Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

''Αμεση εισαγγελική παρέμβαση για την παρακολούθηση και τον εκφοβισμό του Καθηγητή.''

sarakis3


     Ξεκάθαρη θέση για τον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση του Καθηγητή Επαμεινώνδα Πανά και του συνεργάτη του, το ξημέρωμα της Παρασκευής από ασφαλίτες και όργανα της αστυνομίας, παίρνει ο ποινικολόγος, Παύλος Σαράκης. Ο κ.Σαράκης ζητεί την αυτεπάγγελτη εισαγγελική παρέμβαση με δήλωση του στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ.

     “Ο νομικός αλλά και ο πολιτικός πολιτισμός μας καθορίζουν αυστηρά και περιοριστικά τους όρους και τις προϋποθέσεις που οι Αρχές νομιμοποιούνται να θέτουν υπό παρακολούθηση τους πολίτες. Η φυσική ή και η τεχνική παρακολούθηση νομοταγών πολιτών με μοναδικό σκοπό την καταγραφή των κινήσεών τους, των επαφών τους, της δραστηριότητά τους αντίκειται στο Νόμο και στο Σύνταγμα. Επίσης η αστυνομική έρευνα σε αυτοκίνητο πολίτη είναι ανακριτική πράξη που διεξάγεται υπό αυστηρές προϋποθέσεις και κατόπιν συγκεκριμένης αλλά και καταγεγραμμένης πληροφορίας για τυχόν ύπαρξη όπλων ή ναρκωτικών. Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι παράνομη.

     Για το περίεργο αλλά και αποκρουστικό συμβάν εις βάρος του καθηγητή Ε. Πανά και του συνεργάτη του, είναι υποχρέωση της φυσικής αλλά και της πολιτικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. να δοθούν άμεσα επίσημες εξηγήσεις. Είναι αυτονόητο ότι η Εισαγγελία οφείλει να διατάξει αυτεπάγγελτη έρευνα για τα καταγγελλόμενα προς διασφάλιση της νομιμότητας αλλά και για τη διακρίβωση τυχόν ποινικών ευθυνών”, καταλήγει στη δήλωση του ο γνωστός νομικός.

Παύλος Σαράκης
Δικηγόρος/Ποινικολόγος

ΠΗΓΗ: makeleio.gr