Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Μία σύντομη νομική ανάλυση της έννοιας της εγκληματικής οργάνωσης.



     Με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών τιμωρείται όποιος συγκροτεί ή εντάσσεται ως μέλος σε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα από τρία ή περισσότερα πρόσωπα (οργάνωση) που επιδιώκει τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων που προβλέπονται στα άρθρα 207 (Παραχάραξη), 208 (Κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων), 216 (Πλαστογραφία), 218 (Πλαστογραφία και κατάχρηση ενσήμων), 242 (ψευδής βεβαίωση, νόθευση), 264 (Εμπρησμός), 265 (Εμπρησμός σε δάση), 268 (πλημμύρα), 270 (έκρηξη), 272 (Παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες), 277 (πρόκληση ναυαγίου), 279 (δηλητηρίαση πηγών και τροφίμων), 291 (διατάραξη της ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών), 299 (ανθρωποκτονία με πρόθεση), 310 (Βαριά σωματική βλάβη, 322 (Αρπαγή), 323 (εμπόριο δούλων), 323Α (εμπορία ανθρώπων), 324 (Αρπαγή ανηλίκων), 327 (ακούσια  απαγωγή), 336 (Βιασμός), 338 (Κατάχρηση σε ασέλγεια), 339 (αποπλάνηση παιδιών), 348 Α (πορνογραφία ανηλίκων), 351 (Σωματεμπορία), 351Α (ασέλγεια με ανήλικο έναντι αμοιβής), 374 (Διακεκριμένες περιπτώσεις Κλοπής), 375 (Υπεξαίρεση), 380 (Ληστεία), 385 (Εκβίαση), 386 (Απάτη), 386Α (Απάτη με  υπολογιστή), 404 (Τοκογλυφία), άρ. 87, 88 ν. 3386 (διευκόλυνση της παράνομης εισόδου ή εξόδου ή της παράνομης μεταφοράς υπηκόων τρίτων χωρών τελουμένη από κερδοσκοπία), όπως επίσης περισσότερων κακουργημάτων που προβλέπονται στη νομοθεσία περί ναρκωτικών, όπλων, εκρηκτικών υλών και προστασίας από υλικά που εκπέμπουν επιβλαβείς για τον άνθρωπο ακτινοβολίες, καθώς και περισσότερων κακουργημάτων που προβλέπονται και τιμωρούνται από τη νομοθεσία για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και τη νομοθεσία περί προστασίας του περιβάλλοντος, επιδιώκει την τέλεση περισσότερων αξιόποινων πράξεων σχετικά με την αποφυγή καταβολής νόμιμου φόρου, τέλους, δασμού ή άλλης επιβαρύνσεως κατά την αγορά, πώληση, παραλαβή, παράδοση, μεταφορά, διαμετακόμιση, εμπορία, κατοχή, αποθήκευση, εισαγωγή ή εξαγωγή εμπορεύματος ή και προϊόντος απομίμησης, παραποίησης ή πειρατείας, προβαίνει σε αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις, χορήγηση αναβολικών.


     Δηλαδή ο κύριος Βουρλιώτης πιστεύει ότι η Χρυσή Αυγή, η οποία υπάρχει από το 1983, από το 1987 μετετράπη σε εγκληματική οργάνωση. Δηλαδή από το 1987 υποστηρίζει η δικαιοσύνη, ότι η Χρυσή Αυγή επιδιώκει την διάπραξη κάποιου από τα ανωτέρω εγκλήματα και μάλιστα ότι είναι ένας από τους κύριους σκοπούς της. Για να κρατήσει την επίφαση της νομιμότητας η δικαστική εξουσία, κατηγόρησε τα μέλη της Χρυσής Αυγής για παράνομη οπλοκατοχή. Αυτό διότι δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί η εγκληματική οργάνωση χωρίς κάποιο από τα ανωτέρω εγκλήματα. Και επειδή οι μαρτυρίες της γυρισμένης πλάτης δεν αρκούν και επειδή πρέπει να αποδειχθεί ο δόλος του ηθικού αυτουργού π.χ. στην δολοφονία του Φύσσα, δηλαδή ότι δόθηκε εντολή για δολοφονία (πράγμα που δεν υπάρχει), έπρεπε να προφασισθούν ένα έγκλημα. 


     Αυτό το έγκλημα είναι της οπλοκατοχής. Οπλοκατοχή σε αντίθεση με την οπλοφορία σημαίνει ότι έχω ένα όπλο στην κατοχή μου ,δηλαδή στο σπίτι μου. Καθώς όμως ο νόμος περί όπλων (Ν. 2168/1993) έχει πολύ διευρυμένη έννοια για τα όπλα (βλέπε Κ. Βαθιώτη, Περί της έννοιας του όπλου κατά το άρ. 1 παρ. 2 του Ν. 2168/1993, σε ΠοινΔικ 8-9/2006), όπλο και επομένως οπλοκατοχή, σύμφωνα με τον ανωτέρω νόμο θεωρείται ένα σπρέϋ πιπεριού, ένα ελβετικό σουγιαδάκι, ακόμη και ένα αναμνηστικό κρητικό μαχαίρι. Άρα όποιος έχει στο σπίτι του ένα γκλομπ ή ένα ζευγάρι κρόταλα θεωρείται ότι έχει διαπράξει το εν λόγω αδίκημα.  
 Αυτή τη νομική σοφιστεία λοιπόν μετήλθε ο αντιεισαγγελέας εφετών, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ειδήσεις, (κατόπιν υπόδειξης του υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ να συμπεριλάβει σε έναν φάκελλο όλα τα "εγκλήματα") ώστε να βαπτισθεί ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα σε εγκληματική οργάνωση. 


     Επιβεβαίωνεται έτσι πως ό,τι είναι ενδεχομένως νόμιμον δεν είναι και δίκαιο. Το δίκαιο είναι βαθύ, ακλόνητο, σταθερό, το νόμιμον είναι εφήμερο, πρόχειρο, επισφαλές. Το νόμιμον αλλάζει κάθε φορά που αλλάζουν οι νόμοι, το δίκαιο αλλάζει αργά εις τους αιώνες. Το ό,τι το νόμιμον μπορεί να πάρει την κατεύθυνση της εκάστοτε εξουσίας, σημειολογικά το δηλώνει και ότι είναι καρκίνωμα, δηλαδή διαβάζεται το ίδιο είτε το διαβάσεις από τα αριστερά προς τα δεξιά → νομιμον, όπως στην ελληνική γλώσσαֹ είτε το διαβάσεις από τα δεξιά προς τα αριστερά νομιμον ← όπως γίνεται στην εβραϊκή γλώσσα.


Απόστολος Τζαρός
Δικηγόρος-Θεολόγος