Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Ήρθε η ώρα των νέων ανθρώπων, των εθνικιστικών θέσεων και ιδεών!


Ο δικηγόρος Τάσος Δημητρακόπουλος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την «Ελληνική Αυγή για την Αθήνα» μίλησε στον «Στόχο».



 - Και μάχιμος δικηγόρος και μάχιμος Εθνικιστής, είσαι εδώ και καιρό στο νομικό επιτελείο της Χρυσής Αυγής που πολεμάνε θεοί και δαίμονες… Ποια συμπεράσματα αποκομίζεις από την παρουσία σου στην πρώτη γραμμή αυτού του πολέμου;


Όπως ακριβώς το έθεσες. Πρώτη γραμμή του πολέμου. Από εκείνο το Σάββατο του Σεπτεμβρίου, που όλα άλλαξαν, όταν είδαμε τον Αρχηγό, τους βουλευτές και τους ανθρώπους της "Χρυσής Αυγής" με χειροπέδες, είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση, χωρίς υπερβολή. Έχουν γίνει πολλά και διάφορα. Ένα ολόκληρο σύστημα έκανε την πιο βρώμικη και άθλια επίθεση εναντίον πολιτικού κόμματος, αλλά εναντίον μιας Ιδέας. Τι να πρωτοθυμηθώ; Την εικόνα των συναγωνιστών με χειροπέδες μπροστά στις κάμερες των δελτίων; Την λεβεντιά με την οποία οι άνθρωποι μας αντιμετώπισαν τις συλλήψεις;  Τις μεθοδεύσεις; Τις παρανομίες; Θα μπορούσε πολλά να πει κανείς. Το βασικό όμως συμπέρασμα που αποκομίζω είναι πως ότι και να έγινε, όσες αδικίες, παραβιάσεις του Συντάγματος και των Νόμων, όσες μεθοδεύσεις και παράνομες ενέργειές έγιναν σε βάρος μας, αντέξαμε. Με πείσμα, συντεταγμένοι και με ψηλό ηθικό αντέξαμε, και συνεχίζουμε, μέχρι την τελική Νίκη.


- Είναι αυτή η ξεκάθαρα, πολιτική δίωξη η πιο δύσκολη νομική υπόθεση;


Εννοείται ότι δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ κάτι παρόμοιο. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία παράνομα φυλακισμένος Αρχηγός κόμματος, βουλευτές και άλλοι. Εννοείται ότι είναι μια τεράστια δικογραφία. Και το δύσκολο δεν είναι ότι δεν αντιμετωπίζουμε μόνο μια άδικη και παράνομη δίωξη. Το δύσκολο είναι ότι δεν αντιμετωπίζουμε ένα ολόκληρο σύστημα που έχει καταρτιστεί κάθε έννοια όχι μόνο Δικαίου, αλλά και αυτής της νομικής δεοντολογίας. Όμως εμείς, έχουμε το Δίκαιο με το μέρος μας. Έχουμε την Αλήθεια. Ξέρουμε ότι όλα αυτά δεν ευσταθούν και όπως έχουμε δώσει μέχρι τώρα το νομικό μας αγώνα μέσα στην ανάκριση, θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος, μέχρι την νομική και κυρίως ηθική αποδόμηση αυτής της παράνομης ποινικής δίωξης.


- Χρόνια ολόκληρα στον αγώνα, τελικά η γενιά μας κάτι πρέπει να έκανε σωστά. Βλέποντας τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της πρόσφατης δημοσκόπησης του καθηγητή Πανά οι ηλικίες 18-29 πιστεύουν και πλαισιώνουν τις γραμμές των Εθνικιστών. Πριν δέκα χρόνια θα το πίστευες; 


Θα ήταν ένα όμορφο όνειρο πριν δέκα χρόνια. Τότε που αντιμετωπίζαμε στους δρόμους και στα πανεπιστήμια την αριστερή βία. Τότε που ήθελε μεγάλο θάρρος να αμφισβητείς τις μαρξιστικές αντιλήψεις. Όμως τελικά τα πράγματα αλλάζουν, και οι καταστάσεις διαφοροποιούνται. Και να που μπορεί τα όνειρα να γίνουν πραγματικότητα. Από εδώ και πέρα είναι η ώρα των νέων ανθρώπων, των εθνικιστικών θέσεων και ιδεών.


- Σε γνωρίζω πολλά χρόνια και ξέρω ότι ποτέ δεν είχες την καλύτερη άποψη για τις εκλογές και ειδικά για το αποτέλεσμα τους. Τι άλλαξε και αποφάσισες να "εκτεθείς", κατεβαίνοντας μάλιστα υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την "Ελληνική Αυγή για την Αθήνα";


Η αλήθεια είναι ότι με τις εκλογές, δεν μπορούν να αλλάξουν τελείως τα πράγματα. Έτσι όμως όπως διαμορφώνονται τα δεδομένα, είναι το μόνο μέσο για να αποτυπωθεί η λαϊκή βούληση, η οργή και η διαμαρτυρία. Είναι ο μόνος τρόπος να ταρακουνηθεί το πολιτικό κατεστημένο και να δρομολογηθούν ευρύτερες εξελίξεις. Είναι μονόδρομος η στήριξη όλων των συνδυασμών της "Ελληνικής Αυγής" για τις αυτοδιοικητικές και της "Χρυσής Αυγής" στις κρίσιμες και με αυξημένη πολιτική σημασία Ευρωεκλογές. Θεωρώ ότι σε αυτή την μάχη δεν πρέπει να λείψει κανείς. Ήταν ύψιστη τιμή για μένα όταν μου ζητήθηκε από τον συναγωνιστή Ηλία η συμμετοχή μου σε αυτή τη μάχη. Μία μάχη, από την οποία κρίνεται στην ουσία το μέλλον της Πατρίδας μας. Πιστεύω ότι με τον Ηλία Κασιδιάρη και την "Ελληνική Αυγή για την Αθήνα", συγκρουόμενοι με το χθες, με τις μαρξιστικές και νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις της παγκοσμιοποίησης, συγκρουόμενοι με το σύστημα της παρακμής, μπορούμε και πρέπει να κάνουμε την Αθήνα ξανά πρωτεύουσα των Ελλήνων.


- Άπαρτα βουνά, άγρια θάλασσα. Κεραυνοί θα αντηχήσουν;


Παλιό, αντικουμμουνιστικό τραγούδι, που δεν μπορώ να το βρω πουθενά… Θα αντηχήσουν κεραυνοί… Το βράδυ της 18ης και της 25ης Μαΐου.