Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Βγόντζας: Δεν υπάρχει κατηγορητήριο εναντίον της Χρυσής Αυγής - Μόνη ελπίδα της κλεπτοκρατίας τα τηλεδικαστήρια



Βγόντζας: Δεν υπάρχει κατηγορητήριο εναντίον της Χρυσής Αυγής - Μόνη ελπίδα της κλεπτοκρατίας τα τηλεδικαστήρια   Άρθρο στην κυριακάτικη Kontra News σχετικά με την δίκη της Χρυσής Αυγής έγραψε ο δικηγόρος Α. Βγόντζας, βαθέων πασόκικων πεποιθήσεων και συνεπώς εκ προοιμίου αρνητικά διακείμενος εναντίον της Χρυσής Αυγής. Το γεγονός ότι προσφάτως ο εν λόγω ήταν και υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Ηρακλείου, δείχνει αν μη τι άλλο, πως έχει και μια κομματική γραμμή να ακολουθήσει.
     Λόγω των παραπάνω παρατιθέμενων γεγονότων, η γνώμη του περί της δικής είναι εξέχουσας σημασίας, αφού είναι ουσιαστικά η χειρότερη των νομικών απόψεων, που μπορεί να υπάρξει.
     Ο Βγόντζας έχει πολλάκις υπάρξει σχολιαστής των τεκταινομένων πέριξ της πολιτικής διώξεως εναντίον της Χρυσής Αυγής και η γνώμη του έχει βαρύνουσα σημασία, αφού έχει περισσότερη γνώση της δικογραφίας από τους τηλεδικαστές των πάνελ.
     Γράφει, λοιπόν, στο άρθρο του ο Βγόντζας ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει κατηγορητήριο, αλλά θα πρέπει η δίκη να κινηθεί σε εντελώς διαφορετικά πλαίσια, κατασκευής ενός κατηγορητηρίου. Δεν μπορεί να ερμηνευτεί αλλιώς η φράση του ότι η δίκη αυτή «αφορά τις κατηγορίες για την υπονόμευση των μεγάλων κατακτήσεων της Μεταπολίτευσης», η οποία ακολουθείται από την φράση «δεν βρέθηκαν όπλα».
     Κοινώς το δικαστήριο θα έχει να εξετάσει μία «εγκληματική οργάνωση», που δεν έχει όπλα, ούτε χρήματα, ούτε εγκλήματα με τα οποία να συνδέονται καθ’ οιοδήποτε τρόπο ο Αρχηγός και οι Βουλευτές  της τρίτης πολιτικής δύναμης του τόπου. Γι’ αυτό ο Βγόντζας μιλάει για κάποια γενικόλογη «υπονόμευση των μεγάλων κατακτήσεων της Μεταπολίτευσης», ασχέτως που ουδείς αντιλαμβάνεται ποιες είναι αυτές ή πως ακριβώς συνιστούν κατηγορητήριο.
     Πώς θα γίνει, λοιπόν, μία δίκη άνευ κατηγορητηρίου; Την απάντηση και πάλι δίνει ο Βγόντζας: «Μεγάλη ευθύνη βρίσκεται στα χέρια των δικαστών. Αλλά και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης».
     Κοινώς, κάνει λόγο για τηλεδικαστήρια, όπου θα αποδίδεται αφειδώς συλλογική ευθύνη στην Χρυσή Αυγή, χωρίς φυσικά να υπάρχει αντίλογος, αφού, όπως είδαμε και στην «Ανατροπή», όπου υπάρχει αντίλογος έρχεται αποκάλυψη της σκευωρίας.