Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Η τυφλή ελληνική Δικαιοσύνη είναι τελικά και «κουφή»;





Εφημερίδα «Δημοκρατία» για ηχητικό ντοκουμέντο Σαμαρά: Η τυφλή ελληνική Δικαιοσύνη είναι τελικά και «κουφή»;

Κυριακή, 9 Αυγούστου 2015 - 20:33    45
Εφημερίδα «Δημοκρατία» για ηχητικό ντοκουμέντο Σαμαρά: Η τυφλή ελληνική Δικαιοσύνη είναι τελικά και «κουφή»;

Έχει παρέλθει πολύς καιρός από τότε που έγιναν, από βήματος Βουλής, τα αποκαλυπτήρια του ηχητικού Σαμαρά, στο οποίο ο πρώην πρωθυπουργός και νυν... ασταθής βουλευτής Μεσσηνίας, έδινε διαταγή σε ανώτατο δικαστικό να μεταφέρει στον «Παναθηναϊκάκια», Ντογιάκο, την εντολή για προφυλάκιση Βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
 
Σας παρουσιάζουμε το δημοσίευμα της εφημερίδος «Δημοκρατία» σχετικά με αυτό το ηχητικό ντοκουμέντο:

« Η τυφλή ελληνική Δικαιοσύνη είναι τελικά και «κουφή»;
Είναι άραγε η ελληνική Δικαιοσύνη τυφλή, όπως οφείλει, ή είναι και κουφή και έχει παρασυρθεί σε έναν ατελείωτο κατήφορο, ευνοώντας συγκεκριμένα πρόσωπα και καταστάσεις και υπακούοντας σε κελεύσματα πολιτικών παρεμβάσεων;
Δυστυχώς οι καλά γνωρίζοντες τα τεκταινόμενα στον χώρο της δικαστικής εξουσίας απαντούν ότι εδώ και καιρό η ελληνική Δικαιοσύνη... κάθεται στη γωνία, φιμωμένη και με δεμένα χέρια, κλείνοντας το μάτι σε συγκεκριμένα συμφέροντα, κουκουλώνοντας έρευνες και μη παρεμβαίνοντας σε καραμπινάτα πολιτικά σκάνδαλα. Τι κι αν μέσω Τύπου, σχεδόν καθημερινά, καλείται να ασκήσει το ρόλο της. Η Τρίτη εξουσία παραμένει περιχαρακωμένη στα συμφέροντα, παρεμβαίνοντας κατά το δοκούν και σιωπώντας κατά το δοκούν.

Η πιο ενδεικτική, αλλά όχι η μοναδική περίπτωση, εκκωφαντικής σιωπής εκ μέρους της Θέμιδος αφορά το ηχητικό ντοκουμέντο που κατέθεσε τον Δεκέμβριο του 2014 ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, κατά τη συζήτηση της άρσης της βουλευτικής του ασυλίας για την υπόθεση Μπαλτάκου. Σε αυτό φέρεται να ακούγεται ο τέως πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, να δίνει την εξής εντολή: «Πες στον ψηλό, τον Παναθηναϊκάκια, οι επόμενοι τρεις που θα πάνε, να τους γα...». Η εντολή αφορούσε τις επικείμενες απολογίες τριών Βουλευτών της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο της Αθήνας. 

Ο κ. Σαμαράς, αν και επρόκειτο για καταγγελία – βόμβα, ουδέποτε έλαβε θέση για το ζήτημα. Από την άλλη, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και οποιοδήποτε άλλο αρμόδιο όργανο αγνόησαν επιδεικτικά την ύπαρξη του επίμαχου ντοκουμέντου. Το αποτέλεσμα ήταν το κορυφαίο ζήτημα για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, αλλά και της εθνικής μας ασφάλειας, να μείνει αδιερεύνητο.
Τα ερωτήματα που έμειναν αναπάντητα είναι: Ήταν πράγματι ο κ. Σαμαράς ο πρωταγωνιστής του επίμαχου ηχητικού ντοκουμέντου; Αν ναι, ποιός ή ποιοί παρακολουθούσαν τον τότε Έλληνα πρωθυπουργό; Αν όχι, ποιός ή ποιοί ήταν αυτοί που «μιμήθηκαν» τη φωνή του;»

Οι τελευταίες ερωτήσεις που παραθέτει η εφημερίδα έχουν, βεβαίως, ήδη απαντηθεί και συνεπώς αναδημοσιεύουμε την απάντηση:

Tο επίμαχο ηχητικό υλικό εστάλη σε πιστοποιημένο εργαστήριο του Βελγίου (Recording, Mixing, Mastering Studio - Audio Engineering) και ζητήθηκε από ειδικό πραγματογνώμονα – μηχανικό ήχου (Audio Engineering Diploma, S.A.E. - No 14537) να απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα:

Αν είναι μονταρισμένο το αρχείο (με απλά λόγια αν έχει υποστεί «κοπτοραπτική») και
Αν η φωνή που ακούγεται ανήκει στον Σαμαρά ή αν πρόκειται για μίμο (για την ακρίβεια εστάλησαν αρχεία ήχου από ομιλίες και συνεντεύξεις του Σαμαρά και ζητήσαμε να μάθουμε αν η φωνή που ακούγεται σε αυτά ταυτίζεται με τη φωνή που δίνει την εντολή στον «Παναθηναϊκάκια».)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ:
1) ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ Ή ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ
2) Η ΦΩΝΗ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ
Η ΠΟΛΥΣΕΛΙΔΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ. ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΓΝΗΤΟΣΚΟΠΗΜΕΝΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ, ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΝΟΜΙΜΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΣΚΕΥΩΡΩΝ, ΠΟΥ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΧΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΣΑΜΑΡΑ.
Δημοσιεύουμε τα κυριότερα σημεία, καθώς και τα συμπεράσματα της πολυσέλιδης έκθεσης πραγματογνωμοσύνης που έχει συνταχθεί στην Αγγλική γλώσσα και μεταφράστηκε στα Ελληνικά από το τμήμα επιστημονικών συνεργατών του Λαϊκού Συνδέσμου.








YΓ: Τη γνησιότητα του ντοκουμέντου είχαν αποδεχθεί και οι πιο φανατικοί εχθροί της Χρυσής Αυγής μετά την ένοχη σιωπή του τρομοκρατημένου Σαμαρά και κυρίως μετά την εκβιαστική εντολή προς όλα τα ΜΜΕ να θάψουν αυτό το μέγιστο ζήτημα. Τώρα ήρθε και η τυπική επιβεβαίωση, που μας δίνει δικαίωμα νομικής χρήσης του συγκλονιστικού υλικού.

Διαβάστε περισσότερα: