Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

"Ἔστι Δίκης ὀφθαλμός, ὅς τὰ πάνθ' ὁρᾷ "



Με την πρότασή της  η κ.Εισαγγελέας στην δίκη της  Χρυσής Αυγής ουσιαστικά αποδόμησε το σύνολο του κατηγορητηρίου , προτείνοντας την αθώωση όλων των κατηγορουμένων  για τις κατηγορίες της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ταυτόχρονα έκρινε ότι ουδείς κατηγορούμενος πλην του Ρουπακιά , είχε εμπλοκή με τον οποιονδήποτε τρόπο στην δολοφονία Φύσσα. Ειδικότερα η κ.Εισαγγελεύς καταλόγισε ανθρωποκτόνο πρόθεση και πρότεινε την ενοχή μόνο του  Ρουπακιά , κρίνοντας ταυτόχρονα ότι το έγκλημα δεν ήταν προσχεδιασμένο, ότι ο Ρουπακιάς ενήργησε μόνος, χωρίς να έχει λάβει εντολή από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής και ότι ουδείς εκ των υπολοίπων συγκατηγορουμένων ,  για τους οποίους η κ.εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση , συμμετείχε με τον οποιονδήποτε τρόπο στην ως άνω πράξη. 


Πρόκειται για μία απολύτως εμπεριστατωμένη, αιτιολογημένη και άρτια νομικά  πρόταση, η οποία βρίσκεται σε απόλυτη σύμπλευση με τα όσα αποδεικτικά στοιχεία προέκυψαν από την πολύχρονη ακροαματική διαδικασία και προέρχονται από μία Εισαγγελική λειτουργό η οποία έχει άριστη γνώση του συνόλου της δικογραφίας.  

Οι  αντιδράσεις του εσμού των χρόνιων συκοφαντών της Χρυσής Αυγής , δυστυχώς είναι αναμενόμενες: Ήδη άρχισαν με τις περισπούδαστες μπουρδολογίες ανίδεων επί του ποινικού δικαίου δημοσιογραφίσκων  στα παράθυρα των δελτίων ειδήσεων , συνεχίζονται με τις δημόσιες ύβρεις και τις προσβολές κάποιων εκ των δικηγόρων  της πολιτικής αγωγής κατά της Εισαγγελικής λειτουργού και καταλήγουν  σε  ευθείες απειλές εναντίον της και στοχοποίησή της μέσω του διαδικτύου , από τους γνωστούς-άγνωστους ακροαριστερούς "επαναστάτες" του διαδικτύου .

Τόσο η συντεταγμένη πολιτεία σε όλες της τις εκφάνσεις , όσο και το σύνολο του νομικού κόσμου  της πατρίδας μας μέσω των αντίστοιχων συλλογικών οργάνων των δικηγόρων και των δικαστικών λειτουργών, οφείλουν να προασπίσουν με κάθε μέσον την ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης και την απρόσκοπτη απονομή της. Η αντίστροφη μέτρηση για να λάμψει η Αλήθεια στην περίφημη «υπόθεση» της Χρυσής Αυγής,  έχει ήδη αρχίσει. Δικαιοσύνη «αλά καρτ» δεν χωρεί στον νομικό μας πολιτισμό και κάθε θεσμική παρεκτροπή τύπου Σαμαρά, Δένδια, Αθανασίου ,πρόκειται σύντομα να αρθεί. 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΣΙΩΤΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