Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Ένσταση κατά της εγκυρότητας των εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια


Κατατέθηκαν σήμερα από το Εθνικιστικό Μέτωπο Εκπαιδευτικών ενστάσεις κατά της εγκυρότητας της εκλογικής διαδικασίας ενώπιον του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΠΕΘ και του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο Π.Δ. 1/2003, άρθ. 29, και αφορούν όσα συνέβησαν στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου.


Συγκεκριμένα το εν λόγω σχολείο ήταν το εκλογικό κέντρο για ολόκληρη τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Δυτικής Θεσσαλονίκης, όπου θα ψήφιζαν περίπου 4.000 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας. Κάποια στιγμή και για περισσότερο από δύο ώρες στην είσοδο του σχολείου συγκεντρώθηκαν 50 - 60 άτομα, άσχετα με τη διαδικασία, οπλισμένα με ρόπαλα και κράνη, βρίζοντας χυδαιότατα και απειλώντας τους υποψηφίους του Εθνικιστικού Μετώπου Εκπαιδευτικών, ενώ προπηλάκιζαν και όσους εκπαιδευτικούς ψηφοφόρους μιλούσαν μαζί τους, πολλοί εκ των οποίων είχαν μαζί τους και μικρά παιδιά.

Παρά την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και την τέλεση αυτεπάγγελτων αξιόποινων πράξεων, όπως οπλοφορία, απειλή και περιύβριση νεκρών, κανείς από τους παριστάμενους αστυνομικούς δεν έκανε το παραμικρό για την προστασία των εκπαιδευτικών, διότι όπως είπαν είχαν ρητές εντολές να μην επέμβουν. 

Το ανθελληνικό παρακράτος προστατεύεται και αποθρασύνεται. Είναι προφανές ότι η διαδικασία παρακωλύθηκε και καταστρατηγήθηκαν συνταγματικά δικαιώματα. Την ευθύνη φέρουν ακέραια, τόσο ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και το ΥΠΠΕΘ, όσο και η αστυνομία, που επέτρεψαν να συμβεί κάτι τέτοιο. Τεράστιες ευθύνες έχει και η Διδασκαλική Ομοσπονδία καθώς και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Υπαίθρου, των οποίων οι εκπρόσωποι επίσης προπηλακίστηκαν, που ανέχονται τον κάθε γραφικό «ντουντούκα» να παρακωλύει δημοκρατικές διαδικασίες, στο όνομα της αυτοϊκανοποίησης του. 

Φυσικά και δεν ευελπιστούμε ότι οι υπεύθυνοι αυτής της κατάντιας και της καταστρατήγησης του Συντάγματος θα παραδεχτούν τις ευθύνες τους. Θα πρέπει να γνωρίζουν όμως ότι ο ευτελισμός του Συντάγματος και η καταστρατήγηση της νομιμότητας  εκθέτει πρωτίστως αυτούς τους ίδιους. 

Το Εθνικιστικό Μέτωπο Εκπαιδευτικών θα συνεχίσει να αγωνίζεται με βάση τις αρχές του για τον Επανελληνισμό της Παιδείας, χρησιμοποιώντας κάθε νόμιμο μέσο για την προβολή των θέσεων του και την υπεράσπιση της Ελληνικής Εκπαίδευσης.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Εθνικιστικό Μέτωπο Εκπαιδευτικών

http://emefront.gr  email: eme@emefront.gr