Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Όταν αλλάζουν τα βιβλία της Ιστορίας - Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου


“Της ιστορίας μας φέγγουν τρεις χιλιάδες χρόνια,
Ορθοί! Και πρόβαλε από τώρα το παλάτι
στον τόπο εκεί που λύθηκαν τα κακά μάγια,
κι ο φοίνικας ξαναγεννιέται από τη στάχτη…”

Mistral, "Ο Ελληνικός ύμνος” - Μετάφραση: Κωστής Παλαμάς

Μεγάλος και θερμός φιλέλληνας ο Φρειδερίκος Μιστράλ, κάτοχος του βραβείου Νόμπελ της λογοτεχνίας του 1904, ο οποίος έγραψε τον “Ελληνικό Ύμνο”, τον οποίο υπέροχα μετέφρασε ο Κωστής Παλαμάς και από τον οποίον είναι και οι στίχοι, οι οποίοι υπάρχουν στην αρχή αυτού του κειμένου. Και αυτό το “φέγγος των χιλιάδων χρόνων της Ιστορίας μας” είναι ακριβώς που θέλουν να σβήσουν οι εξουσιαστές της Πατρίδας μας. Γιατί όταν ένας Λαός έχει επίγνωση του λαμπρού παρελθόντος του, τότε έχει και κίνητρο αλλά και χρέος να ξαναγενεί μεγάλος και αυτό δεν το θέλουν για τον Ελληνισμό.


Μια… διαψευσθείσα δήλωση

Ήταν στα 1997 όταν έγινε γνωστή η παρακάτω δήλωση του σφαγέα της Κύπρου μας Χένρυ Κίσινγκερ, δήλωση η οποία και διαψεύστηκε και είχε ως ακολούθως: «Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει».

Τι σημασία έχει όμως η διάψευση, όταν τον ίδιο ακόμη χρόνο που έγινε η… διαψευσθείσα δήλωση η κυβέρνηση έκανε νόμο με τον οποίο απαγορευότανε η αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες και συγκεκριμένα τον νόμο 2472/1997 για την προστασία των προσωπικών δεδομένων;

Γλώσσα, θρησκεία και Ιστορία μπήκαν στο στόχαστρο των εχθρών του Έθνους μας. Ο Λαός μέσα σε μια αποχαύνωση καταναλωτική δεν αντιλαμβανόταν και πολλοί ακόμη και σήμερα δεν αντιλαμβάνονται ότι καταστρέφουν την ψυχή του, δολοφονούν ό,τι πιο ιερό και όσιο διαθέτει το Γένος με σκοπό να μεταβληθούν οι Έλληνες σε μια αγέλη χωρίς εθνική και πολιτιστική ταυτότητα!

Όπως πληροφορηθήκατε αλλάζουν τα βιβλία της Ιστορίας και τίθενται έκτος εξεταστέας ύλης σημαντικά κεφάλαια της αιματοβαμμένης διαδρομής του Γένους μας χιλιάδων ετών. Για να είμαστε όμως δίκαιοι αυτή η συστηματική και μεθοδική προσπάθεια να κτυπηθεί η ψυχή του Έθνους δεν είναι σημερινό φαινόμενο και δεν είναι μόνον έργο των πολιτικών και δεν είναι φυσικά έργο αποκλειστικά και μόνον του ΣΥΡΙΖΑ. Και για όσους ξεχνούν θα θυμίσουμε τις… “Ιστορικές σειρές” στα κανάλια της διαπλοκής, στις οποίες διαστρεβλωνόταν βάναυσα και υβρίζετο η Ελληνική Ιστορία, καθώς επίσης και το βιβλίο της Ρεπούση επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας…

Πρόσφατα, μάλιστα, είχαμε συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία και έχει ιδιαίτερη σημασία να ειπωθεί πως βλέπουν οι σημερινοί κυβερνήτες γνήσια τέκνα της νέας εθνομηδενιστικής αριστεράς, την έννοια παιδεία. Από τον τίτλο και μόνον ως… ελληνόγλωσσης και διαπολιτισμικής εκπαίδευσης αντιλαμβάνεται κανείς πλήρως τι θέλουν και τι σκοπεύουν.

Μέσα στο κοινοβούλιο

Είχα την ευκαιρία μέσα στην ίδια την Βουλή να καταγγείλω αυτήν την προσπάθεια αφελληνισμού, η οποία γίνεται και να πω χωρίς να λάβω ποτέ απάντηση τα παρακάτω: “Όπως είπε ο ίδιος ο κύριος Πρωθυπουργός τα ζητήματα Παιδείας της χώρας τα κατευθύνει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, του οποίου Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής προϊστάμενος είναι ο καθηγητής κ. Λιάκος, ο οποίος αρθρογραφούσε επί σειρά ετών στις μέσα σελίδες του ΒΗΜΑΤΟΣ και έλεγε αυτά ακριβώς τα πράγματα που διδάσκει, ότι δηλαδή η εθνική συνείδηση των Ελλήνων είναι δημιούργημα του δευτέρου μισού του 19ου αιώνος, ότι είναι αποτέλεσμα του ευρωπαϊκού ρομαντισμού και δεν υπήρχε εθνική συνέχεια.

