Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Η Ρωσία θα συνεχίζει να κερδίζει στον πόλεμο κατά των αμερικανοσιωνιστών


Η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους Su-24 πλησίον της συροτουρκικής μεθορίου δεν ήταν μονομερής ενέργεια της Τουρκίας. Έγινε κατόπιν συνεννόησης με την Ουάσιγκτον και με σκοπό να ανακοπεί σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο η αδιαφιλονίκητη επιτυχία της Ρωσίας κατά των τζιχαντιστών στο μέτωπο της Συρίας.


Η κλιμάκωση που επιχειρεί το μακρύ χέρι του ΝΑΤΟ και των Αμερικανοσιωνιστών Τουρκία ήταν αναμενόμενη, αφού ο σύμμαχος αυτού του συμπλέγματος το Χαλιφάτο του Ισλαμικού Κράτους πνέει τα λοίσθια και η τελική νίκη του Άσαντ θα αλλάξει τα γεωπολιτικά δεδομένα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Με την είσοδο της στο θέατρο των συγκρούσεων στην Συρία και το Ιράκ η Ρωσία υποχρέωσε όλο αυτό το σύμπλεγμα να τερματίσει την προσπάθεια του για ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης της Δαμασκού, μια προσπάθεια που είχε αιχμή του δόρατος τους κανίβαλους ισλαμοσυμμορίτες.

Τις τελευταίες 7 εβδομάδες ο Συριακός στρατός με την βοήθεια των Ιρανών πολιτοφυλάκων και της Χεζμπολάχ ανακαταλαμβάνει με γοργούς ρυθμούς περιοχές που κατείχε τα τελευταία 3-5 χρόνια το Ισλαμικό Κράτος, η Αλ Κάϊντα και άλλοι ισλαμιστές τρομοκράτες. Συριακά στρατεύματα με την βοήθεια της Ρωσικής πολεμικής αεροπορίας έχουν αποκόψει τους τζιχαντιστές από τις γραμμές ανεφοδιασμού των, κυρίως από την Τουρκία, κάτι που προμηνύει την τελική επικράτηση του Άσαντ. Αυτό θα συμβεί πολύ σύντομα και τότε η οποιαδήποτε αποστολή χερσαίων δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην περιοχή με οποιαδήποτε δικαιολογία θα είναι πλέον αδύνατη και ο διαμελισμός της Συρίας δια της απομακρύνσεως του Άσαντ που ήταν η φιλοδοξία και το σχέδιο των Αμερικανοσιωνιστών θα αναβληθεί επ’ αόριστον.

Η απεγνωσμένη ενέργεια της κατάρριψης του ρωσικού μαχητικού από την Άγκυρα, που τονίζουμε μπορεί να έγινε μόνο κατόπιν προτροπής και εγκρίσεως της Ουάσιγκτον, σκόπευε να αποτρέψει έστω προσωρινά την Ρωσία και την Συρία από την τελική νίκη. Η προβοκάτσια της Τουρκίας ίσως επιβραδύνει για λίγο τις εξελίξεις, αλλά δεν αλλάζει καθοριστικά τον στρατιωτικό και πολιτικό ορίζοντα που έχει διαφανεί με την επέμβαση της Ρωσίας. Ένα είναι σίγουρο. Η Ρωσία θα επιλέξει τον χρόνο, τον τόπο και την μέθοδο που θα ανταποδώσει την προβοκάτσια της Άγκυρας.

Ο Πούτιν έχει αποδείξει από την κρίση της Ουκρανίας και της Κριμαίας ότι δεν δρα εν βρασμώ και οι ενέργειες του είναι πάντα σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο. Η Ουάσιγκτον θα έπρεπε να έχει διδαχθεί ότι οι προβοκάτσιες, οι απειλές και οι πιέσεις δεν λειτουργούν, δεν έχουν αποτέλεσμα κατά της Ρωσίας. Τουναντίον τέτοιες ενέργειες υποστυλώνουν ακόμη πιο πολύ την διεθνή συμπαράσταση προς τον Πούτιν και δικαιώνουν την πολιτική του των τελευταίων ετών.

Με τις απονενοημένες ενέργειες τους η Ουάσιγκτον και η Άγκυρα αποδυναμώνονται όλο και περισσότερο στην περιοχή, ενώ η Ρωσική συμμαχία ενδυναμώνεται. Οι ΗΠΑ οδεύουν βήμα-βήμα προς την διάλυση της μονοπολικής τους κυριαρχίας στην Μέση Ανατολή και Ευρασία.

Η Ελλάδα θα πρέπει να απαγκιστρωθεί από τον ζυγό των Αμερικανοσιωνιστών και την πολιτική υποτέλειας προς την Ουάσιγκτον και την Άγκυρα, καθ’ ότι είναι βέβαιο ότι θα παρουσιαστούν νέες γεωστρατηγικές ευκαιρίες στην Ανατολική Μεσόγειο τις οποίες θα πρέπει να εκμεταλλευτεί προς το συμφέρον του Ελληνικού Έθνους.

Γ. Λιναρδής 

Διαβάστε περισσότερα: