, εκδήλωση ως “Μακεδονική βραδιά με την ορχήστρα”, εντάσσεται στην υλοποίηση των επιδιωκόμενων, αντίθετων προς τη δημόσια τάξη και την εθνική ασφάλεια, σκοπών τους και τη δραστηριότητα τους εναντίον της διεθνούς κρατικής υπόστασης της Χώρας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ελληνικής Επικράτειας, όπως παραπάνω αναλυτικά περιγράφεται.
Επειδή θεμελιώδης υποχρέωση κάθε Δημόσιας Αρχής είναι, τόσο η προάσπιση της διεθνούς κρατικής υπόστασης της Χώρας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ελληνικής Επικράτειας και η πρόληψη της προσβολής της εξωτερικής ασφάλειας του κράτους, όσο και η προστασία του υπερατομικού έννομου αγαθού της δημόσιας τάξης ως κατάστασης δημόσιας ειρήνης, ομαλής κοινωνικής συμβίωσης και ευταξίας εντός της ελληνικής επικράτειας.
Επειδή ως νόμιμο πολιτικό κόμμα που Ελληνικού Κοινοβουλίου και τρίτη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα, όπως το αποτέλεσμα αυτό διαμορφώθηκε στις τελευταίες εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, έχουμε προφανές έννομο συμφέρον και δικαιολογημένο ενδιαφέρον να καταθέσουμε ενώπιον Σας την παρούσα αναφορά.
Επειδή ο Ελληνικός λαός προσβλέπει σ’ Εσάς για την ευθυδικία, την τήρηση της νομιμότητας και την προάσπιση εθνικού και δημοσίου συμφέροντος και στην εν λόγω περίπτωση.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ για τις δικές Σας νόμιμες και επιβεβλημένες ενέργειες.
Αθήνα 17-10-2018"