Σε όλους αυτούς τους αριστερούς εθνομηδενιστές απαντά και ο αείμνηστος Σβορώνος, αλλά και ο επίσης αείμνηστος καθηγητής Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος, ο οποίος όταν είχε τεθεί το θέμα αυτό και είχε γίνει ζήτημα ιδεολογικής και πολιτικής αντιπαράθεσης είχε πάρει δημόσια θέση αρθρογραφώντας και είχε γράψει τα εξής χαρακτηριστικά: «Η διαχρονική συνέχεια του ελληνικού Έθνους είναι διάτορα μαρτυρημένη από την ιστορική πραγματικότητα και δεν είναι απλώς εφεύρημα του ελληνικού ρομαντισμού του 19ου αιώνα», προς ιδεολογική στήριξη «εθνικών επεκτατισμών», όπως επιπόλαια γράφεται σε πρόσφατο δημοσίευμα. Στον 19ο αιώνα συζητήθηκε απλώς η διαχρονική συνέχεια του ελληνικού Έθνους με αφορμή την αμφισβήτησή της από μη Έλληνες, όχι από Έλληνες. Σήμερα αμφισβητείται και από Έλληνες η συνέχεια των Ελλήνων και αυτό μάλιστα γίνεται επίσης με εκπαιδευτική πολιτική…”

“…Στα χέρια μου κρατώ ένα βιβλίο με τίτλο «Ιστορία του Νεότερου και του Σύγχρονου Κόσμου από το 1815 έως σήμερα», το οποίο διδάσκεται στη Γ΄ Λυκείου και στη σελίδα 16 αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η επανάσταση του 1821 ήταν προϊόν εθνικού κινήματος, το οποίο αναπτύχθηκε κατά τις τελευταίες δεκαετίες του 18ου αιώνα και τις πρώτες του 19ου». Αυτό είναι μέγα ψεύδος. Η ελληνική επανάσταση καλλιεργήθηκε επί τετρακόσια ολόκληρα χρόνια και έγιναν δεκάδες επαναστάσεις με καθαρά εθνικό χαρακτήρα.

Παρακάτω αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το ελληνικό εθνικό κίνημα ήταν και πολιτικό κίνημα». Μέγα ψεύδος! Και στα ψεύδη αυτά απαντά ο ίδιος ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο οποίος σαφέστατα τονίζει ότι «η επανάστασις η εδική μας δεν ομοιάζει με καμμίαν, από όσας γίνονται την σήμερον εις την Ευρώπην», και αναφέρεται ασφαλώς και στη Γαλλική Επανάσταση. «Της Ευρώπης οι επαναστάσεις εναντίον των διοικήσεών των, είναι εμφύλιοι πόλεμοι. Ο εδικός μας πόλεμος ήτον ο πλέον δίκαιος, ήταν έθνος με άλλο έθνος».

Στην επανάσταση του 1821 ξεσηκώθηκαν οι Έλληνες εναντίον των Τούρκων, οι οποίοι πραγματικά μας κρατούσαν σε ένα καθεστώς δουλείας. Δεν ήταν καμμία επανάσταση ταξική, μαρξιστική, όπως άλλωστε και ο ίδιος ο Κορδάτος τονίζει.”

Για εμάς τους Χρυσαυγίτες η Ιστορία αποτελεί την ίδια την ψυχή του Έθνους

Δεν πρόκειται να σταματήσουν όμως οι εθνομηδενιστές στην διαστρέβλωση της σημασίας της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821. Η κυβέρνηση αποφάσισε με εγκύκλιο του υπουργείου παιδείας να αλλάξει την ύλη και να διδάσκονται συνοπτικά και χωρίς να είναι στην εξεταστέα ύλη σημαντικά κεφάλαια της Ιστορίας μας όπως ο Ελληνικός αποικισμός, η σημασία των Περσικών Πολέμων, η δράση του Κίμωνος του Αθηναίου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου! Η απόφαση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων, η οποία βεβαίως και δεν είναι από μόνη της αρκετή για να σταματήσει τον εθνικό κατήφορο.

Επικίνδυνο πράγματι και ολέθριο τόσο για τους μαρξιστές όσο και για τους νεοφιλελεύθερους η διδασκαλία της Ιστορίας. Κακό παράδειγμα η Μεγάλη Ελλάδα της Νοτίου Ιταλίας, οι αποικίες μας σε ολόκληρη την Μεσόγειο που έδωσαν πολιτισμό σε όλους σχεδόν τους λαούς της Ευρώπης, κακό παράδειγμα οι Θερμοπύλες, η Σαλαμίνα, οι Πλαταιές και ακόμη περισσότερο κακό μια κοσμοκρατορία, η κοσμοκρατορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που γέμισε ολόκληρη την τότε γνωστή οικουμένη με Ελλάδα!

Για εμάς τους Χρυσαυγίτες, για κάθε Έλληνα εθνικιστή και πατριώτη, που βλέπει τη ζωή όχι με το χυδαίο τρόπο της αγοράς, του βρώμικου χρήματος και της ύλης, η Ιστορία αποτελεί την ψυχή του Έθνους, είναι η ίδια η ουσία της μεγάλης και αιώνιας Ιδέας του Εθνικισμού.

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή

Διαβάστε περισσότερα: